Η Apple δέχεται μήνυση για την διπλή κάμερα των iPhones

iphone lawsuit dual camera, Η Apple δέχεται μήνυση για την διπλή κάμερα των iPhones

Η Ισραηλινή εταιρεία Coreophotonic που έχει δημιουργήσει τεχνολογία για dual-lens κάμερα, κατέθεσε μήνυση κατά της Apple και την κατηγορεί ότι έχει χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της σε iPhone 7 Plus και iPhone 8 Plus.

Στην μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στο US District Court στην Βόρεια Καλιφόρνια, δεν επισημαίνεται το iPhone X, λογικά επειδή κυκλοφόρησε μόλις πριν από μια εβδομάδα.

Η Coreophotonics παρουσίασε την τεχνολογία διπλής κάμερας πέρσι στην MWC της Βαρκελώνης. Είχε δείξει πως οι εικόνες από τους δυο αισθητήρες μπορούν να συνδυαστούν για να δημιουργήσουν μια πιο λεπτομερή εικόνα, συμπεριλαμβανομένου και ένα optical zoom έως και 5x.

Στην μήνυση η εταιρεία αναφέρει ότι έλαβε “πολλές ενθαρρυντικές αναφορές και feedback” από την Apple, αλλά τελικά δεν έφτασαν σε συμφωνία για την χρήση πατεντών. Η Apple φέρεται να γνώριζε για τις πατέντες αυτές, αλλά ο “επικεφαλής διαπραγματευτής” τους είχε πει ότι θα χρειαστούν χρόνια και εκατομμύρια δολάρια πριν καταλήξουν σε συμφωνία, επεσήμανε εκπρόσωπος της Coreophotonics.

Το 2015 η Apple εξαγόρασε την LinX Imaging, μια άλλη εταιρεία από το Ισραήλ, η οποία ειδικεύεται στον εξοπλισμό multi-aperture κάμερας για mobile συσκευές. Λογικά η Apple έχει χρησιμοποιήσει την δική τους τεχνολογία για τα τρία iPhones με διπλή κάμερα, αλλά μένει να δούμε τι θα γίνει με τις πατέντες της Coreophotonics.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dna

πολυ καλα τους εκαναν, η αππλε ειναι γνωστη για τετοιες τακτικες παραβιασης πατεντων

Μakis

Σιγα το νεο! Καλως η κακως, καμια μεγαλη εταιρεια δν ειναι αθωα οσον αφορα τα τεχνολογικα της προιοντα. Ολες εχουν “δανειστει” καποια χαρακτηριστικα απο καποιες αλλες εταιρειες.Ουτε πρωτη ουτε τελευταια ειναι η Απλ!

Agnostos13

Τόσο πολύ ζωρίστηκε η Coreophotonics που εξαγόρασαν την LinX και όχι αυτήν;

John

Η Apple δεν έχει εφεύρει τίποτα ποτέ. Από τις πρώτες ημέρες της ύπαρξης της ξέρει μόνο να “δανείζεται” ιδέες άλλων εταιρειών και να τις εξελίσσει.

Agnostos13

@John:
Όπως το παραθυρικό περιβάλλον εργασίας σε συνδυασμό με το ποντίκι όταν άλλοι ασχολούταν ακόμα με dos;
Βέβαια και τότε πόλλοι έσπευσαν να το χαρακτηρίσουν “παιχνιδομηχανή” έναντι των “σοβαρών” και “επαγγελματικών” dos pc!

John

Ακομη και αυτο κλεμενο ειναι απο την xerox. Μπορεις να το διαπιστωσεις πολυ ευκολα υπαρχει ολη η ιστορια καταγεγραμμενη σε αρθρα στο internet.

NtinosMD

Ειπαμε…Good artists copy, great artists steal. 40 χρονια με αυτο το μοττο κ αναδειχθηκε σε αυτη την εταιρεια που ξερουμε σημερα. Η επιτυχια της με αυτο το σκεπτικο δεν μπορει να αμφισβητηθει …Think different …and be a pirate…. ( για οσους καταλαβαινουν )

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Pro

iPad Pro (2024): Το πιο ακριβό μέχρι σήμερα – Το μοντέλο με τις κορυφαίες προδιαγραφές και όλα τα αξεσουάρ ξεπερνά τις 3.000 $

Τα ολοκαίνουργια μοντέλα iPad Pro της Apple κοστίζουν πάνω από 3.000 $ όταν είναι πλήρως διαμορφωμένα με όλες τις επιλογές και αξεσουάρ.

Gear Apple Apple Pencil iPad Pro

Όλα τα επίσημα βίντεο από την εκδήλωση της Apple την παρουσίαση των νέων iPad

Τσιπ Μ4, iPad Pro και iPad Air, Apple Pencil Pro και Magic Keyboard είναι μερικά από τα προϊόντα που παρουσίασε η Apple στο “Let Loose” event.

Gear Apple iPad Pro

Apple M4 chip: Με το ταχύτερο Νeural Engine που έχει κατασκευάσει η εταιρεία

Η Apple παρουσίασε επίσημα το τσιπ M4, το νεότερο σύστημά της σε τσιπ για τη σειρά iPad Pro 2024 που έρχεται με τον ταχύτερο Neural Engine.

Gear Apple featured iPad Air

iPad Air (2024): Διαθέσιμο σε μεγέθη 11 και 13″ με τσιπ M2

Το νέο iPad Air (2024) της Apple έρχεται τώρα σε δύο μεγέθη που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν οθόνες IPS LCD Liquid Retina 60Hz.