Apple: Κάνει τη μεγαλύτερη επένδυση στην Ευρώπη με 1.7 δισ. ευρώ

H Apple αυτή τη στιγμή είναι η εταιρεία με την μεγαλύτερη αξία στον κόσμο ξεπερνώντας τα 700 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ για παράδειγμα η αξία της Google είναι στα 367 δισ. δολάρια. Η Apple ετοιμάζεται να φέρει “λίγη” από την τεράστια επιτυχία της στην Ευρώπη. Ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 1.7 δισεκατομμύρια δολάρια, κάνοντάς έτσι την μεγαλύτερη επένδυση μέχρι σήμερα στην Ευρώπη.

Η Apple θα δημιουργήσει δυο νέα data centers στην Ιρλανδία και την Δανία τα οποία θα τροφοδοτούν online υπηρεσίες όπως iTunes, App Store, iMessages και Siri . Η επένδυση θα ενισχύσει την ευρωπαϊκή οικονομία και θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Η Apple ήδη απασχολεί 18.300 υπαλλήλους στην Ευρώπη.

Ο CEO Tim Cook ανέφερε ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έχει κάνει ποτέ η Apple στην Ευρώπη. “This significant new investment represents Apple’s biggest project in Europe to date”.

Τα νέα data centres θα λειτουργούν 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το κάθε ένα θα έχει μέγεθος 166.000 τετραγωνικά μέτρα και θα ανοίξουν το 2017.

Με αφορμή τη νέα επένδυση η Apple έδωσε πληροφορίες σχετικά με το πόσο έχει συμβάλει στην ευρωπαϊκή οικονομία. Το 2004 ξόδεψε περισσότερα από 7.8 δισεκατομμύρια ευρώ σε ευρωπαϊκές εταιρείες και προμηθευτές. Περίπου 672.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη υποστηρίζονται από την Apple, 530.000 από τις θέσεις αυτές συνδέονται με την ανάπτυξη εφαρμογών για το iOS ενώ οι developers έχουν κερδίσει πάνω από 6.6 δισεκατομμύρια ευρώ από το λανσάρισμα του App Store το 2008.

apple data center europe

apple data center europe

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Αυτά είναι! Τι ωραία που θα ήταν! Με ένα σοβαρό και υγιές περιβάλλον για επιχειρήσεις να γινόταν και εδώ , μια αντίστοιχη επένδυση.

keysmith

χωρίς να λέω ότι στερούνται ουσίας, αυτές οι κινήσεις είναι περισσότερο εντυπωσιασμού.
Δυστυχώς η “δύναμη” (κέρδος) αυτών των εταιριών κρύβεται στην παραγωγή στην Κίνα με μεροκάματα μικρά σε εργασιακές συνθήκες απαίσιες και σε εργοστάσια με μικρό σεβασμό στο περιβάλλον.

Το κέρδος που αποφέρει αυτή η κατάσταση ένα μέρος του επενδύεται σε “φιλικές εγκαταστάσεις” σε “πολιτισμένο έδαφος”.

Τες πα θετικό..

Δημήτρης

Γιατί όχι εδώ;;;!!! Γιατί ποτέ όχι εδώ;;;!!! Γιατί, γιατί, γιατί;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business SpaceX

DearMoon: Ιάπωνας επιχειρηματίας μας καλεί σε ταξίδι στο φεγγάρι

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Yusaku Maezawa ανακοινώνει το DearMoon με σκοπό να βρει τα μέλη του πληρώματος που θα τον συνοδεύσουν στη Σελήνη.

Business China

O Jack Ma χάνει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στην Κίνα

Ο λόγος είναι ότι οι κινεζικές Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο την οικονομική δραστηριότητα του Jack Ma.

Business Amazon

H Amazon αλλάζει το εικονίδιο της εφαρμογής για τις iOS και Android συσκευές

Έντονη ήταν η αντίδραση με τον παραλληλισμό του εικονιδίου λόγω της παρομοίωσης με τον Αδόλφο Χίτλερ γεγονός που συνοδεύτηκε με την αλλαγή του εικονιδίου.

Business Cisco

Cisco Digital Talks: Διάλλογοι στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Σκοπός μας είναι η προώθηση νέων ιδεών, καινοτόμων προσεγγίσεων, και η ανάπτυξη του διαλόγου σε θέματα που αφορούν: την τεχνολογία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.