Η Apple πάει Ινδία για την κατασκευή iPhones

apple india, Η Apple πάει Ινδία για την κατασκευή iPhones

Με την αγορά της Κίνας να έχει αποδειχθεί αρκετά δύσκολη για την Apple λόγω τοπικών ανταγωνιστών, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να παρουσιάζουν σημάδια κορεσμού, ο τεχνολογικός γίγαντας στρέφεται στην Ινδία. Μια από τις μεγαλύτερες και υπό ανάπτυξη αγορές.

Έπειτα από διαπραγματεύσεις μηνών με την ινδική κυβέρνηση, η Apple φαίνεται πως πλέον είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή iPhones στην δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Η Wistron, με την οποία συνεργάζεται η Apple θα ξεκινήσει να κατασκευάζει τα iPhone 6 και iPhone 6s, μέσα στις επόμενες 4 με 6 εβδομάδες σε εργοστάσιο στην Bangalore. Μέσα σε διάστημα 3 μηνών θα προστεθεί το iPhone SE.

Μιλώντας στην Wall Street Journal, αξιωματούχος της Ινδίας επιβεβαίωσε πως έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες για την πρώτη φάση του project της Apple μέσω της Wistron.

Ο λόγος που η Apple επιλέγει να ξεκινήσει την παραγωγή του iPhone στην Ινδία είναι οικονομικός. Αυτή τη στιγμή τα iPhones είναι αρκετά ακριβά για τους Ινδούς, ενώ η χώρα αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για την ίδια. Η κατασκευή στην Ινδία θα της επιτρέψει να κατεβάσει έως και 100 δολάρια την τιμή του iPhone.

H Apple φέρεται να έχει ζητήσει σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις ως αντάλλαγμα, αλλά οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Ινδίας είναι σκληρές και η δεύτερη αναφέρεται πως δεν έχει δεχτεί ακόμη τις περισσότερες απαιτήσεις της Apple.

Αυτή τη στιγμή το μερίδιο της Apple στην αγορά της Ινδίας είναι γύρω στο 5%.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Εκεί είναι το σπίτι των Nadella & Pitchai . Δύσκολα θα αρμέξει ο Κούκ με συσκευές 2ετίας και
3ετίας.

Thodoris

Κακη επιλογή, σε αντίθεση με κάποιους σαν τιυς Ελληνες, οι Ινδοί ξέρουν τι ψωνίζουν και δεν θα χαλάσουν ένα χιλιάρικο σε συσκευή που μπορούν να βρουν με 4πλασια χαρακτηριστικά σε 1/4 της τιμής

Δημήτρης

Οι Ινδοί δεν έχουν τα χρήματα. Γιαυτό και δεν ξέρουν τι ψωνίζουν. Ψωνίζουν αυτό που σηκώνει η τσέπη τους, και δυστυχώς είναι χάλια. Όταν ξυπνήσουν και αυτοί iphone θα αγοράζουν.

Vasilist

Παιδιά διαβάστε το άρθρο καλά μιλάει για κατασκευή iPhone στην Ινδία και μετά παράλληλα να πωλείται και εκεί.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι made in India και να πουληθεί στην Ευρώπη.
Τώρα αν ρίξει τις τιμές της ίσως πάρει και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, όσο για την ποιότητα πιστεύω θα παραμείνει ίδια γιατί τι iPhone made in China τι iPhone made on India δεν παίζει ρόλο, αυτό που παίζει ρόλο είναι με τι προδιαγραφές κατασκευάζεται ένα τηλέφωνο και όχι που κατασκευάζεται.
Μόνο ένα αρνητικό θα πω και είναι ντροπή της apple που για να πουλήσει θέλει ελαφρύνσεις δηλαδή να μην χάσει αυτή 100 ευρώ αλλά να τα χάσει η κυβέρνηση από τους φόρους που θα έπαιρνε.

Γιώργος Κ.

Μόλις βρήκα τον Chris T. Μα block έφαγες κι άλλαξες όνομα; Ε μετά από τόσα άκυρα / άτοπα σχόλια, λογικό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.