Apple TV Plus: Η πρώτη πλατφόρμα streaming που κέρδισε Όσκαρ καλύτερης ταινίας

Apple TV Plus, Apple TV Plus: Η πρώτη πλατφόρμα streaming που κέρδισε Όσκαρ καλύτερης ταινίας

Apple TV Plus, Apple TV Plus: Η πρώτη πλατφόρμα streaming που κέρδισε Όσκαρ καλύτερης ταινίας

To Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας για το 2022 κατέκτησε η ταινία CODA της Apple TV Plus, με αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη ταινία από υπηρεσία streaming που κερδίζει το βραβείο.

Η ταινία της ακολουθεί την Ruby Rossi (Emilia Jones), η οποία είναι η μόνη που ακούει σε μια οικογένεια κωφών, η οποία εξερευνά πτυχές της ζωής μακριά από την οικογένειά της.

Η Apple TV Plus απέκτησε τα δικαιώματα για το CODA για 25 εκατομμύρια δολάρια μετά την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance πέρυσι.

Εκτός από το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, ο Troy Kotsur της CODA κέρδισε το βραβείο β’ Ανδρικού Ρόλου, ενώ ο σεναριογράφος-σκηνοθέτης Siân Heder αυτό του Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Kotsur είναι ο πρώτος Κωφός ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ ερμηνείας από το 1986, όταν η συμπρωταγωνίστριά του στο CODA, Marlee Matlin, είχε πάρει το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου για τον ρόλο της στο Children of a Lesser God.

Ο CEO Tim Cook, με ανάρτησή του στο Twitter, χαρακτήρισε την ταινία «βαθιά και όμορφη» που «γιορτάζει τις διαφορές μας».

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Ultra: Φήμες ότι δεν θα δει «σχεδόν καμία» αναβάθμιση hardware φέτος

Ενώ η πιθανότητα κυκλοφορίας ενός νέου Apple Watch Ultra το 2024 «μειωνόταν», τώρα φαίνεται ότι θα υπάρχει ένα Apple Watch Ultra 3 φέτος.

Smartphones Apple iPhone

Bug κάνει το ξυπνητήρι του iPhone να μη χτυπάει – Αναγνώρισε το πρόβλημα η Apple

Ένα σφάλμα λογισμικού κάνει το ξυπνητήρι του iPhone σε διάφορους χρήστες να μη χτυπάει, κάτι που επιβεβαίωσε η Apple στο Today.

Games Apple Assassin’s Creed iPad

Assassin’s Creed Mirage: Έρχεται σε iPhone και iPad στις 6 Ιουνίου

Η Ubisoft ανακοίνωσε ότι το Assassin’s Creed Mirage θα είναι διαθέσιμο για λήψη σε iPhone και iPad από τις 6 Ιουνίου.

Internet AI Apple featured

Μεγάλες αλλαγές στο Safari από την Apple με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple ετοιμάζεται να ενσωματώσει τεχνητή νοημοσύνη και στο Safari μέσα σε αυτή τη χρονιά, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα.