BlackBerry, Η καναδική κυβέρνηση μπλόκαρε την εξαγορά της από την Lenovo

Η BlackBerry θα μπορούσε σήμερα να είναι μία εταιρεία Κινέζικων συμφερόντων, αν η Καναδική κυβέρνηση δεν έφερνε αντιρρήσεις. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η καναδική κυβέρνηση φοβήθηκε ότι μία πιθανή εξαγορά της BlackBerry από την Lenovo, θα σήμαινε κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας, αν ληφθούν υπόψη πόσο στενοί δεσμοί έχει η BlackBerry με την τηλεπικοινωνιακή υποδομή της χώρας.

Αν και από ότι φαίνεται η Lenovo σκεφτόταν πολύ σοβαρά να ξεκινήσει συζητήσεις για την εξαγορά της καναδικής εταιρείας, η κυβέρνηση είχε τόσο πολλές αντιρρήσεις, που η BlackBerry δεν έκανε κάν τον κόπο να προχωρήσει επίσημα στην κατάθεση κάποιας προσφοράς. Όπως και να έχει, η BlackBerry δεν πρόκειται να εξαγοραστεί από την Lenovo όπως έγινε γνωστό πρόσφατα, αφού η εταιρεία θα στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις αλλά και σε επενδυτές για να επανέλθει στην κερδοφορία.

Την ίδια μέρα που ανακοινώθηκαν τα σχέδια ανασυγκρότησης, ανακοινώθηκε και η απομάκρυνση του CEO της εταιρείας, Thorsten Heins.

BlackBerry Lenovo, BlackBerry, Η καναδική κυβέρνηση μπλόκαρε την εξαγορά της από την Lenovo

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tasos

Μπράβο οι Κναδοί, λέτε και η Ευρώπη να μπλοκάρει το deal μεταξύ Microsoft-Nokia ?

Μινα Ραβουση

@tasos πως ακριβως απειλει την ασφαλεια της Ευρωπης το deal MS-Nokia ?
Hμαρτον ακομα και για σερβιετες να μιλαει το αρθρο θα βρεθει καποιος να τον ενοχλει η Microsoft

ΑΡΗΣ

κ εδω ετσι κανουν οι πολιτικοι για την ελλαδα -ασφαλεια μας!!!

tasos

Εδώ διάβασα κάτι σχετικό μεταξύ για την Ευρώπη και το deal Microsoft-Nokia https://www.wpcentral.com/microsoft-requests-clearance-eu-nokia-deal-expects-decision-december

Nio

Εδω στην Ελλαδα κανουν ακριβως το αντιθετο…..

Μαριος

Σοβαρό κράτος!

Γιώργος Κ.

@Nio Μην το ψάχνεις. Εδώ στην Ελλάδα πουλάνε τα πάντα χωρίς να σκέφτονται.

On topic: Πολύ καλή η κίνηση της Blackberry να ανεξαρτητοποιηθεί από όλους και να πατήσει στα πόδια της, μου φέρνει έναν αέρα αισιοδοξίας και αλλαγής. Μακάρι να κάνει κάτι τέτοιο διότι θεωρώ πως είναι μια αξιόλογη εταιρία!!

texnikos

Κακό δικό τους

Panos7GR

Δυστυχώς η BlackBerry είναι πεθαμένη. Πιστεύω δεν θα επανέλθει στα κέρδη που είχε κάποτε… Θα γίνει καθαρά εταιρία τηλεπικοινωνιών. Θα αφήσει πίσω τα BB10, smartphones κτλ. Αφού δεν μπορεί πλέον να ακολουθήσει το ρεύμα, καλύτερα να παραιτηθεί, παρά να αυτοκτονήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Lenovo

Lenovo Project Crystal: Το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED

To Project Crystal της Lenovo είναι σαν να βγήκε από ταινία αφού είναι το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED.

Smartphones Lenovo

Lenovo: Θα παρουσιάσει τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024

H Lenovo σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα concept για ένα τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024, σύμφωνα με render που διέρρευσε.

Smartphones Lenovo Motorola

H Motorola παρουσίασε πρωτότυπο τηλέφωνο που λυγίζει σαν βραχιόλι

Η Motorola παρουσίασε μερικές περίεργες ιδέες στο Lenovo Tech World ’23 που δεν είναι σίγουρο εάν θα κυκλοφορήσουν ποτέ.

Gear IFA 2023 Lenovo

Lenovo Legion Go: Επίσημη η φορητή κονσόλα [IFA 2023]

Η Lenovo παρουσίασε στην IFA 2023 την πρώτη της φορητή gaming συσκευή Windows, το Legion Go, το οποίο διαθέτει αφαιρούμενα χειριστήρια.