Apple: Συμφώνησε να πληρώσει 25 εκατ. δολ. για πατέντα της Siri

Η Apple συμφώνησε να πληρώσει 24.9 εκατ. δολάρια στο Rensselaer Polytechnic Institute για να διευθετήσει τη διαφορά που είχε προκύψει σχετικά με τη δημιουργία της Siri. Η ψηφιακή βοηθός ήρθε τον Οκτώβριο του 2011 μαζί με την ανακοίνωση του iPhone 4s.

Στην μήνυση αναφερόταν ότι η Rensselaer είχε στην κατοχή της την πατέντα για τη Siri και είχε δώσει την αποκλειστική άδεια χρήσης σε μια εταιρεία από το Dallas, ονόματι Dynamic Advances.

Η Apple θα πληρώσει στην Marathon Patent Group της Dynamic Advances το ποσό των 5 εκατ. δολαρίων όταν αποσυρθεί η μήνυση και αργότερα 19.9 εκατ. δολ. Το 50% του ποσού της συμφωνίας θα πάει στην Rensselaer, που ήταν ο προηγούμενος κάτοχος της άδειας για τη Siri.

Η Apple θα λάβει την άδεια χρήσης της Siri και η συμφωνία την προστατεύει έτσι ώστε να μην δεχτεί μήνυση για την συγκεκριμένη τεχνολογία, τα επόμενα 3 χρόνια. Προς το παρόν η υπόθεση μένει εκτός της δικαστικής αίθουσας, η δίκη ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα. Να σημειωθεί ότι η Rensselaer δεν έχει συμφωνήσει στο ποσό που των δικαιωμάτων που θα λάβει από την συμφωνία, οπότε δεν είναι εντελώς σίγουρη η συμφωνία.

Η πατέντα για τη Siri (No. 7177798 B2 for “Natural language interface using constrained intermediate dictionary of results”) κατοχυρώθηκε το 2007.

apple siri 25 million, Apple: Συμφώνησε να πληρώσει 25 εκατ. δολ. για πατέντα της Siri

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilist

Να πληρώσουν οι κλέφτες της καινοτομίας.

COSTAS

Και αυτό κλεμμένο το έχουν? Να πληρώσουν οι κλέφτες!

παπαροκας tiamat

Δεν εχουν αφησει πατεντα που να μην εχουν κλεψει! Και μετα μηνυουν τους αλλους!..

Konstantinos

Προτείνω να κατοχυρωθεί πατέντα για πατέντα που δεν αναφέρεται σε τελικό προϊόν και κατόπιν βγαίνει στην αγορά. Μόνο αυτό δεν έχουν πατεντάρει.

Και “εμείς” πληρώνουμε το υποτιθέμενο r&d. Από τότε που ξεκίνησαν οι πατέντες και τα υποτιθέμενα επιστημονικά papers που αναφέρονται σε υποτιθέμενα frameworks και υποτιθέμενα αποτελέσματα. Η υποτιθέμενη τεχνολογική και επιστημονική πρόοδος έχει γίνει αέρας για πούλημα και κέρδη. Καλά να πάθει και αυτή όπως τα ζητάει από εδώ και από εκεί

ChrisG

κατά άλλα η apple είναι όλο καινοτομίες.το έκλεψε,θα το πληρώσει πάμφηνα και θα το χρησιμοποιεί μετά με τους όρους που θέλει αυτή ώστε να μην την ξαναμηνύσουν.
ζήτω η apple…
το ένα μετά το άλλο…

vasilist

Ποιες καινοτομίες και apple εδώ και τα βασικά ονόματα τους έχουν κλέψει.
Το όνομα Apple το έκλεψε απο την apple electronics που ήταν top brand στα τέλη 60 αρχές του 70 για να ξεκινήσει με δυνατό όνομα γνωστό στα ηλεκτρονικά και έφαγε μύνηση και πλήρωσε 500.000.000 λίρες αγγλίας ( τα μηδενικά είναι σωστά).
Το όνομα iphone το έκλεψε απο την βραζιλιάνικη εταιρεία κατασκευής κινητών που έχει το όνομα iphone απο το 2001 και τα έσκασε και εκεί για να μπορεί να πουλήσει στην βραζιλία.
Στα cpu έκλεψε πατέντα διαχείρησης και τα σκάει στο πανεπιστήμιο για την κλοπή για κάθε επεξεργαστή που πουλάει.
Και τώρα και το siri… αυτό φαίνεται είναι το R&D της apple να ψάχνουν ιδέες απο άλους και να τις υλοποιούν και αν φάνε μύνηση την έφαγαν.
Δεν λέω καλά τηλέφωνα και το 3gs και το 5s μου τα ευχαριστήθηκα αλλά άλαξα σε android λόγο μπαταρίας και κάρτας sd αλλά ρε φίλε μην το παίζεις καινοτόμα εταιρεία και τρολάρεις τις πατέντες πετώντας μυνήσεις όταν εσύ ο ίδιος είσαι ο αρχικλέφτης.

ChrisG

@vasilist ξέχασες και τον αισθητήρα παλμών των smartwatches.και αυτός κλεμένος είναι.
έμεινε τελικά κάτι άλλο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.