Apple: Οι χρήστες της τη μηνύουν για το Wi-Fi Assist

Η Apple δεν δέχεται μηνύσεις μόνο από εταιρείες ή πανεπιστήμια (βλέπε μήνυση του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν), αλλά και από απλούς χρήστες των προϊόντων της. Αυτή τη φορά η μήνυση έρχεται για το Wi-Fi Assist feature, το οποίο προσέθεσε στο iOS 9 και όταν αντιλαμβάνεται ότι το σήμα του Wi-Fi δεν είναι καλό, πηγαίνει στην χρήση δεδομένων του κινητού.

Σκοπός του Wi-Fi Assist είναι να μην έχουν οι χρήστες διακοπές ενώ χρησιμοποιούν το ίντερνετ στο κινητό. Ωστόσο αυτό δεν αρέσει σε όλους και η Apple δέχτηκε μήνυση από τους William Scott Phillips και Suzanne Schmidt Phillips, εκ μέρους και άλλων χρηστών iPad και iPhone, για το γεγονός ότι ενεργοποίησε by default στο iOS 9 το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

Σύμφωνα με τους ενάγοντες, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που χρησιμοποιεί “αθόρυβα” τα δεδομένα του κινητού όταν είναι κακή η ποιότητα του Wi-Fi, έχει προκαλέσει χρεώσεις που ξεπερνούν τα 5 εκατ. δολάρια.

Ωστόσο, η Apple δεν είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιεί κάποιο χαρακτηριστικό χωρίς να ενημερώσει τους χρήστες της, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί κομμάτι της γενικότερης φιλοσοφίας της “παίρνουμε αποφάσεις εκ μέρους των χρηστών μας”. Όμως, όταν αυτό κοστίζει στους χρήστες, το αποτέλεσμα είναι οι μηνύσεις.

Οι ενάγοντες αναφέρουν ότι η Apple παραβίασε διάφορους νόμους στην Καλιφόρνια και το κυριότερο είναι ότι δεν ανέφερε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό και επισημαίνεται ότι το συνολικό ποσό της διαμάχης ξεπερνά τα 5 εκατ. δολάρια.

Μέχρι στιγμής η Apple δεν έχει πάρει επίσημη θέση στο ζήτημα.

Apple: Οι χρήστες της τη μηνύουν για το Wi-Fi Assist, Apple: Οι χρήστες της τη μηνύουν για το Wi-Fi Assist

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Glorious

Τί να λέμε τώρα?….innovation!!!!

Lefteris

Χωρίς να θέλω να δικαιολογησω την Apple, και τα νοκια και τα αντροιντ όταν τα ανοίξεις πρώτη φορά έχουν ενεργοποιημενα τα δεδομένα πράγμα απαράδεκτο! Πρέπει να σε ρωτάνε κάθε φορά που είναι να ενεργοποιηθουν τα δεδομένα!
Ειδικά στα νοκια με την έκδοση 8, επειδή τα χρησιμοποιουσα πρώτη φορά και τα δεδομένα δεν υπήρχαν στην πάνω μπάρα αναγκάστηκα να γκουγκλαρω για το πως κλείνουν! :Ρ

Freed

Εγω προσωπικα το βρηκα πολυ χρησιμο αυτο το feature,η εταιρια δαλαδη εχει προνοησει για σενα
Ευγε
.κραξτε εσεις ρομποτακια και μποτακια
Εχθρικα

Chris_BMW

Μόνο γέλιο μου προκαλεί το άρθρο αλλα πολυ περισσότερο η μήνυση που έκαναν σε έναν κολοσσό όπως η Apple οταν το ζήτημα για το οποίο καταθέτουν την μήνυση εχει επιλογή !!! Ενεργοποιηται δηλαδή με τη θέληση σου αρκεί με το δακτυλάκι σου να κανεις δεξιά την πράσινη μπάρα 😂

Γιάννης

@Chris_BMW
Η μήνυση γίνεται για το ότι η επιλογή είναι εξαρχής ενεργοποιημένη και όχι απενεργοποιημένη και για το ότι δεν γίνεται καμία αναφορά σε αυτήν, με κάποιο popup στο λειτουργικό πχ, και όχι για το ότι δεν μπορείς να την απενεργοποιήσεις

aptalikos

Φίλε Chris_BMW ξαναδιάβασε καλύτερα τους λόγους των εναγόντων “… Οι ενάγοντες αναφέρουν ότι η Apple παραβίασε διάφορους νόμους στην Καλιφόρνια και το κυριότερο είναι ότι δεν ανέφερε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό…” προφανώς οι άνθρωποι αυτοί σου λένε πέρα των άλλων και για μία δυνατότητα που δεν την έχει γνωστοποιήσει η εταιρία προς τον πελάτη και μάλιστα την έχει προενεργοποιήσει οπότε μέχρι να το καταλάβεις και να την απενεργοποιήσεις με το δαχτυλάκι σου όπως πολύ σωστά εσύ περιέγραψες ο πελάτης έχει ήδη χρεωθεί κάποια ποσά.

Paul

Σε όλες τις συσκευές είναι ενεργοποιημένα τα δεδομένα από τη μάνα τους και όσοι δεν είναι σχετικοί με το αντικείμενο χρεώνονται .Χωρις να είμαι εναντίον της Apple έπρεπε τουλάχιστον το κουμπί για το assist να είναι σε καταφανές σημείο και όχι να σκρολάρεις μια ώρα κάτω για να το βρεις .Και εγώ το ξέχασα ότι υπάρχει

giannis

Αμερικανακια……
Αυτο μου θυμιζει το θεμα με το S Pen του Note 5.

Δινει ο αλλος τοσα λεφτα για μια high end συσκευη και δεν μπορει να καταλαβει ποτε χρησιμοποιει data η οχι….

Απλα οι Αμερικανοι λατρευουν τις μηνυσεις και τις αποζημιωσεις.

Themazerunner

Το θεμα εναντιον της apple και το wifi-assist το βρισκω αστειο.Ενταξει εχουν καποιο δικιο γιατι αν δεν ειναι σε εμφανες σημειο πεφτει ξενερωμα(αναλογως των πακετων δεδομενων) αλλα και σε android εχω δει και τα δεδομενα να ειναι ενεργα αλλα ακομη και το battery save και ψαχνοταν ο αλλος γιατι η συσκευη του ηταν αργη και με χαμηλο σκορ.Τουλαχιστον στο γρηγορο μενου και στο android αν κατεβασει καποιος την μπαρα βγαζουν ματι.
Στο ios θελει ψαξιμο…αν και οταν καποιος δινει 1000 ευρω και δεν εχει ιδεα τι παιρνει απο την μια πλευρα χωραει και η εκφραση…”καλα να παθει”.
Μαλλον σε επομενη εκδοση θα το εχει απενεργοποιημενο απο τα default η apple αν δεν θελει φασαριες.

Paul

Συγγνώμη για το διπλό ποστάρισμα αλλά μόνο το wifi assist είναι ; Εντάξει κάποιος που έχει ιδέα θα το απενεργοποιήσει γιατί κάπου το άκουσε κλπ , εδώ για ξέχασε να απενεργοποιήσεις τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για το iCloud και το iTunes , εκεί να δεις τι χρεώσεις πέφτουν αλλά αυτό ισχύει για όλα τα λειτουργικά

Mary

Καταρχάς το οτι δεν είχαν ενημερωθεί για το συγκεκριμένο feature δεν μπορω να το δεχτώ τη στιγμη που απο την πρωτη beta τους iOS 9 μιλάγαμε ολοι για αυτο και επίσης η συγκεκριμένη επιλογή λειτουργεί οταν έχεις τα δεδομένα ανοιχτά και μετα απο πανω ανοίξεις το wifi! Και αν δει το κινητο οτι η σύνδεση του wifi ειναι ασθενής ξαναγυρνάει στα δεδομένα! Άρα οταν εσυ έχεις μονο το wifi ανοιχτό δεν γυρνάει αυτόματα σε δεδομένα! προφανως αυτοι που έκαναν μήνυση ειναι αυτοι που ψάχνουν συνέχεια απο που θα τα αρπάξουν!

Darth

γενικός όλο το θέμα με android(by default enabled data) και τώρα και εδώ στο ios by default enabled wifi assist
ΑΝΕΤΑ σηκώνει μήνυση γιατί είναι ενα fetature που σε χρεώνει χωρίς να το επέλεξες εσύ….
έστω μια φορά να σε χρεώσει… τέλος την μήνυση την ρίχνεις άνετα (και δίκαια)

Manuelo

Αγοραζεις κινητο 1000$ που σημαινει οτι εισαι φραγκατος γενικα αλλα οταν χρεωνεσαι 100-200$ παραπανω στο λογαριασμο κανεις μηνυση, ως γνησιο βλημα, αφου πηγες και αγορασες ενα κινητο που ειναι για φραγκατους και οχι για ατομα με αδειες τσεπες που κανουν το σκατο τους παξιμαδι για να το παρουν!! Νταξει γελαει ο κοσμος!!!

GoGos

Καλά ρε παιδιά, η Apple θέλει να σας βοηθήσει και εσείς της κάνετε μήνυση; Η αχαριστία σε όλο της το μεγαλείο.

Darth

@Manuelo αυτό δεν έχει καμία σημασία….
πχ έχω villa, ferrari Κλπ κλπ και ήρθε ένας τυπάκος και μου πήρε 10 ευρώ που είχα απο κομοδίνο μου…
θα τον κυνηγήσω μεχρι να σαπίσει στην φυλακή… και όχι δεν είναι θέμα τα 10 ευρώ… άλλα είναι ότι τα ΕΚΛΕΨΕ.. τα πήρε χωρίς να με ρωτήσει κλπ

είναι υθικο το θέμα όχι υλικό

Gkoros247

Στις ρυθμίσεις που πάμε για να το κλείσουμε

chris

@manuelo
επιτελους σταματηστε να μιλατε λες και ειναι η μονη εταιρια που εχει τετοιες τιμες
ειναι ακυρο για αλλη μια φορα να κραζετε για τιμες σε ποστ που ειναι για κατι αλλο ελεος
με τα κομπλεξ

Υπαρχουν ανθρωποι που ακομα δεν το εχουν παρει χαμπαρι κι ας εχουν iphone
στις μερες μας εχει smartphone η πλειοψηφια
ειναι ενα εργαλειο που ειτε εισαι γνωστης της τεχνολογιας ειτε οχι
το εχεις και το λειτουργεις καθε μερα
το προβλημα ειναι οτι απλα δεν “ενημερωσε”τον κοσμο στο οτι υπαρχει αυτο
αλλο απλα να ειναι ανοιχτα τα δεδομενα κι αλλο να τρωει απο τα δεδομενα οταν δεν υπαρχει καλο σημα στο wifi
σκεψου δηλαδη να θες να κατεβασεις καμια εφαρμογη 1-1,5 gb και επειδη δεν εχεις καλο σημα να τραβαει απο τα δεδομενα…
η να λιωνεις στο youtube και να μην το εχεις παρει χαμπαρι…
ενας μεσος καταναλωτης που απλα του ηρθε ενα update απο το ios 8 στο 9 δεν μπορει να το ξερει
ενας επισης που μολις αγορασε το κινητο παλι δεν μπορει να το ξερει
απλα ηταν λαθος που δεν το επισημανε και γινεται τωρα ολη αυτη η ιστορια

Themazerunner

Οποιος εχει 4s το wifi assist δεν υπαρχει οποτε μην ψαχνουν καποιοι αδικως.
Για οσους εχουν αλλη συσκευη(ανω του 4s) να πανε στο Ρυθμισεις-Δεδομενα-τερμα κατω η τελευταια επιλογη(wifi-assist).

Paul

@Gkoros247
Ρυθμίσεις δεδομένα τεεεεερμα κάτω βοήθεια WIFI

Gvirginia

@Darth Δεν είμαι σίγουρος, αλλά παλαιότερα νομίζω υπήρξε θέμα με τα δεδομένα του Android. Μετά βάλανε κάπου (στις οδηγίες? στο κουτί? θα σε γελάσω) ότι τα δεδομένα είναι ενεργά και προσοχή στις χρεώσεις ή κάτι τέτοιο.

Λεόντιος

με την ενεργοποίηση του ios9 κάνανε accept την EULA ?
ναι !!!

ΑΝΤΕ ΓΙΑ !!

Konstantinos

αν δεν κάνω λάθος κάποιες εταιρίες πχ σου έστελναν μήνυμα προειδοποιητικό αν με την ενεργοποίηση η συσκευή είχε ανοιχτα δεδομένα. Μετά βάλανε το 1ευρώ/ημέρα αλλά και πάλι. η ανοησία σε όλο της το μεγαλείο. Με ποια λογική ένα “feature” βοηθητικό να είναι default από τη στιγμή που και gps να ανοίξεις σε μια εφαρμογή ζητάει άδεια.

Γιάννης

@Λεόντιος
Διάβασα την Eula και δεν αναφέρει πουθενά (ή δεν το βρήκα εγώ τουλάχιστον) ότι το wifi assist θα ενεργοποιηθεί εξ ορισμού με την εγκατάσταση του λειτουργικού.
Μπορείς να μου δείξεις το σχετικό σημείο που το αναφέρει αυτό;

ΛΕΌΝΤΙΟΣ

το καλό το ξέρετε !!! με κλειστά τα δεδομένα στο f2go σου χρεώνει data γιατί έτσι κάνει (όταν καποια εφαρμογή το ζητήσει) μου είπαν στο κατάστημα !!!!! όταν τους είπα ότι με χρεώνει 1 euro την ημέρα !!! και αναγκάζομαι και αλλάζω APN

ή το άλλο αγοράζεις πακέτο ομιλίας 600 λεπτά σε όλους π.χ. και για κάποιο λόγο το χρηματικό υπόλοιπο μηδενίζετε ΕΤΣΙ ΜΑΛΑΚΑ ΧΡΗΣΤΗ ΘΑ ΣΕ ΤΙΜΩΡΗΣΩ ΘΑ ΣΟΥ ΝΕΚΡΩΣΩ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΩ ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ 10ΕΥΡΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ 5 ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΑΜ@ΜΕ ΠΑΤΩΚΟΡΦΑ ΤΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ

λεόντιος

Γιάννη αν δε το βρήκες παίζει και να μην υπάρχει οπότε καλά να πάθει το μήλο
και δεν κάνω τον έξυπνο απλά ποντάρω στο ότι κανείς μα κανείς δεν διαβάζει την EULA (ούτε εγώ την διάβασα)

Manuelo

@Darth Ειλικρινα τωρα αν ειχες βιλα και φερραρι θα καθοσουν ποτε να εβλεπες ποσο ηρθε ο λογαριασμος του κινητου σου???? Μας δουλευεις???? για τα 10 ευρω στο κομοδινο δεν το σχολιαζω.. Νομιζω οτι οσοι λετε οτι εχουν δικιο που μηνυσαν το μηλο δεν εχετε καταλαβει ακομα πως το μηλο δεν απευθυνεται σε μπατιρηδες ή τον απλο λαουτζικο γι αυτο και δεν το ενδιαφερει κατα ποσο θα χρεωνεται ο χρηστης. Αυτο που κοιταει ειναι ο κατοχος να εχει οσο το δυνατον περισσοτερο smooth εμπειρια γινεται. Και πολυ καλα κανει! Απλα τα πραγματακια.. Και το ξαναλεω! Οταν πας και δινεις 1000 δολλαρια για ΕΝΑ κινητο η λογικη λεει οτι εισαι πλουσιος! ΤΕΛΟΣ! Τωρα αν γουσταρει καποιος να εχει κινητο 1000 δολλαριων μονο και μονο για να το παιζει γαματος ε ας το κανει και καρτοκινητο λοιπον να ειναι ηρεμος και να κανει και το κοσμο να γελαει παραλληλα! @chris η apple ειναι η μονη εταιρεια που απο την αρχη της εχει και κραταει στα μοντελα της – ακομα και οταν ακομα βγει το επομενο – ΣΤΑΘΕΡΑ υψηλες τιμες και δεν πατωνουν αμεσως οπως στις αλλες εταιρειες.. Σου λεει κατι αυτο??? Επισης νομιζω οτι οποιο κινητο παρεις απο αλλες εταιρειες και το συκρινεις… Συνέχεια »

chris

@Manuelo
το οτι εσυ εχεις την θεωρια πως οποιος εχει iphone ειναι φραγκατος η θελει να πουλησει μουρη
την εχεις εσυ για τον εαυτο σου μπορει και το αναποδο δηλαδη οποιος δεν εχει iphone ειναι μπατιρης…αυτα ειναι δικα σου θεματα
το κινητο τα σπαει τα δινεις μια φορα το κρατας για 4 χρονια γιατι αντεχει και μετα μπορεις ακομα να το πουλησεις
κατακρινω αυτο που εκανε και λεω πως ειναι λαθος αλλα δεν ειναι κριτηριο για το τι θα παρω
ειχα το iPhone 4 τωρα εχω lg g3 και η επομενη αγορα μου θα ειναι το plus οποτε μπορεσω…
αλλος τα χαλαει για καφε αλλος για ρουχα αλλος με γκομενες και ποτα
ο καθενας οπως την βρισκει
ναι υπαρχουν πολλοι φλωροι με iphone αλλα αλλοι τοσοι εχουν και το galaxy
αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι αξιολογα και τα δυο

Vagelis

Βλέπω the maze runner γνωρίζεις αρκετά για την Apple ε; και ας την βρίζεις σε κάθε σχόλιο έχουμε iPhone κουφαλα;

xristos

ααα εχει κ τετοιο η αππλε?
μαρεσει που οι μηλαραδες κραζουν τα κινεζικα κ ταυτοχρονα εχουν features κοπια απο κινεζικα
το wifi0assist μια αποτυχημενη αντιγραφη του wifi+ της huawei
ουτε στην αντιγραφη δν ειναι αξιοι
αντε γειααα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.