Η Apple ξεγελάστηκε από δύο μαθητές και το πλήρωσε με 1.493 iPhone!

Apple, Η Apple ξεγελάστηκε από δύο μαθητές και το πλήρωσε με 1.493 iPhone!

Η Apple φαίνεται πως ξεγελάστηκε από δύο φοιτητές που σπούδαζαν στο Oregon. Το “Μήλο” φαίνεται πως έχασε 900.000 δολλάρια από αυτό το scam σύμφωνα με report.

Οι Yangyang Zhou και Quan Jiang κατηγορούνται πως έστειλαν χιλιάδες απομιμήσεις των iPhone, με την αιτιολογία ότι τα smartphone της Apple δεν ενεργοποιούνται. Οι δύο φοιτητές λάμβαναν από την Αμερικάνικη εταιρεία δύο ολοκαίνουργια, αυθεντικά iPhone αφού το πρόβλημα που ανέφεραν οι δύο φοιτητές καλυπτόταν από την εγγύηση του smartphone.

Ως αποτέλεσμα αυτής της πράξης η Apple έχασε 1.493 iPhone που αντιστοιχούν σε 895.800 δολάρια.

Η διαδικασία

Ο Zhou και Jiang βρίσκονταν στην Αμερική με φοιτητική visa αναφέρουν οι εισαγγελείς. Ο Zhou που σπούδαζε στο Oregon State University έστελνε τα ψεύτικα iPhone στην Αμερική και παρελάμβανε τα αυθεντικά.

Ο Jiang λέγεται πως δεν ασχολήθηκε καθόλου με την διαδικασία της Apple καθώς ήταν υπεύθυνος να βρει αγοραστές. Όταν τα iPhone έφταναν στην Κίνα ένας συνεργάτης έδινε τα χρήματα στην μητέρα του Jiang η οποία τα μετέφερε σε λογαριασμό του.

Κατηγορίες

Στο τελωνείο παρατηρήθηκαν υπόπτες αποστολές με το λογότυπο της Apple και το Cupertino της Καλιφόρνιας έστειλε αμέσως επιστολές για την κατάργηση της κάρτας του Jiang μετά την ταυτοποίηση του, τα οποία όμως αγνοήθηκαν.

Ο Zhou κατηγορήθηκε για ψευδείς δηλώσεις ενώ ο Jiang για εμπορία παραποιημένων αγαθών όπως αναφέρει το ZDNet.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Έξυπνη απατεωνιά, στην αρχή ήμουν μπερδεμένος το πώς τα είχαν καταφέρει, αλλά τώρα κατάλαβα το τι συνέβαινε: Τα iPhone που ήταν απομίμηση, ήταν πανομοιότυπα οπτικά με τα γνήσια iPhone. Καθώς μάλιστα το “υποτίθεται” συγκεκριμένο προβλήμα είταν ότι δεν άνοιγαν καν από καινούργια, κανείς δεν μπήκε στον κόπο από την Apple να ανοίξει μια συσκευή και να προσπαθήσει να καταλάβει πιο είναι το πρόβλημα. Χαμένος κόπος και χρόνος σου λέει. Έδιναν λοιπόν την καινούργια συσκευή, και τελείωνε εκεί το θέμα. Τώρα στην φυλακή θα έχουν αρκετό χρόνο να παίζουν με τα γνήσια iPhone. Εάν τους αφήσουν βέβαια….

Λεωνίδας

Είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι Έλληνες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Smartphones featured TCL TCL Android smartphones

TCL 50 SE: Ξεκίνησε η διάθεσή του στην Ελλάδα με τιμή από 159 ευρώ

Η TCL ανακοινώνει την έναρξη της διάθεσης στην Ελληνική αγορά του 1ου μοντέλου της σειράς 50 του TCL 50 SE.

Smartphones featured HMD Global

HMD Pulse: Leak αποκαλύπτει οθόνη IPS LCD 6,56″ και μπαταρία 5.000 mAh

Η HMD Global μπορεί να κυκλοφορεί τηλέφωνα με την επωνυμία Nokia, αλλά ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει και το δικό της brand.