BAA & Emirates Airlines | Επιλέγουν λύση RFID της Motorola

MotorolaΟι RFID αναγνώστες της Motorola Enterprise Mobility αναμένεται να βελτιώσουν την ιχνηλασία αποσκευών στο πιο πολυάσχολο διεθνές αεροδρόμιο του κόσμου, το Heathrow. Η διεύθυνση Enterprise Mobility business της Motorola, Inc. ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το πλέον πολυάσχολο παγκοσμίως διεθνές αεροδρόμιο αξιολογεί την τεχνολογία RFID για να βελτιώσει την ιχνηλασία αποσκευών, χρησιμοποιώντας αναγνώστες RFID της Motorola σαν μέρος ενός από κοινού έργου μεταξύ της BAA και της Emirates Airlines.

Σε μια σημαντική δοκιμή ιχνηλασίας με τεχνολογία RFID, η ΒΑΑ, ιδιοκτήτρια εταιρία και διαχειρίστρια του αεροδρομίου Heathrow, και η Emirates Airlines θα εγκαταστήσουν αναγνώστες RFID σε σημεία-κλειδιά κατά τη διαδρομή των αποσκευών επιβατών που ταξιδεύουν με το δρομολόγιο της Emirates Airlines από το Heathrow στο Dubai – από το γραφείο καταχώρισης (check-in desk) έως τον ιμάντα αποσκευών.

Ως μέρος της δοκιμής, οι σταθερής τοποθέτησης RFID αναγνώστες Motorola XR480 έχουν εγκατασταθεί στον τερματικό σταθμό 3 του Heathrow για την ανάγνωση των ετικετών που βρίσκονται πάνω στις αποσκευές οι οποίες εισέρχονται και αναχωρούν από το αεροδρόμιο. Η δοκιμή θα αποτελέσει μία σημαντική επίδειξη της ενδολειτουργικότητας και συνεργασίας διαφορετικών λύσεων RFID, καθώς θα επιδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο η RFID λύση της Motorola συνενώνεται με ένα πλήθος εφαρμογών άλλων προμηθευτών, οι οποίες έχουν ενσωματωθεί στο σύστημα εκτός Μεγάλης Βρετανίας.

Το προσωπικό του ΒΑΑ θα προσφέρει επίσης στους πελάτες μία επιπλέον υπηρεσία προστιθέμενης αξίας, ως αποτέλεσμα της εγκατάστασης RFID. Οι αναχωρούντες πελάτες θα προσκαλούνται από το προσωπικό του ΒΑΑ να καταχωρούν οικειοθελώς τα στοιχεία του κινητού τους τηλεφώνου, κάτι που θα τους επιτρέπει να δέχονται μηνύματα κειμένου κατά την άφιξή τους στο Heathrow, με ειδοποίηση για τις λεπτομέρειες του ιμάντα παραλαβής των αποσκευών τους.

Η BAA είναι ήδη πελάτης της Motorola και έχει εγκαταστήσει bar code scanners μάρκας Symbol σε όλο το Heathrow σε καθιερωμένες εφαρμογές ταυτοποίησης αποσκευών. Η προσθήκη των RFID αναγνωστών XR480 θα προσδώσει μεγαλύτερο βάθος λειτουργικότητας στη ΒΑΑ, καθώς θα επιτρέπει στην εταιρία να ανιχνεύει αποσκευές κατά τμήματα της μεταφοράς τους όπου η οπτική επαφή με ένα bar code δεν είναι δυνατή. Ως αποτέλεσμα, η ΒΑΑ θα μπορεί να παρακολουθεί, να διαχωρίζει και να εντοπίζει αποσκευές σε κάθε στάδιο της μεταφοράς τους. Επιπλέον, οι RFID ετικέτες τύπου EPC Gen2-enabled επιτρέπουν την καταγραφή περισσότερων δεδομένων από ότι μία τυποποιημένη ετικέτα bar code, επιτρέποντας έτσι μεγαλύτερη λειτουργικότητα στην εφαρμογή τους.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business SpaceX

DearMoon: Ιάπωνας επιχειρηματίας μας καλεί σε ταξίδι στο φεγγάρι

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Yusaku Maezawa ανακοινώνει το DearMoon με σκοπό να βρει τα μέλη του πληρώματος που θα τον συνοδεύσουν στη Σελήνη.

Business China

O Jack Ma χάνει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στην Κίνα

Ο λόγος είναι ότι οι κινεζικές Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο την οικονομική δραστηριότητα του Jack Ma.

Business Amazon

H Amazon αλλάζει το εικονίδιο της εφαρμογής για τις iOS και Android συσκευές

Έντονη ήταν η αντίδραση με τον παραλληλισμό του εικονιδίου λόγω της παρομοίωσης με τον Αδόλφο Χίτλερ γεγονός που συνοδεύτηκε με την αλλαγή του εικονιδίου.

Business Cisco

Cisco Digital Talks: Διάλλογοι στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Σκοπός μας είναι η προώθηση νέων ιδεών, καινοτόμων προσεγγίσεων, και η ανάπτυξη του διαλόγου σε θέματα που αφορούν: την τεχνολογία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.