BlackBerry: Παρουσίασε θετικά οικονομικά αποτελέσματα

Αν και η BlackBerry πριν ακριβώς έναν χρόνο παρουσίασε ζημιές ύψους 148 εκατομμυρίων δολαρίων ή 28 cents ανά μετοχή και η Wall Street περίμενε φέτος από την εταιρεία να ανακοινώσει ξανά ζημιές ύψους των 4 cents ανά μετοχή, φαίνεται πως ο Καναδός κολοσσός τους χάλασε τα σχέδια.

Η BlackBerry ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο το οποίο έληξε στις 28 Φεβρουαρίου κέρδη της τάξεως των 28 εκατομμυρίων δολαρίων, ή 5 cents ανά μετοχή, γεγονός το οποίο φυσικά και εξέπληξε την Wall Street και την Main Street. Η εταιρεία κατάφερε και πούλησε 1.6 εκ. συσκευές κατά την διάρκεια του τριμήνου, δείχνοντας έτσι μεγάλη ανάκαμψη.

Ο CEO της BlackBerry John Chen δήλωσε ότι η εταιρεία στοχεύει από δω και πέρα μόνο στα έσοδα, δηλώνοντας παράλληλα ότι πλέον δεν τίθεται θέμα συζήτησης η οικονομική βιωσιμότητα της εταιρείας. Τα έσοδα από το λογισμικό και μόνο αυξήθηκαν κατά 20% στα 67 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό αποτελεί μια σημαντική ένδειξη ότι η BlackBerry στο μέλλον θα εστιάσει περισσότερο στο λογισμικό απ’ ότι στο υλικό, μιας και στον κλάδο του hardware παρατηρήθηκε πτώση 22%, ενώ χρόνο παρά χρόνο μειώνεται κατά 23%.

Σε ό,τι αφορά το τρέχον τρίμηνο, ο Chen υποστηρίζει ότι περιμένει μια μικρή απώλεια στηριζόμενος στις προβλέψεις των αναλυτών, αλλά δήλωσε ότι σκοπεύει να κάνει τα πάντα για το καλύτερο, ενώ παράλληλα τον περασμένο μήνα μια αναφορά από την Morgan Stanley έκανε λόγο ότι οι συσκευές BlackBerry Passport και BlackBerry Classic έχουν σκληρό αντίκτυπο στην αγορά.

BlackBerry, BlackBerry: Παρουσίασε θετικά οικονομικά αποτελέσματα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NZ

1,6 Εκατομμύρια συσκευές λογικά. Διορθώστε το αν είναι.
Συγχαρητήρια στην Blackberry btw!

doc77

Χρήστης και q10…ειλικρινα δεν έχω να πω τίποτα απλά τέλειο σε ολα…κανένα από τα υπόλοιπα κινητά μου δεν με έχουν βολέψει τόσο!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Blackberry

BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

Το κύκνειο άσμα του BlackBerry OS είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη λήξη της υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του.

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones BlackBerry Smartphones

Έρχεται νέα συσκευή BlackBerry με φυσικό πληκτρολόγιο μέσα στο 2021

Η BlackBerry θα επιστρέψει στην αγορά, χάρη στην εταιρική συνεργασία για licensing συσκευών με τις OnwardMobility και FIH Mobile Limited.

Internet Blackberry

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Στέλεχος της BlackBerry δηλώνει ότι χάκερ που διατηρούν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα από servers.

Software Blackberry Twitter

Η BlackBerry κατέθεσε μήνυση εναντίον του Twitter

Εχτές η BlackBerry Ltd, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, στην οποία κατηγορεί την Twitter Inc, για παράνομη χρήση της τεχνολογίας της, σε εφαρμογές που αφορούν μηνύματα.