Apple: Στοχεύει για ουδετερότητα άνθρακα στα προϊόντα της μέχρι το 2030

Apple, Apple: Στοχεύει για ουδετερότητα άνθρακα στα προϊόντα της μέχρι το 2030

Το 2017 η Apple μετέφερε την έδρα της στο Apple Park το οποίο λειτουργεί με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας χάρη σε μια τεράστια εγκατάσταση 17 μεγαβάτ ηλιακών συλλεκτών στην οροφή τoυ campus. Το Apple Park χρησιμοποιεί ακόμα φυσικό αερισμό για εννέα μήνες αντί για θέρμανση ή κλιματισμό.

Έχοντας κεντρικά γραφεία ουδέτερα από άνθρακα, η εταιρεία θέλει να προχωρήσει κάνοντας το ίδιο και στους κατασκευαστές της. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν 13,7 γιγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, αύξηση 30% σε σύγκριση με το 2022.

Πέρυσι, το Πρόγραμμα Καθαρής Ενέργειας Προμηθευτών της Apple βοήθησε στην αποφυγή 17,4 εκατομμυρίων μετρικών τόνων εκπομπών CO2, ποσό που ισοδυναμεί με την αφαίρεση περίπου 3,8 εκατομμυρίων αυτοκινήτων από το δρόμο.

Ο στόχος είναι κάθε προϊόν της Apple να είναι ουδέτερο ως προς τον άνθρακα έως το 2030. Για να το πετύχει αυτό, ο τεχνολογικός κολοσσός συνεργάζεται με 250 προμηθευτές σε 28 χώρες προκειμένου να μεταβεί σε πράσινες πηγές ενέργειας για ένα σύνολο που θα είναι πάνω από 20 γιγαβάτ.

Η Apple ξεκίνησε το πρόγραμμα Green Bond το 2016, επενδύοντας 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Στόχος του είναι να επιταχύνει την υιοθέτηση τεχνολογιών παραγωγής και ανακύκλωσης χαμηλών εκπομπών άνθρακα και ουδέτερων εκπομπών άνθρακα. Ένα από τα, μέχρι στιγμής, επιτεύγματά του είναι η παραγωγή αλουμινίου χωρίς άνθρακα.

Μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευθεί πάνω από 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Green Bond έχει χρηματοδοτήσει έργα όπως το IP Radian Solar στην Κομητεία Μπράουν του Τέξας, το οποίο ξεκίνησε πρόσφατα να παράγει 320 μεγαβάτ. Ομοίως, το πρόγραμμα χρηματοδότησε μια μπαταρία σε κλίμακα χρησιμότητας στο California Flats Solar Project στο Monterey της Καλιφόρνια. Μπορεί να αποθηκεύσει έως και 240 μεγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured

Canalys: Η παγκόσμια αγορά smartphone αυξάνεται κατά 11% το 1ο τρίμηνο – Εταιρεία έκπληξη στην πρώτη τετράδα

Οι παγκόσμιες αποστολές smartphone αυξήθηκαν κατά 11% το 1ο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Canalys.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.