Apple: Ξεκινά την άλλη εβδομάδα η μαζική παραγωγή των τσιπ 3nm από την TSMC

apple τσιπ, Apple: Ξεκινά την άλλη εβδομάδα η μαζική παραγωγή των τσιπ 3nm από την TSMC

Ένα άρθρο από το DigiTimes υποστηρίζει ότι η TSMC είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή τσιπ 3nm στο Fab 18 της και πως η Apple, ως ο μεγαλύτερος πελάτης της, θα είναι η πρώτη που θα απολαύσει την τεχνολογία. Αυτή η αναφορά συμφωνεί με προηγούμενες και, από ότι φαίνεται, η Apple βρίσκεται σε καλό δρόμο για να αναβαθμίσει τις συσκευές επόμενης γενιάς της το 2023 με ένα τσιπ M2 Pro.

Οι φήμες θέλουν την TSMC να πραγματοποιεί μια τελετή στο Επιστημονικό Πάρκο της Νότιας Ταϊβάν στις 29 Δεκεμβρίου για να γιορτάσει την έναρξη της παραγωγής τσιπ 3 nm, αλλά και για να μιλήσει για τα σχέδιά της περί επέκτασης της παραγωγής πυριτίου 3 nm στο σύνολό της.

Οι τρέχουσες αναφορές λένε ότι η Apple σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το τσιπ M2 Pro που βασίζεται στον κόμβο 3nm της TSMC στα επερχόμενα MacBook 14 και 16, Mac Studio και Mac mini. Ακολούθως, το A17 Bionic και το τσιπ M3 πιθανότατα θα βασίζονται και αυτά σε μια βελτιωμένη διαδικασία παραγωγής 3 nm από την TSMC.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.