Apple Store: Η ρατσιστική συμπεριφορά και η επιστολή του Tim Cook

Ένα περιστατικό που δεν είναι καθόλου προς τιμήν της Apple έλαβε χώρα σε Apple Store στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Οι υπάλληλοι στο τοπικό κατάστημα ζήτησαν από μια ομάδα μαύρων μαθητών να φύγουν διότι ήταν ανήσυχοι ότι μπορεί να κλέψουν κάτι. Το αποτέλεσμα ήταν το όλο περιστατικό να καταγραφεί σε video και να ανέβει στο διαδίκτυο.

Στο video οι μαθητές από το Σουδάν και τη Σομαλία ρωτούν γιατί τους διώχνουν και η απάντηση του εκπροσώπου του καταστήματος είναι “These guys are … just a bit worried you might steal something”. Όταν ρωτούν γιατί να κλέψουν η απάντηση του υπαλλήλου είναι “End of discussion. I need to ask you to leave our store”.

Όπως ήταν φυσικό το περιστατικό προκάλεσε έντονα σχόλια, η Apple απολογήθηκε λέγοντας στα παιδιά ότι είναι ευπρόσδεκτα στο κατάστημα.

Όμως η ιστορία δε έληξε εκεί, ο ίδιος ο Tim Cook με επιστολή του καταδίκασε το περιστατικό χαρακτηρίζοντάς το ως “απαράδεκτο”. Στο email που έστειλε, με αποδέκτες όλα τα καταστήματα ανά τον κόσμο, ο Cook τονίζει ότι βασική πεποίθηση της Apple είναι να μην αποκλειστεί κανένας πελάτης και διέταξε να ξεκινήσει η διαδικασία της επανακατάρτισης σε όσους είναι υπεύθυνοι καταστημάτων.

“While I firmly believe that this was an isolated incident rather than a symptom of a broader problem in our stores, we will use this moment as an opportunity to learn and grow”, ανέφερε στην επιστολή του. (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή).

Οι εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης και της Apple, τα τελευταία χρόνια έχουν δεχτεί έντονη κριτική διότι η πλειοψηφία των υπαλλήλων τους είναι λευκοί άνδρες. H Apple είχε δεσμευτεί το καλοκαίρι ότι θα ενισχύσει την πολυμορφία των εργαζομένων της. Όπως φαίνεται όμως πρέπει πρώτα να ασχοληθεί με την πολυμορφία των πελατών.

Apple Store: Η ρατσιστική συμπεριφορά και η επιστολή του Tim Cook, Apple Store: Η ρατσιστική συμπεριφορά και η επιστολή του Tim Cook

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Δε θα σχολιάσω το γιουσουρούμ που γίνεται στα apple stores στο εξωτερικό αλλά ακόμα και να έκλεβαν. Τι θα ήταν μπροστά στα δις κερδών που βγάζει η εταιρία;

Λευτέρης

Αποκλείεται. Κάτι θα είχαν κανει για να τους διώξουν. Η Apple δεν θα έκανε ποτε κάτι τέτοιο. 👍🏻👍🏼👍🏽👍🏾👍🏿

Impressive-Instant

Πριν αρχίσουμε να ειρωνευόμαστε και να χλευάζουμε την Apple (και την κάθε Apple), ας σκεφτούμε το πως συμπεριφερόμαστε εμείς… Που γίναμε όλοι υπεράνω και φιλελεύθεροι…

joey

Είναι σαν να μπαίνει γύφτος στο κατάστημα σου. Έτσι τους αντιμετώπισαν… τα σχόλια είναι περιττά.

Nicolae

Εντωμεταξυ ειναι παρανομο που εβγαλαν βιντεο μεσα στο απλ στορ

Konstantinos

Πολύ προσωπική κριτική και ειρωνία πέφτει από τους φίλους της τεχνολογίας.
Αν διαβάσετε σχετικά, τα παιδιά δεν μπήκαν καν μέσα (ήταν 6 άτομα) και τους σταμάτησαν οι security. Ακόμα και περιστατικά να έχουν συμβεί δεν δικαιολογούνται οι υπάλληλοι να πάνε κόντρα στο όπεν ντορς

btw γράφω από ένα 10ετίας mac, τώρα που σταματάει και η υποστήριξη το σκέφτομαι. Η εταιρία από το iphone και μετά έχει πάρει την κάτω βόλτα. Ξεκίνησε ως η “διαφορετική” gay εκδοχή της τεχνολογίας και έχει γίνει το premium mainstream. Δε θα κρίνω την κουλτούρα της βέβαια αλλά για την ποιότητα ανησυχώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.