Apple: Mήνυση 10 δισ. με την κατηγορία ότι έκλεψε την ιδέα του iPhone

Ένας άνδρας ονόματι Thomas S. Ross κατέθεσε αγωγή 10 δισ. δολαρίων ενάντια στην Apple ισχυριζόμενος ότι είχε εφεύρει το iPhone από το 1992. Αυτό σημαίνει 15 χρόνια πριν κάνει ο Steve Jobs τα αποκαλυπτήρια του πρώτου iPhone τον Ιανουάριο του 2007.

Ο Ross αναφέρει ότι εκτός από το iPhone, η Apple χρησιμοποίησε το utility design που κατοχύρωσε ο ίδιος πριν από 24 χρόνια, έτσι ώστε να κατασκευάσει iPod και iPad.

Στην αγωγή του ισχυρίζεται ότι οι τρεις συσκευές της Apple έχουν σχεδιασμό που προκύπτει από τα σχέδια που υπέβαλε στο USPTO (United States Patent and Trademark Office) το 1992 έτσι ώστε να υποστηρίξει την πατέντα του με τίτλο “Electronic Reading Device”.

Τα σχέδια του Ross δείχνουν μια συσκευή που μοιάζει με μοντέρνο smartphone με οθόνη αφής για να διαβάζεις νέα, να βλέπεις φωτογραφίες και video. Ο ίδιος ζητά δίκη με ενόρκους και επιδιώκει από την apple το ποσό των 10 δισ. δολαρίων μαζί με τα δικαιώματα εκμετάλλευσης 1.5% επί των πωλήσεων μελλοντικές συσκευές iOS.

Να σημειωθεί ότι το USPTO άφησε την πατέντα το 1995 όταν ο Ross δεν πλήρωσε το απαραίτητο ποσό για να ολοκληρωθεί η διαδικασία κατοχύρωσης της πατέντας. Με άλλα λόγια, δεν πήρε ποτέ την πατέντα, αλλά κατηγορεί την Apple ότι του έκλεψε την ιδέα. Ωστόσο, στην αγωγή αναφέρει ότι η Apple πήρε τα σχέδιά του από το “καλάθι των αχρήστων” και συμπεριλαμβάνει μια φράση του Steve Jobs που λέει “we have always been shameless about stealing great ideas” και καταλήγει λέγοντας ότι η Apple του έχει προκαλέσει “μεγάλη και ανεπανόρθωτη ζημιά, που δεν μπορεί να αποζημιωθεί πλήρως ή να μετρηθεί σε χρήμτα”.

apple 1bnlaw suit, Apple: Mήνυση 10 δισ. με την κατηγορία ότι έκλεψε την ιδέα του iPhone

apple 1bnlaw suit, Apple: Mήνυση 10 δισ. με την κατηγορία ότι έκλεψε την ιδέα του iPhone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
viel

γελαει και το παρδαλο….

azriel84

χαχαχαχαχαχα έπος!

Chris_BMW

Εγω θα τον συμβούλευα να καταθέσει μήνυση για κλοπή στην Nokia .. Μοιάζει παρα πολυ με το n95 που είχα κάποτε!! Αλλα τι λέω έκλεισε η Nokia!Οποτε μήνυση στην Apple…

Dimitris

Οκ, και γιατί μήνυση στην Apple ας πούμε και όχι στην ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ; δεν ξέρω σε ποια. Επειδή είπε ο Steve αυτό που είπε;

fotis

Καμοια σχεση .ΑΧ apple ολες οι εταιριες δεν συμπαθουνε γιατι εισαι κορυφη

Beholder

Αν είχε δώσει τα χρήματα για την κατοχύρωση της πατέντας, κάτι γινόταν. Τώρα, απλά ευσεβείς πόθοι…

vasilist

H μύνηση είναι γελοία αλλα δεν πέφτει και μακριά απο την μύνηση της apple κατά της samsung για το ορθογώνιο σχήμα του πρώτου galaxy.
Εκεί στηρίζει και την μύνηση του ο μυνητής.

ΑΝΔΡΕΑΣ

Μην ασχολείστε με haters και κοράκια σαν τον συγκεκριμένο κύριο!!
Κανονικά, αν υπήρχε δικαιοσύνη, θα έπρεπε όλοι οι μανάβηδες και οι μηλοπαραγωγοί να πλήρωναν δικαιώματα στην θεά Apple γιατί έκανε trendy το μήλο!!
Apple rules , haters gona hate!!
@vasilist Δε σε καταλαβαίνω!! Πολύ σωστά μήνυσε η apple την samsung!! (mpliax!!) Ορθογώνια οθόνη = παραβίαση Innovation!! Ας την έκανε στρογγυλή , γιατί τετράγωνη είχε η blackberry

Ιωάννης

ΛΑΘΟΣ ΕΓΩ εφεύρα το iPhone όταν το είδα σε όνειρο μου όταν ειμουν μικρός και μάλιστα εχω και μάρτυρα την γιαγιά μου , όποτε εγώ θα πάρω τα 10δις και τους τόκους χάρισμα……

Γιώργος

Μέχρι σήμερα ότι έχει βγάλει η Apple είναι αντιγραμμένο , υπάρχει και video απο εκπομπή με το θέμα αυτό στο youtube>>
(has apple really ever invented anything -> The answer is NO)
https://www.youtube.com/watch?v=wFeC25BM9E0

Αλέξανδρος

@ΑΝΔΡΕΑΣ Λάθος αγαπημένε και συμπαθή Ανδρέα. Ο μανάβης και ο Μπακάλης δεν χρωστάει τίποτα στο τρέντι μηλαράκι. Η apple πρέπει να πλερώσει τους Beatles γιατί εκείνοι ίδρυσαν πρώτοι εταιρία apple. Και το μήλο το δάγκασε ο συγχωρεμένος ο Τζομπς και πήρε την μπουκιά για πάρτη του επειδή ξέρω γω είχαν τελειώσει τα αχλάδια εκείνη την μέρα από τα μανάβικα. Οπότε σου λέει θα φάμε μήλο από σκαθάρια. Και θα κονομήσουμε ξέρω γω (έπρεπε να βάλει και ένα σκουλικάκι να βγαίνει από την δαγκανιά πάντως να ήταν ποιο τσαχπινογαργαλιάρικο το λογότυπο) Μετά κλέβει την πατέντα από τον μάστορα στο κείμενο. Το όνομα iPhone από τον άλλο κύριο που είχε φτιάξει το πρώτο. IPhone που είχε πει και το techblog σε ένα άλλο κείμενο και έφτασε εδώ που έφτασε σήμερα ξέρω γω. Δηλαδή τώρα φαντάσου: Όνομα από την εταιρία των Beatles, κλεμμένη πατέντα από τον φίλο εδώ, κλεμμένο όνομα από τον άλλο φίλο και έχουμε αποτέλεσμα τις διασκευές του Λευτέρη Πανταζή που είναι άλλα τραγούδια άλλο νόημα και άλλα λόγια (να αγαπιόμαστε) Δηλαδή τα ξέρουμε όλοι τα τραγούδια, τα ακούμε θέλοντας και μη επειδή πέφτει προβολή και έτσι πάμε μπροστά. Συμπέρασμα: Είσαι το ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ τρολ έβερ. Συνέχισε να μας χαρίζεις απλόχειρα… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.