Apple, διπλασιάστηκε η αξία της από τότε που ανέλαβε ο Cook

Η μετοχή της Apple συνεχίζει τις πρόσφατες εντυπωσιακές επιδόσεις της, φτάνοντας σήμερα σε ένα σημείο ορόσημο. H κεφαλαιοποίηση αγοράς της Apple έφτασε τα 700 δισεκατομμύρια δολάρια θέτοντας ένα νέο ρεκόρ στην ιστορία του χρηματιστηρίου, αλλά λίγη ώρα μετά υποχώρησε ελαφρά. Το ρεκόρ αυτό έρχεται λιγότερο από δυο βδομάδες αφού η Apple είχε σπάσει το όριο των 660 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θέτοντας νέο προσωπικό ρεκόρ.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς έχει διπλασιαστεί από την στιγμή που ο Tim Cook ανέλαβε ως CEO της Apple, τον Αύγουστο του 2011. Η μετοχή της Apple έχει ανέβει 60% τον τελευταίο χρόνο και 24% από το media event στις 16 Οκτωβρίου φέτος όπου ανακοίνωσε το iPad Air 2, μετά το οποίο ακολούθησαν πολύ υψηλές πωλήσεις. Οι επιδόσεις αυτές αναμένεται να συνεχιστούν καθώς νέες προσφορές και εκπτώσεις θα δώσουν ώθηση στις γιορτές, αλλά και το 2015 με την Apple να λανσάρει στις αγορές το Apple Watch.

apple διπλασίασε την αξία της με τον cook, Apple, διπλασιάστηκε η αξία της από τότε που ανέλαβε ο Cook

apple διπλασίασε την αξία της με τον cook, Apple, διπλασιάστηκε η αξία της από τότε που ανέλαβε ο Cook

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Lecter D

Το δυσκολο ειναι να κανεις την αρχη , αυτο που εκανε ο στεβε δεν θα το εκανε κανεις αλλος . τωρα απλα οδηγει ενα παρα πολυ γρηγορο αμαξι αλλου , που απλα ακολουθει τον ανταγωνισμο . Ειναι κριμα να βλεπεις καποιον που δεν εχει καινοτομες ιδεες να κλεβει την δοξα αλλου !

Ιωάννης jb

Αν δεν πέθαινε ο jobs η μετοχή τις apple σήμερα πιστεύω πως θα βρισκόταν κάπου στα 200+ δολάρια!!!
Σίγουρα όμως θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε του cook ότι είναι ένας άχρηστος και μισός!!
Διπλασιάστηκε μέσα σε 3 χρόνια!!
Αν καθίσετε να δειτε τα γραφήματα τις μετοχής στο internet θα δείτε ότι ο jobs μέσα σε 8 χρόνια πολλαπλασίασε 50 φορές την μετοχή τις aplle!!!!! Απο 1$ το 2003, την πήγε το 2010 στα 50$
και ο cook μέσα σε 3 χρόνια απλά την διπλασίασε!! ενω είχε την ευκαιρία (με τις γερές βάσεις που είχε βάλει ο jobs) να την ανεβάσει πολύ περισσότερο!!!!!
Αυτα τα λίγα απο μένα

Χρήστος

το δύσκολο είναι όντως η αρχή φίλε Lecter μιας και πλάθεις τη δική σου επιτυχία. Αλλά η διατήρηση στη κορυφή (μόνος ή με παρέα άλλους) είναι άλλο πράγμα. Και όταν πρόκειται για ΟΧΙ μόνο διατήρηση στην κορυφή, αλλά πρόκειται και για ακόμη περισσότερη άνοδο, τότε μιλάμε σίγουρα για επιτυχία.

Είναι σα να λέμε οτι στη κορυφή καλά φτάνεις, πως κρατιέσαι όμως εκεί;

Ο Tim Cook, όσο και αν δε μας αρέσει, ανέλαβε μια ανεπτυγμένη εταιρία από τον Στιβ Τζόμπς, την διατηρεί σε κορυφαία θέση και της δίνει περισσότερη αξία. Δεν έκλεψε καμία δόξα, μιας και ο θάνατος του Στιβ Τζομπς, τον έφερε σε αυτή τη θέση.

Βέβαια αν με ρωτήσεις, δε με νοιάζει καθόλου.
Απλά με νοιάζει να με καλύπτει τεχνολογικά με τα προϊόντα της.

Junkermann

Όταν παρουσιάσει ένα πραγματικά νέο, «δικό» του, προϊόν ή υπηρεσία, θα κριθεί.

Προς το παρόν συνεχίζει με iMac, iPod, iPhone, iPad, τα οποία είχε λανσάρει ο Τζομπς.

ΥΓ: Όχι, το iWatch δεν πιάνεται, γιατί ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει (του χρόνου) και δεν μπορούμε να προκαταβάλουμε την πιθανή επιτυχία του. Μάλλον θα είναι τρελό flop, αλλά δεν έχει καμία σημασία το τι λέω εγώ.

_Junkermann

Dimitrinho

Και φανταστειτε οτι ο τιμ κουκ δεν εχει κανει τιποτα μεχρι τωρα ανεβαινουν τα κερδη της apple μονο και μονο επειδη τα προιοντα εχουν το μηλαρακι και γενικα σαν αξιοπιστο ονομα που ειχε φτιαξει ο Steve Jobs και το οραμα του που δυστυχως ο τιμ κουκ τα εχει καταστρεψει αυτα εχει καταστρεψει το οραμα του Steve για την apple και τωρα εγινε μια εταιρεια της σειρας.
Το ios 8 και τα iphone 6 ειναι σκετες αποτυχιες που δυστυχως πηγαινουν και το αγοραζουν κατι προβατα.
Αυτα απο εναν απογοητευμενο θαυμαστη της apple και του οραματος του Steve τωρα sorry μεσα σε ενα μηνα θα αγορασω το Lg G2 και λογικα θα πουλησω το iphone 5s μου που με το ios 8 εχει γινει καπως αργο.
Μακαρι να απομακρυνθει ο Τιμ Κουκ καποια στιγμη δεν τον θελουμε.

Λιγούρας Αριστερός

κι ο Jobs δεν θα υπήρχε αν δεν ήταν κι ο Wozniak μαζί του τόσα χρόνια (άσχετα αν μετά πήραν “διαζύγιο”)

Spyros

Απο το “Apple is doomed” το γυρισατε στο “θα ειχε ανεβει 200% με το Jobs” και “τσουλαει μονο του το μαγαζι”. Σε καλο δρομο ειστε

Haris

Ο (νέο – ) Έλληνας τα ξέρει όλα….

Alex

@Spyros Πάντα θα βρίσκουν κάτι οι haters για να κλαίγονται φίλε μου, πάντα τα ίδια…

Slk-isti

Ως μέτοχος της Apple είμαι πολύ χαρούμενος. Αντίθετα με τον (ο θεός να τον κάνει) φίλο μου Ευστράτιο ο οποίος έχει φάει τα πόδια του. Είναι γενημμένος Apple hater, όχι όμως επειδή δεν του αρέσουν τα προϊόντα Apple αλλά επειδή δεν μπορεί να τα αγοράσει. Όλο βρίσκει δικαιολογίες για να μην προβεί σε αγορά. Μια του έφταιγε η μικρή οθόνη στο 5S-βγήκε το 6άρι και λέει οτι λυγίζει. Μια του φταίει πως η Epsilonet δεν τρέχει σε macbook, ενώ μπορεί να τρέξει σε parallel desktop. Είναι απίστευτο τι δικαιολογίες βρίσκει. Και καταλήγει να κρατάει το κάθε χρέπι (galaxy s3, acer laptop 5ετίας κτλ) και να κοκορεύεται κιόλας, νομίζοντας ότι έκανε την καλύτερη επιλογή. Ένα έχω να πω: κρίμα.

Πέτρος Π

Όντως τα περισσότερα σχόλια είναι για γέλια… Μέχρι πρότινος έλεγαν μέχρι και οτι η Apple πάει για φούντο… Δηλαδή ό,τι νάναι… Και τώρα που λέει το άρθρο οτι η κεφαλαιοποίηση έχει διπλασιαστεί από το 2011, και πάλι λένε οτι ο Cook είναι άχρηστος, και οτι αν ζούσε ο Jobs θα την είχε 100σιάσει! Τι να πω, δηλαδή παιδάκια του νηπιαγωγείου σχολιάζουν?? Δεν ξέρω αν γνωρίζουν οι περισσότεροι εδώ τίποτα από άποψη τεχνολογίας (εκτός από τις μετρήσεις του antutu και άλλες τέτοιες ανοησίες), αλλά πάντως σε ό,τι έχει να κάνει με εταιρείες, οικονομικά κλπ είναι άστα να πάνε…

aristos

Slk-isti: σωστός, τα είπες όλα!

πόσο βαρετός αυτός ο ψυχαναγκασμός των haters επειδή δεν μπορούν να αγοράσουν τα προϊόντα και ως εκ τούτου είναι κακά προϊόντα και λειψά. άρα, ας βρούμε ένα κινέζικο των 50 ευρώ, να βάλουμε custom roms, launchers και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο να το παίξουμε μάγκες ότι έχουμε καλύτερο τηλέφωνο σώνει και ντε: η τεχνολογία δεν είναι ΙΚΕΑ να το φτιάξεις μόνο σου, αυτό που αγοράζεις πρέπει να δουλεύει για σένα και όχι εσύ για αυτό.

ακόμα και σε ένα θέμα που λέει για τη μετοχή που διπλασιάστηκε με το νέο CEO λείπει ο παλιός CEO που ήταν Θεός, αλλά όταν ζούσε ήταν κομπλεξικός και δεν έβαζε στο τηλέφωνο αναφορά μηνύματος και ανταλλαγή αρχείων με bluetooth.

άβυσσος η ψυχή του νεο-έλληνα hater

Agnostos13

Πλάκα πλάκα οι συμπεριφορά των haters μου θυμίζει μια παλιά διαφήμιση!
πατήστε στο YouTube: Ferrari 360 Modena VS Autobianchi A112 και αναπολήστε…
Πόσο μπορεί να ταυτίζεται η κατάσταση? (με μια δόση ακρότητας αλλά οι συμπεριφορές είναι ανάλογες)

Panos7GR

Είσαι κακούλης Junkermann. Και τα iPad Mini και iPhone 6 Plus, δεν είναι νέα τεχνολογικά προϊόντα που ανακάλυψε ο Cook;
Κατά τα άλλα κορυφή η Apple και την ανέβασε κι άλλο ο Cook. Σαν brand ναι, συγχαρητήριά του, μπράβο το ανέβασε στην πρώτη θέση των brands. Αλλά δυστυχώς ακολουθεί την αγορά. Δεν πρωτοπορεί όπως ο αείμνηστος. Εντάξει δεν γεννιούνται όλοι με το χάρισμα της διορατικότητας, αλλά οφείλουμε να το αναφέρουμε.

VasiliS5mini

Ο cook εξυπνακιδεσ κάνει κουμάντο πολύ πριν πεθάνει ο Jobs. Αν ζούσε ο συγχωρεμένος το iPhone 6 θα είχε 4inches οθόνη ακόμα.

ΑΠΛΑΣ

Δυστυχώς ή ευτυχώς το χρήμα σήμερα τα κινεί όλα… όποιος το φυσάει αγοράζει και γουστάρει όποιος δεν έχει, πουλάει ότι παλιατζούρα έχει και προσπαθεί να αγοράσει κάτι. Πάντως είναι κρίμα γιατί πολλοί (σαν το Θόδωρα) που ενώ δεν έχουν να φάνε, προσπαθούν να αγοράσουν ακριβά προιόντα. Καυμένος…

Υ.Γ. sir Viroz υποκλινόμαστε στα πλούτη σου!

Τομ

Πιο πολυ απο κεκτημένη ταχύτητα παρά απο μαγειρική (αστείο για το όνομα του cook!… Οχι; Οκ..) ανέβηκε πιστεύω. Εχει πάψει να εντυπωσιάζει το μήλο όπως και όλοι οι άλλοι βέβαια. Ίσως απλά έγιναν πολυ mainstream οι mobile συσκευές πια για αυτο. Πλέον απλά κοιτάμε πιο ειναι το πιο ολοκληρωμένο προϊόν σε μια τιμή που εμείς θεωρούμε καλη. Αλλιώς σπάνια να εντυπωσιαστούμε απο κατι πια. Έτσι νομίζω.

giorgos

Εγω εχω αλλη γνωμη. Πιστευω οτι τα προιοντα της apple ειναι για μοστρα και για αυτους που θελουν κατι απλο χωρις να ειναι πολυπλοκο. Βλεπω και απο φιλο που εχει το 5s. Οταν το ρωτησα γιατι το πηρε, τι του αρεσε δλδ μου ειπε ειναι iphone. Αντιθετα το android ειναι ενα λειτουργικο που σου δινει την δυνατοτητα να το κανεις οπως σου αρεσει. Εχεις την απολυτη ελευθερια να κανεις οτι θελεις στο κινητο. Και ναι aristos αυτο ειναι το καλο μπορεις να αλλαξεις lancher κτλ. Αν δεν ηταν καλο η apple δεν θα εφερνε την επιλογη για νεα keyboard. Εγω παντος με το g2 που το πηρα 280eurw ειμαι πολυ πιο ευχαριστημενος απο τον φιλο μου που εδωσε 550 για το 5s και θελει να γυρισει παλι σε galaxy. Οσο για την apple μπραβο που η μετοχες της ανεβαινουν. Αυτο δειχνει πως καθημερινα ολο και περισσοτερα κοροϊδα γενιονται στον αυτο τον πλανητη.

Agnostos13

Αυτό με την παραμετροποίηση στο Android που δεν υπάρχει στο iOS είναι μεγάλη ανακρίβεια…
Στο iOS δεν υπάρχει δυνατότητα παραμετροποίησης από την Apple αλλά με το Jailbreak αυτό αλλάζει! Όποιος ξέρει πραγματικά τι θέλει, ξέρει και πως να το κάνει! 😉

Spyros

Οι ασχετοι απο iphone και jailbreak υποστηριζουν οτι δεν παραμετροποιειται. Μαθετε λοιπον οτι παραμετροποιειται πολυ περισσοτερο απο οποιοδηποτε android. Και το λεω εγω ενας κατοχος nexus.Κ μαλιστα ειναι κ πιο ευκολο απο το να φλασαρεις rom κτλ. Οσο για τα κοροιδα που λενε μερικοι, ποιος ειναι μεγαλυτερο κοροιδο, εγω με το nexus5 11μηνων που πωλειται 200 ευρω περιπου, ή ο φιλος μου με το iphone4 4ετων που θα πωληθει 150ευρω? Σχετικα ειναι ολα…

Tom

Σπυρο συμφωνω μαζι σου οτι ολα ειναι σχετικα και οτι οσο κοροιδα ειναι αυτοι που πληρωνουν 700 ευρω για iphone αλλο τοσο εινα και αυτοι που πληρωνουν τα ιδια για galaxy το οποιο σε ενα χρονο θα κανει λιγοτερο απο υποδιπλασια τιμη. Ολοι κοροιδα ειμαστε η ολοι κερδισμενοι αφου αγοραζουμε αυτο που μας αρεσει.

Αυτο που δεν μπορω να δεχτω ειναι οτι το jb αποτελει επιχειρημα υπερ του ios

Dimitris

εγώ μια φορα ποτε δεν θα αγόρασα Υφών τα προηγούμενα μοντέλα όταν τα έπιασα στα χερια καλιγαντζουρες ήταν μπροστά στα υπόλοιπα αλλα, δεν θα το αγόραζα ποτε και εδώ που είμαι έχω την δυνατότητα να το πάρο

dimitris

όταν αποκάλυψε ότι είναι από τους άλλους βλέπω ανέβηκαν μετοχές, πώλησης να γιατί το αποκάλυψε μάλλον υπάρχουν παρα μα παρα πολύ άλλη

giannogeorge

Spyros +1

giorgos

Αφου πιστευετε οτι το jb ειναι προτερημα τι να πω. Εγω την περισσοτερη παραμετροποιηση στο κινητο μου την κανω χωρις root και χωρις να χρειαστει να χασω την εγγυηση μου και χωρις να κινδυνω να αχρηστευσω τη συσκευη. Και οσο για το φλασαρησμα της rom φιλε μου, αν αποτυχει θα με βγαλει σε recovery και θα ξαναπροσπαθησω. Την ωρα που φλασαρεις το jb αν θα συμβει το οτιδηποτε τι θα γινει? Και δεν θελω να ακουω οτι το ios παραμετροποιηται περισσοτερο απο android. Οτι κανει το ios μετα το jb το κανει το android χωρις να πειραξεις τπτ.
Ας μην ξεκινησουμε για τις αλλαγες που δεχεται το android γιατι δεν θα τελειωσουμε ουτε αυριο.

giorgos

Και Spyros ασε εχω ασχοληθει πολυ περισσοτερο με ios απ’οτι νομιζεις.

Spyros

giorgos έχεις ασχοληθει πολυ με ios αλλα δεν εμαθες το μαγικο κουμπακι; Restore φίλε μου κ ολα καλα κ χωρίς να χαθει η εγγυηση

Karypos

AN ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ Ο JOBS H APPLE ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΧΕΙ 5ΠΛΑΣΣΙΑΣΤΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ….ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ…Υaw!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.