Chen: Η BlackBerry έκανε καλά δίνοντας το κλειδί αποκρυπτογράφησης στην αστυνομία

Εδώ και κάποιες εβδομάδες και με αφορμή την υπόθεση της Apple κατά του FBI που ήθελε να ανοίξει πίσω πόρτα στο iOS, έχει ανοίξει για τα καλά η συζήτηση για τι εάν τελικά η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι πάνω από το κοινό καλό.

Η Apple εξέφρασε ξεκάθαρα τη θέση της πολλές φορές όταν αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις αμερικανικές αρχές προκειμένου να ανοίξει το iPhone 5c που ανήκε σε τρομοκράτη. Τι γίνεται όμως με την BlackBerry;

Πρόσφατα γράφτηκε ότι η καναδική BlackBerry έχει δώσει στις αρχές της χώρας το κλειδί αποκρυπτογράφησης. Ο CEO John Chen, έρχεται με σημερινό του blog και δηλώνει ότι η εταιρεία υπήρξε “καλός εταιρικός πολίτης” δίνοντας το κλειδί αποκρυπτογράφησης στην καναδική αστυνομία το 2010.

Ο ίδιος συνεχίζει γράφοντας ότι “βρισκόμαστε πράγματι σε σκοτεινές περιοχές όταν εταιρείες βάζουν τη φήμη τους πάνω από το γενικό καλό”, δεν λέει συγκεκριμένα σε ποια εταιρεία αναφέρεται, αλλά όλοι καταλαβαίνουμε.

Η αστυνομία του Καναδά είχε στα χέρια της το παγκόσμιο κλειδί αποκρυπτογράφησης από το 2010 και μέχρι το 2012 υποκλάπηκαν και αποκρυπτογραφήθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο μηνύματα. Αυτό έγινε στο πλαίσιο έρευνας για την εξάρθρωση μιας εγκληματικής οργάνωσης.

Η υπόθεση για την εμπλοκή της BlackBerry βγήκε τώρα στη δημοσιότητα και όπως ήταν αναμενόμενο πήρε μεγάλες διαστάσεις επομένως ο Chen αποφάσισε να πάρει θέση. O CEO επισημαίνει ότι σε κανένα σημείο της έρευνας δεν ενεπλάκη ο BES server της Blackberry.

blackberry-encryption-key-570

John Chen

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Λάθος… Οι κυβερνήσεις μπορούν να ασκούν καλύτερες πολιτικές ώστε να μη βρίσκονται στο στόχαστρο τρομοκρατών. Εκτός αν η BB και η κάθε εταιρεία θεωρεί πως όλοι οι τρομοκράτες είναι διαταραγμένες διπολικές προσωπικότητες που εκδηλώνουν μίσος χωρίς λόγο και κατά όλων.

Αντί να υποβιβάζουν την ασφάλεια όλων των πολιτών καλύτερα να αναρρωτηθούν αυτοί και οι πολίτες τί πάει στραβά με τις χώρες τους. Επίσης μια ακόμη παρατήρηση, η BB παρέχει πλέον υπηρεσίες και όχι εταιρικές συσκευές και ασφάλεια. Μετατρέπεται σε μια google, viber, facebook εταιρία τεχνολογίας οπότε η πράξεις της δεν είναι να προξενούν απορία.

Μιας και βρίσκομαι στο Λονδίνο, ξέρω πολύ καλά πως αν συμβεί κάτι και μου την “πέσουν” δε θα κατηγορήσω τους κακούς τρομοκράτες αλλά την Αγγλική κυβέρνηση που έκανε κάτι και όχι που δεν έκανε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business TSMC

Η TSMC απολύει εργαζομένους της για τις διαρροές

Η TSMC απέλυσε 7 υπαλλήλους που πιστεύεται ότι έχουν διαρρεύσει εμπιστευτικές πληροφορίες σε τρίτους.

Business Tim Cook Apple

H Apple θέλει να τα βάλει με όσους κάνουν διαρροές

Ο Tim Cook απέστειλε email στους εργαζόμενους της Apple, προειδοποιώντας όσους κάνουν διαρροές για τα προϊόντα της.

Business

Beyond 4.0: Το μεγαλύτερο συνέδριο τεχνολογίας για Α.Ι. έρχεται στην Θεσσαλονίκη

Το κύριο θέμα της τεχνολογικής πλατφόρμας του BEYOND 4.0 θα είναι το “THE FUTURE of AI” με παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών, στρογγυλά τραπέζια και δικτύωση για το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Business SpaceX Science

SpaceX: Ιστορική αποστολή πολιτών στο Διάστημα

Ο διαστημικός τουρισμός παίρνει σάρκα και οστά, με την SpaceX να εκτοξεύει την αποστολή Inspiration4.