H εμμονή της Apple στην τελειότητα, καθυστέρησε το spaceship campus

Τα νέα κεντρικά γραφεία της Apple, ή αλλιώς το “spaceship campus”, ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν το 2015. Όμως, βρίσκονται ακόμη σε διαδικασία κατασκευής και δεν αναμένονται να ανοίξουν πριν από τα τέλη του 2017.

Το project ξεκίνησε το 2011 και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, ο λόγος είναι ότι η Apple είναι εξαιρετικά τελειομανής. Το Reuters μίλησε με άτομα που συμμετέχουν στην κατασκευή και προκύπτει ότι η Apple δίνει τεράστια σημασία στην λεπτομέρεια, αλλά παράλληλα δεν γνωρίζει πολλά για τέτοιες κατασκευές.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι ότι η Apple ζήτησε οι πόρτες να είναι απόλυτα επίπεδες, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό εμπόδιο όταν πηγαίνεις από έξω προς τα μέσα, και το αντίστροφο. Σχετικά με το θέμα αυτό δαπανήθηκαν μήνες σε συζητήσεις, καθώς οι κατασκευαστές θα έπρεπε να ξοδέψουν χρόνο και χρήμα για να μπορέσουν να βρουν πως θα γίνει κάτι τέτοιο. Η Apple ήταν ανυποχώρητη, καθώς θεωρούσε πως αν οι “μηχανικοί της έπρεπε να προσαρμόσουν τον βηματισμό τους πριν μπουν στο κτίριο, υπάρχει ο κίνδυνος να αποσπαστεί η προσοχή τους από την δουλειά”.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι αρκετοί μήνες ξοδεύτηκαν και για τα απαραίτητα σήματα. Η Apple απαιτούσε μινιμαλιστικό design, αλλά η πυροσβεστική υπηρεσία είχε άλλη άποψη. Ήθελε όσοι βρίσκονται στο κτίριο να μπορούν να διαβάσουν τα σήματα σε περίπτωση ανάγκης. “I’ve never spent so much time on signage”, δήλωσε άτομο που δούλεψε για το project.

Αναφέρονται και άλλα παραδείγματα που δείχνουν την εμμονή της Apple στην τελειότητα:

-Από το γυάλινο εξωτερικό του κτιρίου δεν θα έπρεπε να φαίνεται κανένας αεραγωγός ή σωλήνας
-Η Apple έλεγξε χιλιάδες πάνελ οροφής, για να σιγουρευτεί ότι ήταν “άψογα μέσα και έξω”
-Η συζήτηση για τα πόμολα στις πόρτες, πήρε πάνω από ενάμιση χρόνο

Δείτε το video:

apple spaceship campus, H εμμονή της Apple στην τελειότητα, καθυστέρησε το spaceship campus

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Μπορώ να πάω για καθαρίστρια?

Ξερολας

Πτωχεύει… έλα πείτε το και εδώ … μια εταιριούλα που είχε μια άνοδο και σιγά σιγά παρακμάζει… δυστυχώς θα συνεχίζει να σας σπάει τα νεύρα πολλά χρόνια ακομα 🙂

fotis

Συμφωνω apple για παντα.

Than

Εφόσον σκάει το χρήμα τοτε πρέπει να γίνει οτι επιθυμεί ο πελάτης, αλλα για όσα ειναι τεχνικά εφικτό.

James

@Ξερολας της το εύχομαι να μας σπάει τα νεύρα για πολλά χρόνια ακόμα. Να υπάρχει ανταγωνισμός να μπορούμε εμείς να αγοράζουμε ωραία πράγματα με 200 ευρώ.

Στα του άρθρου, δε θα ήθελα με τίποτα να δουλεύω για αυτούς. Πρέπει κυριολεκτικά να σπάνε…. νεύρα 😛

giannis

Αντιθέτως εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να δουλεύω για αυτούς. Η εμμονή στην τελειότητα κάνει και τον καθένα ατομικά καλύτερο.

ChristosT

Ωραίο κτίριο και πολύ οικολογικό θα είναι. Με τόσα φωτοβολταικά πάνελς αμφιβάλλω το κατά πόσο θα χρειάζεται ρεύμα απο τρίτους.
Τουλάχιστον ΑΝ ακόμη κάποτε και κλέισει ώς εταιρεία θα το έχει πρός ενοικίαση έναντι τεραστίου ποσού. Πολύ καλή επένδυση.
Τον Cook να μην είχαν στο πηδάλιο και η Apple θα ήταν πολύ πιό μπροστά σε ιδέες.

Ioannis

>giannis και επίσης εγωιστή,απόκοσμο και ψυχαναγκαστικό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.