Apple: Θεωρεί ότι πρώην υπάλληλοι θέλουν να διαφύγουν με εμπορικά μυστικά

Apple, Apple: Θεωρεί ότι πρώην υπάλληλοι θέλουν να διαφύγουν με εμπορικά μυστικά

Η Apple ζήτησε από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο την άδεια να συνεχίσει να παρακολουθεί δύο πρώην εργαζόμενους της από την Κίνα, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή εμπορικών μυστικών. Μάλιστα, η εταιρεία αναφέρει ότι ανησυχεί ιδιαίτερα ότι οι δύο πρώην εργαζόμενοι της θα μπορούσαν να επιχειρήσουν να εγκαταλείψουν τη χώρα πριν ολοκληρωθούν οι δίκες τους.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με αναφορές, οι εισαγγελείς είπαν ότι θα πρέπει να πραγματοποιείται έλεγχος της τοποθεσίας των Xiaolang Zhang και Jizhong Chen, διότι υπάρχει περίπτωση να τραπούν σε φυγή.

Ο Zhang κατηγορήθηκε για κλοπή εμπορικών μυστικών τον Ιούλιο του 2018, αφού προσπάθησε να κλέψει δεδομένα σχετικά με το project του αυτοκινήτου που αναπτύσσει η Apple.

Πριν από τη σύλληψή του, ο Zhang εργάστηκε στην ομάδα υπολογιστών της εταιρείας. Ο υπάλληλος, ασχολούνταν με τον σχεδιασμό και τη δοκιμή κυκλωμάτων με στόχο την ανάλυση των δεδομένων από τους αισθητήρες αυτόνομων οχημάτων.

Ο Zhang είχε ευρεία πρόσβαση σε ασφαλείς και εμπιστευτικές εσωτερικές βάσεις δεδομένων. Μόλις ανακοίνωσε τα σχέδιά του να εγκαταλείψει την Apple για την XMotors με έδρα την Κίνα, ξεκίνησε έρευνα λόγω της ύποπτης συμπεριφοράς του.

Λίγο πριν φύγει, ο Zhang είχε πρόσβαση σε ευαίσθητο περιεχόμενο που περιλάμβανε πρωτότυπα, απαιτήσεις ισχύος, συστήματα μπαταριών και πολλά άλλα. Ο Zhang συνελήφθη τον Ιούλιο του 2018 στο αεροδρόμιο, προσπαθώντας να φύγει για την Κίνα.

Σε διαφορετική χρονική στιγμή, η Apple συνέλαβε τον Jizhong Chen, τη στιγμή που φωτογράφιζε απόρρητο εργασιακό χώρο. Μετά την πραγματοποίηση έρευνας, οι αξιωματούχοι ασφαλείας της Apple διαπίστωσαν ότι ο προσωπικός υπολογιστής του Chen περιείχε αμέτρητα αρχεία που σχετίζονται με το Apple Car, συμπεριλαμβανομένων εγχειριδίων, σχεδίων, φωτογραφιών και διαγραμμάτων.

Ο Chen πρόσφατα υπέβαλε αίτηση για μία θέση εργασίας σε εταιρεία αυτόνομων οχημάτων με έδρα την Κίνα. Ο πρώην υπάλληλος της Apple συνελήφθη για κλοπή εμπορικών μυστικών μία ημέρα πριν πετάξει για την Κίνα. Επιπλέον, πρόσφατα, ανακαλύφθηκε ότι ο Chen διέθετε αρχεία από το πρόγραμμα πυραύλων Patriot που ανήκε στον πρώην εργοδότη του Raytheon.

Η εγγύηση και η αίτηση διακοπής του προγράμματος παρακολούθησης

Και οι δύο άνδρες έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι προκαταρκτικές εργασίες του δικαστηρίου, ενώ παρακολουθούνται στενά. Τώρα επιδιώκουν τη διακοπή του προγράμματος παρακολούθησης. Ο δικηγόρος των δύο ανδρών δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει ενδείξεις παραβίασης των προδικαστικών όρων και δεν μοιράστηκαν την πνευματική ιδιοκτησία της Apple με τρίτους.

Ο δικηγόρος υποστήριξε επίσης ότι οι πρώην υπάλληλοι της Apple πήγαιναν στην Κίνα για να επισκεφτούν συγγενείς τους και όχι για να αποφύγουν τη δίωξη τους. Τόνισε, ότι και οι δύο έχουν ισχυρούς δεσμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Τσεν και ο Ζανγκ αντιμετωπίζουν πολυετή φυλάκιση και βαριά πρόστιμα, εάν καταδικαστούν.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick

Εντάξει, αναμενόμενες εξελίξεις. Όπως ξέρουν όλοι, όταν βουλιάζει το πλοίο, σημαίνει ότι θα το εγκαταλείψουν όχι μόνο οι επιβάτες, αλλά και το πλήρωμα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στην Apple….

Chris_BMW

Ρε τι διαβάζουμε εδώ μέσα …

Κλείνει λέει ο άλλος ..

Konstantinos

Όντος ο καθένας λέει ότι θέλει…άσχετα με το εάν η μετοχική αξία έχει ανεβεί στον θεό χαχαχ
Όσον αφορά το άρθρο, η Apple πρέπει να προσέχει σε ποιους εμπιστεύεται τα εμπορικά της μυστικά για το μέλλον!

JR

Και εσένα τι σε νοιάζει η μετοχική αξία; Είσαι μέτοχος ή CEO της εταιρείας;
ΥΓ. Για όσους ξέρουν Αγγλικά δεν έχουν παρωπίδες και ενδιαφέρονται να ενημερώνονται προτείνω να διαβάσουν το άρθρο: The End Of Apple – Forbes

Vendetta

Έχουμε μπερδέψει τις έννοιες αναμενόμενο, επιθυμητό και προσδοκώμενο

ΙΑΚΩΒΟΣ Ο 2ος

Αν κ εφόσον όλα είναι πραγματικά γεγονότα , η Apple είναι ξέφραγο αμπέλι κυριολεκτικά. Εδώ σε κάτι μεσαίες μικρομεσαίες εταιρείες κ δεν μπορείς να φωτογραφίσεις εγκαταστάσεις ούτε ως εργαζόμενος κ φυσικά ούτε ως επισκέπτης.
Υ.Γ . Το μόνο νέο για το Apple Car είναι φήμες κ δικαστήρια σε Κινέζους. Τρομερή η Apple σε ινοβέισο όταν έχει να κάνει με φημολογία που μοχλεύει την μετοχή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.