Apple: Θα πληρώσει 625 εκατ. για παραβίαση πατεντών σε FaceTime και iMessage

Το 2010 η Apple δέχτηκε μήνυση από την VirnetX για μη εξουσιοδοτημένη χρήση πατεντών για τις video-κλήσεις του Face Time. Το 2012 κλήθηκε να πληρώσει στην VirnetX 368 εκατ. δολάρια.

Ωστόσο, η κατασκευάστρια του iPhone απάντησε ότι η τεχνολογία της VirnetX είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι από αυτή που χρησιμοποιήθηκε στο Face Time. Τελικά η υπόθεση έφτασε στο σήμερα, όπου δικαστήριο αποφάσισε ότι η Apple πρέπει να πληρώσει 625 εκατ. δολ. στην VirnetX. Η μήνυση της VirnetX αφορούσε σε παραβίαση πατεντών πρωτοκόλλου στο FaceTime, VPN on Demand και τις υπηρεσίες του iMessage.

Η VirnetX δεν είναι η πρώτη φορά που μηνύει μεγάλες εταιρείες, αλλά φαίνεται πως έχει συγκεκριμένη τακτική να βγάζει χρήματα με αυτόν τον τρόπο και χαρακτηρίζεται ως “patent troll”. Το 2010 η Microsoft συμφώνησε να την αποζημιώσει με το ποσό των 200 εκατ. δολ. για την χρήση τεχνολογίας VPN, χωρίς την άδειά της.

Με 216 δισ. δολάρια μετρητά στα ταμεία της η Apple, θα μπορούσε να πληρώσει πολύ εύκολα το ποσό, αλλά ετοιμάζεται να ασκήσει έφεση στην ετυμηγορία. Η Apple έκανε παρόμοιες δηλώσεις με αυτές που είδαμε από τη Samsung πρόσφατα, λέγοντας ότι είναι “έκπληκτη και απογοητευμένη με την ετυμηγορία. Περιπτώσεις σαν κι αυτή ενισχύουν την ανάγκη μεταρρύθμισης σε ότι αφορά στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας”.

H Samsung είχε κάνει αντίστοιχες δηλώσεις όταν κλήθηκε τον Δεκέμβριο να πληρώσει 548 εκατ. δολ. στην Apple για πατέντες που παραβίασε. Η ίδια αποφάσισε να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

apple pays 625m to VirnetX, Apple: Θα πληρώσει 625 εκατ. για παραβίαση πατεντών σε FaceTime και iMessage

Πηγή:1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Max91

Συκοφαντία… Η Apple είναι η μία και μοναδική στον κόσμο και νομίζω πως μπορώ να το πω, ολοκλήρου του σύμπαντος. Η Apple Ποτέ δεν κλέβει απλά δανείζεται κρυφά.

Ramnoz

Ξέρει όμως να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο αυτο που πιθανά αντιγράφει. Καμία αμφιβολία περί τούτου!!! Μπράβο της λοιπόν!

Manolis

@Ramnoz φιλικά πάντα μια ερώτηση: αν τη πατέντα την έκλεβε από εσένα θα έλεγες μπράβο επειδή την αξιοποίησε τόσο ωραία;

😉

ChrisG

απο το η apple δεν αντιγράφει,περάσαμε στην αντιγραφή και ότι αυτή γίνεται καλύτερα επικροτώντας την λέγοντας και μπράβο.εντάξει…αν αυτό γινόταν απο άλλον προς την apple ξέρουμε ήδη την συνέχεια:)
ξέχασα όμως…η apple έχει φράγκα οπότε όλα πληρώνονται και όλα επιτρέπονται.

Don mitso mou

Εγώ έτσι για μία φορά θα ηθελα κάποιος να σχολιάσει αυτο το τμήμα του άρθρου. “Η VirnetX δεν είναι η πρώτη φορά που μηνύει μεγάλες εταιρείες, αλλά φαίνεται πως έχει συγκεκριμένη τακτική να βγάζει χρήματα με αυτόν τον τρόπο και χαρακτηρίζεται ως «patent troll».” κι όχι το κλασικό “τέτοια είναι η Apple η Samsung και τα σχετικά.

Θέλω να ανεβάσετε ενα άρθρο που να κάνει αναφορά σε αυτές τις εταιρίες και τις “πατέντες” που έχουν, που πολλές είναι εικοσαετίας και τις έχουν αγοράσει για ενα κομμάτι ψωμί απο χρεωκοπημένες εταιρίες. Γιατι υπάρχουν πατέντες και πατέντες.

ChrisG

όταν η δικαιοσύνη σου λέει πλήρωσε 625 εκατομμύρια υπάρχει ζήτημα.και αυτή τουλάχιστον ευτυχώς που δεν καθοδηγείται με fanboyσμούς.το αν γίνεται για συμφέροντα αυτό το γνωρίζουν όλοι.το ίδιο γίνεται εδώ και χρόνια.είναι το νόμισμα που πληρώνει η apple όταν αυτή μήνυε τους άλλους για slide unlock κλπ.ότι πήρε θα τα δώσει.όλα εδώ πληρώνονται τελικά…όταν παραβιάζεται μία πατέντα το ηθικό είναι να πληρώνεις.όσο μικρός και φτωχός είναι κάποιος.κάποτε αυτός επένδυσε με την σειρά του και σήμερα κάποιος το παίρνει με το έτσι θέλω.όποιος κι αν είναι πρεπει να πληρώσει.συνεπώς…

Don mitso mou

Chrisg μαζί σου, συμφωνώ. Απλά εγώ λεω πως αυτο που λες, και ξαναλέω είναι σωστό, ισχύει για εταιρίες που καταπατούν πατέντες. Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για εταιρία patent troll. Εγώ σε αυτο στέκομαι και φυσικά στο νομικό σύστημα των ΗΠΑ, γι αυτο και σπάνια θα δεις τέτοιες δικαστικές υπόθεσης στην Ευρώπη. Και για να μη παρεξηγούμαι αυτο ισχύει για ΟΛΕΣ τις εταιρίες.

ChrisG

δεν διαφωνούμε ουσιαστικά κάπου.απλά στέκομαι στο γεγονός το ότι το δικαστήριο την δικαίωσε.σίγουρα είχαν στοιχεία και αποδείξεις.διαφορετικά ο καθένας θα έριχνε και απο μία μήνυση και θα έλυνε τα προβλήματά του…δικαίωση=παραβίαση.
το άν το κάνει συστηματικά όπως όλοι αυτό δεν λέει τίποτε.αφού οι μεγάλοι δίνουν τα παραδείγματα αυτή γιατί να διαφοροποιηθεί;

kostas

Εμπορική Χρήση μια πατέντας σημαίνει πως ο κάτοχος της πατέντας πρέπει να αποζημιωθεί, Αυτό είναι το δίκαιο. Πάρτε το σε προσωπικό επίπεδο, θα σας άρεσε να ανακαλυπτόταν μια πατέντα (σχεδιασμός, ασύρματο, οθόνη, κλπ) από εσάς όμορφα και ωραία το καταθέτατε για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το επόμενο βήμα είναι να προστατευτεί η πατέντα αυτή σε δωρεάν η πληρωμή ανάλογα με τη χρήση. Αυτό προσφέρει δουλειά σε δικηγόρους και έσοδα σε οποίους ασχολούνται με αυτό.

Don mitso mou

….”.διαφορετικά ο καθένας θα έριχνε και απο μία μήνυση και θα έλυνε τα προβλήματά του…δικαίωση=παραβίαση.”

Μα ακριβώς αυτο γίνεται στην Αμερική εδω και 8-9 χρόνια. Και έχουν αυτή τη στιγμή τεράστιο δικαστικό θέμα. Εδω σου λεω υπάρχουν εταιρίες που επεκτείνουν πατέντες που έχουν, υπερβαινοντας τον αρχικό σκοπό και χρήση της, υπερκαλύπτοντας τεχνολογιες που έχουν βγει χρόνια πριν και μετα κάνουν μηνύσεις.
Αν έχεις χρόνο μπες και διάβασε εδω να παρεις μια ιδέα.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Patent_troll

Θα σου πέσουν τα μαλλια( μπορεί και να μην έχεις, δεν ξέρω 🙂

Και το ξανατονιζω κατηγορηματικά. Άλλο πατέντες απο ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια ή μικρές εταιρίες κι άλλο αυτο που αναφέρω, που είναι μια πραγματική μάστιγα στον χώρο της τεχνολογίας.

Don mitso mou

Επειδή μάλλον χάθηκε το σχόλιο που έγραφα και βαριέμαι να τα ξαναγράφω, μπείτε οποίος ενδιαφέρεται και διαβάστε τί παίζει με αυτές τις εταιρίες και τις “πατέντες” τους

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Patent_troll

Kostas

Αυτό με τις πατέντες πρέπει να είναι ξέπλυμα χρήματος δεν υπάρχει άλλη εξήγηση…κάθε μέρα μετακινούνται δις. Δεν μπορώ να χωνέψω ότι εταιρείες όπως η apple η Samsung και οι υπόλοιποι κολοσσοί ξεκινούν να σχεδιάζουν κάτι χωρίς να τσεκάρουν πρώτα ποιος και αν έχει τις πατέντες. Μάλλον κόλπο για να δικαιολογήσουν έξοδα είναι

Don mitso mou

Να ξεπλύνουν χρήματα για ποιο λόγο; Όλες αυτές οι εταιρίες έχουν το αποθεματικό τους εκτός ΗΠΑ, συνήθως στα Cayman. Δεν υπάρχει θέμα για αυτούς να κρύψουν χρήματα για φορολογικούς λόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.