BlackBerry: Κλείνει το τμήμα hardware 28 Σεπτεμβρίου;

Από τη μια οι φήμες θέλουν την BlackBerry να ετοιμάζει τον διάδοχο του προσφάτως ανακοινωμένου BlackBerry DTEK50 και από την άλλη οι σημερινές πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από το τέλος του μήνα ο άλλοτε κυρίαρχος στα κινητά θα κλείσει το τμήμα του hardware.

Οι πληροφορίες που έρχονται από media του Καναδά, λένε ότι το τμήμα θα κλείσει την 28η Οκτωβρίου. Το συγκεκριμένο τμήμα αναφέρεται ότι ξοδεύει το 65% του budget για R&D (έρευνα και ανάπτυξη), αλλά τα κινητά της BlackBerry έχουν μερίδιο αγοράς μικρότερο από 1%.

Ο CEO της Blackberry, John Chen είχε πει ότι θα λάβει αποφάσεις μέσα στον Σεπτέμβριο σχετικά με το αν θα κλείσει το τμήμα, ο Σεπτέμβριος τελειώνει και δεν είναι απίθανο να ισχύουν οι παραπάνω πληροφορίες, ωστόσο να πούμε ότι τίποτα δεν είναι επίσημο.

Το περασμένο τρίμηνο η BlackBerry πούλησε μόνο 500.000 συσκευές και το BlackBerry DTEK50 (ουσιαστικά είναι rebranded Alcatel Idol 4) έχει ξεκινήσει ήδη να μπαίνει σε έκπτωση σε πολλά καταστήματα. Το κλείσιμο του τμήματος hardware θα σημαίνει ότι η BlackBerry θα επικεντρωθεί στο software, αλλά μέχρι να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις κρατάμε τις απαραίτητες επιφυλάξεις για το τι ισχύει.

BlackBerry DTEK50

blackberry hardware division, BlackBerry: Κλείνει το τμήμα hardware 28 Σεπτεμβρίου;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

Πραγματικά κρίμα αν ισχύει….

Χρηστος Β.

Πραγματικά θα είναι κρίμα, ειδικά αν αυτό σημαίνει πως θα σταματήσει το Passport.

Γιωργος

Γιατι βρε one κριμα;εχεις blackberry η σκεπτεσε να παρεις;ετσι ειναι η ζωη χθες η blackberry nokia σημερα η samsung η huawei κ παει λεγοντας.παντως τηλ θα βρισκουμε να περνουμε.

One

@Γιωργος οχι δεν εχω BlackBerry απλα ηταν μια εταιρια που θυμάμαι πολλα χρόνια που ασχολούμαι με τη τεχνολογία και κυρίως επειδή την ίδρυσε ενας ομογενής ελληνας ο Mike Lazaridis. Πραγματικά ολες οι εταιρίες εχουν άνοδο και πτώση και κανείς δε ξέρει σε 10 χρόνια πως θα είναι το τοπίο.

Darth

ολοι το ιδιο πράγμα λέγανε
δώσε καλή συσκευη (βασικά μιν αλλάξεις τπτ μια χαρά είναι συσκευές) με blackberry os
ΑΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
σε προσιτή τιμή… για να ανέβεις λιγο…………

οσες φορές ηθελα να παρω blackberry απλα δεν… γιατί η τιμή ειναι στο θεω

αλλα οχιιιι τιμή στο θεω και περίμενε να τα αγοράσει ο κόσμος…

Ar_x

Η υπεροπτικη στάση,αργά ή γρήγορα τιμωρείται. Όπως και οι και καλά λόγω ποιότητας ψηλες τιμές. Χτες ήταν η Νokia που δεν έριχνε τιμές και είχε όλο τον κόσμο,μετά η htcc η Sony η Motorola και η blackberry και τώρα η Apple και η samsung
Αυτοί που νιώθουν παντοδυναμοι και αήττητοθ,αργά ή γρήγορα βρίσκουν το δάσκαλο τους.

Ioannis

εγω παντως εχω αγορασει 2 φορες κινητο blackberry και ειλικρινα εμεινα κατα ευχαριστημενος και συγκεκριμενα το 9930 και τo classic που το έχω ακομα οποιος εχει πιασει ποτε στα χερια του θα καταλαβει για τι ποιοτητα κατασκευης μιλαμε κ για τι λειτουργικο (οχι δεν εχει πολλα πολλα και ουτε κανει για gaming) αλλα παρ ολο αυτα σ δινει ενα πολυ ευχαριστη εμπειρια χρησης (αν οι επεξεργαστες π εχουν πανω αν ηταν σε android θα σερνονταν στην κυριολεξια ομως ενω με το bb os παει τραινο) θα ειναι κριμα να παει αδοξα αυτη η εταιρια

Αλέξανδρος

Πως να μη το σκέφτεται, εδώ περσινή συσκευή το Blackberry Priv και είναι ακόμη στα 6 κατοστάρικα. Πλάκα μας κάνει; Το κινητάκι το γούσταρα πολύ γιατί ήταν κάτι το διαφορετικό αλλά κινητό πάνω από 400€ δεν ξαναγοράζω.

forneverarrow

Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά πρόσφατα έχει βγει όλο το λογισμικό της στο Play Store. Δοκίμασα τον launcher και είναι καλός αλλά το πληκτρολόγιο για κάποιο λόγο δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα μας. Παντως έχει διαφημίσεις και γιαυτο το έβγαλα… Απαράδεκτο πράγμα να βάζεις διαφημίσεις σε ένα launcher. Με τέτοιες κινήσεις δεν πας πουθενά. Μπορούσε κάλλιστα να το κάνει paid όπως το Hub και να τελειώνει το θέμα.

Giotoball

Ο Τσεν έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης ως προς το πως έχει καταντήσει η BB στον τομέα των smartphones

Χρήστος Β.

Στα blogs που ασχολούνται με τη Blackberry, δεν υπάρχει καθόλου αυτή η είδηση. Οπότε είναι καλύτερα να περιμένουμε για τις 28 Σεπτεμβρίου να δούμε πόσο βάση έχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Blackberry

BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

Το κύκνειο άσμα του BlackBerry OS είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη λήξη της υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του.

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones BlackBerry Smartphones

Έρχεται νέα συσκευή BlackBerry με φυσικό πληκτρολόγιο μέσα στο 2021

Η BlackBerry θα επιστρέψει στην αγορά, χάρη στην εταιρική συνεργασία για licensing συσκευών με τις OnwardMobility και FIH Mobile Limited.

Internet Blackberry

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Στέλεχος της BlackBerry δηλώνει ότι χάκερ που διατηρούν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα από servers.

Software Blackberry Twitter

Η BlackBerry κατέθεσε μήνυση εναντίον του Twitter

Εχτές η BlackBerry Ltd, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, στην οποία κατηγορεί την Twitter Inc, για παράνομη χρήση της τεχνολογίας της, σε εφαρμογές που αφορούν μηνύματα.