Apple: Tο email του Tim Cook προς τους υπαλλήλους στην Ουκρανία

Apple, Apple: Tο email του Tim Cook προς τους υπαλλήλους στην Ουκρανία

Apple, Apple: Tο email του Tim Cook προς τους υπαλλήλους στην Ουκρανία

Ο Tim Cook έστειλε ένα email στους υπαλλήλους του το πρωί, αναφερόμενος στα τεκταινόμενα στην Ουκρανία και εξηγώντας τις ενέργειες που έκανε η Apple αντιδρώντας στα γεγονότα των δύο τελευταίων εβδομάδων.

Το email ενημερώνει τους υπαλλήλους ότι η Apple θα αντιστοιχίσει δύο προς ένα τις δωρεές που κάνουν σε ορισμένα ταμεία ανθρωπιστικής βοήθειας και θα το κάνει αναδρομικά για δωρεές που γίνονται από τις 25 Φεβρουαρίου.

Ένα αντίγραφο αυτού του email βρέθηκε στα χέρια του The Verge και το περιεχόμενό του ακολουθεί στη συνέχεια (με εξαίρεση μια εσωτερική διεύθυνση email της Apple που έχει διαγραφεί):

Ήθελα να αφιερώσω λίγο χρόνο για να αναφερθώ στη συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία.

Ξέρω ότι μιλώ για όλους στην Apple εκφράζοντας την ανησυχία μας για όλους όσους έχουν πληγεί από τη βία. Με κάθε νέα εικόνα οικογενειών που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και γενναίων πολιτών που αγωνίζονται για τη ζωή τους, βλέπουμε πόσο σημαντικό είναι για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ενωθούν για να προωθήσουν την υπόθεση της ειρήνης.

Η Apple κάνει δωρεές σε προσπάθειες ανθρωπιστικής βοήθειας και παρέχει βοήθεια για την εκτυλισσόμενη προσφυγική κρίση. Εργαζόμαστε επίσης με εταίρους για να αξιολογήσουμε τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε. Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς ανυπομονείτε να βρείτε επίσης τρόπους υποστήριξης, και θέλουμε να σας βοηθήσουμε να ενισχύσουμε τον αντίκτυπο των δωρεών σας. Από σήμερα, η Apple θα αντιστοιχίσει τις δωρεές σας σε αναλογία 2:1 για τους επιλέξιμους οργανισμούς και θα το κάνουμε αναδρομικό για δωρεές σε αυτούς τους οργανισμούς από τις 25 Φεβρουαρίου. Επισκεφτείτε την Πύλη Δωρεών Υπαλλήλων για να μάθετε περισσότερα.

Εργαζόμαστε για να υποστηρίξουμε τις ομάδες μας στην Ουκρανία και σε ολόκληρη την περιοχή. Στην Ουκρανία, ήμασταν σε επαφή με κάθε εργαζόμενο, βοηθώντας αυτούς και τις οικογένειές τους με όποιον τρόπο μπορούμε. Για τα μέλη της ομάδας της Ουκρανίας που βρίσκονται εκτός της χώρας και ενδέχεται να χρειάζονται υποστήριξη, επικοινωνήστε με το [email redacted]. Και για οποιονδήποτε υπάλληλο που χρειάζεται οποιαδήποτε υποστήριξη, επισκεφθείτε τον ιστότοπο People για διαθέσιμους πόρους.

Ως εταιρεία προχωράμε και σε πρόσθετες ενέργειες. Έχουμε διακόψει όλες τις πωλήσεις προϊόντων στη Ρωσία. Την περασμένη εβδομάδα, σταματήσαμε όλες τις εξαγωγές στο κανάλι πωλήσεών μας στη χώρα. Το Apple Pay και άλλες υπηρεσίες έχουν περιοριστεί. Το RT News και το Sputnik News δεν είναι πλέον διαθέσιμα για λήψη από το App Store εκτός Ρωσίας. Και έχουμε απενεργοποιήσει τόσο την κυκλοφορία όσο και τα ζωντανά συμβάντα στους Χάρτες της Apple στην Ουκρανία ως μέτρο ασφαλείας και προφύλαξης για τους Ουκρανούς πολίτες.

Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε την κατάσταση και είμαστε σε επικοινωνία με τις αρμόδιες κυβερνήσεις για τις ενέργειες που λαμβάνουμε.

Αυτή η στιγμή απαιτεί ενότητα, απαιτεί θάρρος και μας υπενθυμίζει ότι δεν πρέπει ποτέ να χάνουμε από τα μάτια μας την ανθρωπιά που όλοι μοιραζόμαστε. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, παρηγορούμαι γνωρίζοντας ότι είμαστε ενωμένοι στη δέσμευσή μας ο ένας στον άλλο, στους χρήστες μας και στο να είμαστε μια δύναμη για το καλό στον κόσμο.

Σύμφωνα με τα όσα σημειώνει ο Cook στο mail του, η Apple έχει προβεί σε ποικίλες ενέργειες στην περιοχή. Την Τρίτη ανακοίνωσε ότι σταματά την πώληση των προϊόντων της στη Ρωσία, ενώ είναι περιορισμένη η κοινή χρήση δεδομένων των Χαρτών Apple στην Ουκρανία και η χρήση του Apple Pay στη Ρωσία.

Ο Cook αναφέρει επίσης ότι η Apple έχει έρθει σε επαφή με «κάθε εργαζόμενο» που εδρεύει στην Ουκρανία και εργάζεται για να βοηθήσει αυτούς και τις οικογένειές τους. Εσωτερικά, ορισμένοι υπάλληλοι έχουν συζητήσει να φύγουν οι οικογένειές τους από την Ουκρανία.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αντώνης

εμετική apple, παντού να χωθεί για να ακούγετε το όνομα της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.