Apple: Κατηγορείται για τον θάνατο 5χρονου παιδιού

Η Apple έχει δεχθεί εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες μηνύσεις από την ίδρυση της μέχρι σήμερα. Συνήθως βρίσκει απέναντι της άλλους τιτάνες της τεχνολογίας, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις είναι απλοί, καθημερινοί πολίτες εκείνοι που αποφασίζουν να τα βάλουν μαζί της.

Η συγκεκριμένη περίπτωση ίσως να είναι η πιο παράξενη (από όσες έχουν γίνει γνωστές), αφού ένα ζευγάρι στις Η.Π.Α. κατηγορεί το Cupertino πως έχει μερίδιο ευθύνης στον θάνατο της 5 ετών κόρης τους.

Ο James και η Bethany Modisette είχαν κολλήσει στην κίνηση, σε έναν δρόμο της πολιτείας του Τέξας. Το ημερολόγιο έγραφε 24 Δεκεμβρίου, δηλαδή η περασμένη παραμονή Χριστουγέννων. Ενώ το αυτοκίνητο παρέμενε στάσιμο, ένας 20χρονος οδηγός (του οποίου το όνομα δεν έχει δημοσιευτεί) προσέκρουσε πάνω στην οικογένεια με 105 χιλιόμετρα την ώρα. Δυστυχώς, η μικρή κορούλα των Modisette έχασε την ζωή της. Όταν η αστυνομία κατέφθασε στο σημείο, βρήκαν το κινητό τηλέφωνο του 20χρονου, ένα iPhone 6, ανοιχτό και με ενεργή συνομιλία στο FaceTime. Ο αφελής οδηγός μιλούσε ταυτόχρονα στο κινητό του, ενώ είχε αναπτύξει μια εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα.

Σε πρώτη φάση, η άτυχη οικογένεια φαίνεται να μην έχει πάτημα για να κατηγορήσει την Apple. Άλλωστε, δεν είναι δουλειά του κατασκευαστή να προβλέπει ατυχήματα. Όμως, το Cupertino είχε κατοχυρώσει στο παρελθόν μια πατέντα η οποία θα κλείδωνε την δυνατότητα συνομιλίας με FaceTime αν το iPhone, μέσω αισθητήρων ή GPS, αντιλαμβανόταν πως ο χρήστης οδηγάει. Αυτό έδωσε ώθηση στους Modisettes που πλέον διεκδικούν αποζημίωση για την τεράστια ζημιά, τόσο ψυχολογική όσο και οικονομική, που προκλήθηκε από το ατύχημα.

Η μήνυση δεν απαιτεί από την Apple να ενσωματώσει την συγκεκριμένη πατέντα στα iPhones της, μόνο να αποζημιώσει την οικογένεια. Η αλήθεια είναι πως όταν δύο άνθρωποι χάνουν την μονάκριβη κόρη τους και μάλιστα σε μια τόσο τρυφερή ηλικία, τα χρήματα είναι το τελευταίο που σκέφτονται. Πλέον όμως η Apple καλείται να βρει μια λύση, είτε πληρώνοντας την οικογένεια, είτε πηγαίνοντας την διαδικασία μέχρι τέλους. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε παρόμοιες μηνύσεις στο μέλλον από άλλα θύματα αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων.

apple lawsuit, Apple: Κατηγορείται για τον θάνατο 5χρονου παιδιού

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mk

Τραγική είδηση, νομίζω πως το όποιο κράξιμο στην Apple σχετικά για αυτό το άρθρο έρχεται σε δεύτερη μοίρα

VHoll

Καταρχήν το τραγικό της είδησης δε μπορεί κανείς μας να το βάλει σε δεύτερη μοίρα. Μια ψυχούλα χάθηκε γιατί κάποιος ήταν ανότηος το λιγότερο…

Στο τεχνικό μέρος όμως τις κουβέντας θεωρώ ΄ότι δε μπορεί να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο εκτός κι αν το σύστημα επικοινωνίας είναι ενσωματομένο στο αυτοκίνητο. Δηλαδή να θέσω ένα παράδειγμα, εαν μπει μια κοπέλα στο αυτοκίνητο κάποιου τρελού δε θα μπορεί να βρει μια ευκαιρία όταν αυτό είναι εκ κινήση επειδή θα φαίνεται ότι οδηγάει; Όταν θα βρίσκεται σε ενα ΜΜΜ το ίδιο;

Είμαι σίγουρος ότι ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε τον πόνο των ανθρώπων όμως μη ξεχνάμε κάτι, η τεχνολογία από μόνη της δε μπορεί να σε βλάψει, οι άνθρωποι το κάνουν όπως ο απαράδεκτος της συγκεκριμένης περίπτωσης.

Θεωρώ ότι κάθε προσπάθεια στοχοποίησης της κάθε apple σε τέτοια γεγονότα δε μπορεί να σταθεί ούτε νομικά αλλά και ούτε ηθικά.

Chris_BMW

Πέραν του θλιβερού της είδησης .. ο.. τίτλος του άρθρου για άλλη μια φορά ολα τα λεφτά…
Θα περίμενε κανεις διαβάζοντας τον κάποιο I phone να έκανε μπαμ στα χέρια ενός παιδιού π.χ. Άκυρος κατα την άποψη μου..

Gvirginia

Συμφωνώ και με τους δύο, ειδικά για την τεχνική πλευρά του θέματος που πολύ σωστά ανέφερε ο VHoll, αλλά μην ανησυχείτε, θα ξεχειλωθεί το θέμα…

One

Πολυ κρίμα για το κοριτσάκι που δεν έφταιγε σε τίποτα… Είμαι σίγουρος πως και στην Ελλάδα έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα λόγω κινητών τηλεφώνων, αλλά δεν βλέπουν ποτε το φως της δημοσιότητας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν πιστεύω ότι για ενα ανόητο οδηγο πρέπει να κατηγορηθεί αποκλειστικά η Apple αλλά πρέπει ομως όλες οι εταιρίες smartphone να αναλάβουν επιτέλους πρωτοβουλίες για να αποτρέψουν τέτοια περιστατικά στο μέλλον.

chrisr

Ωραια, δηλαδη αν βγω στο δρομο με το Black&Decker μπαταριας και το καρφωσω στην καρδια καποιου, η οικογενεια του θα κανει μηνυση στην Black&Decker, ε;

Άρης

Καλησπέρα και από εμένα. Το άρθρο μιλάει για face time, δηλαδή βιντεοκληση. Ο οδηγός δεν μιλούσε απλά, αλλά κοιτουσε κάποιον άλλον. Αυτό μπορούν να το αποτρεψουν οι εταιρίες.

bezilys

Παιδιά το φτεξιμο είναι καθαρά αυτού του βλακα που οδηγούσε με το κινητό και όχι της εταιρείας.με αυτήν την λογική θα μπορούσαν να κατηγορήσουν την εταιρία και για τους θανάτους που εγίναν από selfie που βγαζαν κάποιοι παλαβοί άνθρωποι ρισκαροδας την ζωή τους…

kakal0s

Τραγικο αλλα η απλ δεν εχει καμία ευθύνη. ξεκάθαρα. ο τύπος που οδηγούσε είναι δολοφόνος. βιντεοκληση την ωρα που οδηγα; η πατέντα είναι ακόμα στα χαρτιά αλλα και να μην ηταν ο τύπος θα πατουσε την επιλογή οτι ειναι συνοδηγός και θα έκανε κληση.

cghera

να υποθέσουμε πως θα γίνει μήνυση σε όλες τις εταιρείες κινητών, κάτοχοι συσκευών των οποίων δημιούργησαν ατύχημα των ώρα που τα χρησιμοποιούσαν;
Κρίμα για το παιδάκι αλλά η μήνυση είναι γελοία.

tester

Κρίμα το κοριτσάκι, ενας ανόητος δολοφόνος. Η μήνυση είναι όντως αστεία αλλά μήπως θα έπρεπε οι ετιαρείες απο μόνες του να απενεργοποιούν κάποιες λειτουργίες του τηλεφώνου (π.χ. Facetime, Facebook κτλ) όταν το GPS ανιχνεύει κίνηση μεγαλύτερη π.χ. των 10Km. Κι ας πιάνει αυτό και τους συνοδηγούς και επιβάτες, δεν θα πάθουν τίποτα αν μείνουν χωρίς fb μέχρι να παρκάρουν. Για άλλα μέσα όπως τραίνα κτλ, εκεί θα μπορούσε να υπάρχει διάκριση λόγω σύνδεσης με wi-fi.

giannis

Πέρα από τον τραγικό χαμό ενός μικρού παιδιού, δυστυχώς βλέπουμε μία οικογένεια να νομίζει πως βρήκε την κότα με τα χρυσα αυγά. Αν ήταν skype θα έκανε μήνυσα στην MS? Ή μάλλον και στις δύο αφού θα ήταν skype for ios. Οι εταιρίες προσπαθούν αλλά δεν μπορούν να προβλέψουν την ανθρώπινη βλακεία.

Apostolos

Ότι να ναι οι κατηγορίες

kostas

Εγω προχθες περπατουσα και μιλουσα viber τραβηξα ενα χτυπημα το γόνατο σε ενα Κολωνάκι και τρεις μερες δεν πηγα δουλεια.μηπως να παω να κανω μηνυση στην εταιρία???

Vasilist

Κρίμα για το κορίτσι αλλά δεν νομίζω πως η Apple πρέπεινα πληρώσει ηλιθιότητα του οδηγού.
Ελπίζω να φάει αρκετά μέσα και το μόνο face time που θα κάνει θα είναι από το παράθυρο των επισκεπτών.

George

Πραγματικα οι χειροτεροι γονεις τις προηγουμενης χρονιας. Προσπαθουν να κερδισουν χρηματα απο τον χαμο του παιδιου τους. Κριμα που δεν πατησε εκεινους ο καθυστερημενος οδηγος.

Yorgaraz

Το’χα δει τις προαλλες. Κρίμα…

Όσον αφορά το lawsuit, όσο και να μισώ το tame Apple press, σε αυτό το θέμα αυτός που φταίει είναι αυτός που έκανε χρήση της τεχνολογίας σε ακατάλληλη στιγμή. Δεν φταίει η Apple και δεν μπορεί να κάνει και πολλά σε αυτήν τη περίπτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.