Παρασκευή
13/12/2013

ARM, Εξαγόρασε την εταιρεία γραφικών Geometrics

Η ARM εξαγόρασε την εταιρεία ανάπτυξης γραφικών για παιχνίδια με την ονομασία Geomerics, με σκοπό να βελτιώσει την απόδοση του υποσυστήματος γραφικών στις λύσεις SoC (System-On-Chip) που κατασκευάζει. Η Geometrics έχει δημιουργήσει την επονομαζόμενη μηχανή φωτορεαλιστικών εφέ (global illumination engine), Enlighten. Η μηχανή Enlighten έχει χρησιμοποιηθεί για να δημιουργεί φωτορεαλιστικά εφέ (φωτισμός περιβάλλοντος, σκιάσεις κ.ά) σε παιχνίδια όπως τα Battlefield 3, Need for Speed: The Run, Eve Online και Quantum Conundrum.

Η ARM δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμα, με πιο τρόπο θα χρησιμοποιήσει τη τεχνολογία της Geometrics, και τη μηχανή γραφικών της ωστόσο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: “Θα βοηθήσει να φέρουμε επόμενης γενιάς εμπειρίες γραφικών στις φορητές πλατφόρμες”. Λογικά, η τεχνολογία της Geometrics, θα βοηθήσει την ARM στην ανάπτυξη των επόμενης γενιάς Mali GPUs.

Η Geometrics, δεν θα ενσωματωθεί στην ομάδα της ARM, αλλά θα λειτουργεί ανεξάρτητα για να συνεχίσει να συνεργάζεται με πελάτες όπως η EA, που έδωσε την σχετική έγκριση.

BF4

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.