Bloomberg: 200 άτομα εργάζονται για το Apple car που έρχεται το 2020

Business

Όπου υπάρχει καπνός μάλλον υπάρχει και φωτιά. Την προηγούμενη εβδομάδα ακούστηκε ότι η Apple σταματά να ασχολείται μόνο με κινητά, tablet, υπολογιστές και φιλοδοξεί να κυκλοφορήσει το πρώτο αυτοκίνητο με σήμα το δαγκωμένο μήλο. Η πληροφορία μεταδόθηκε από μεγάλα πρακτορεία όπως Reuters, Financial Times, Wall Street Journal και σήμερα έρχεται να επιβεβαιωθεί και από το […]

Όπου υπάρχει καπνός μάλλον υπάρχει και φωτιά. Την προηγούμενη εβδομάδα ακούστηκε ότι η Apple σταματά να ασχολείται μόνο με κινητά, tablet, υπολογιστές και φιλοδοξεί να κυκλοφορήσει το πρώτο αυτοκίνητο με σήμα το δαγκωμένο μήλο. Η πληροφορία μεταδόθηκε από μεγάλα πρακτορεία όπως Reuters, Financial Times, Wall Street Journal και σήμερα έρχεται να επιβεβαιωθεί και από το Bloomberg.

Συγκεκριμένα το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι το “Titan” είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Apple πάνω στο οποίο εργάζεται μια ομάδα 200 ατόμων με ειδικούς στον τομέα των μπαταριών και της ρομποτικής τεχνολογίας. Στόχος της ομάδας είναι να παραδώσει το αυτοκίνητο μέχρι το 2020 αλλά αν τα στελέχη της Apple δεν είναι ευχαριστημένα με το αποτέλεσμα, η κυκλοφορία του θα καθυστερήσει κι άλλο.

Σε ερώτηση σχετικά με το επερχόμενο αυτοκίνητο της Apple, ο πρώην CEO της General Motors, Dan Akerson, παρότρυνε την Apple να μείνει μακριά από τον τομέα των αυτοκινήτων. Ανέφερε ότι πολλοί που είναι άσχετοι με το συγκεκριμένο κομμάτι δεν αντιλαμβάνονται τι κάνουν και το υποτιμούν. “Η Apple θα πρέπει να το σκεφτεί καλύτερα αν θέλει να μπει στην σκληροπυρηνική κατασκευή [αυτοκινήτων]”. “We take steel, raw steel, and turn it into car. They have no idea what they’re getting into if they get into that”.

apple car

Πηγή: 1,2

Newsletter Techblog
Κάθε Παρασκευή στις 19:00 — smartphones, προσφορές, επιλογές. Χωρίς spam.

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου.

Σχόλια

  1. Junkermann Junkermann

    Εδώ δεν κατάφερε να φτιάξει τηλεόραση(!), που μας είχαν ζαλίσει μόνο πέντε χρόνια τώρα, θα φτιάξει αυτοκίνητο;!!!

    200 άτομα είναι πολύ λίγα για να κατασκευάσεις ένα αυτοκίνητο.

    Για κανένα iPod, καλά είναι…

    _Junkermann

  2. edd edd

    Θα βάλει μια Κινέζικη να το φτιάχνει και θα κολλάει την στάμπα της πάνω, το υπέρτατο hipster gadget. Αναμένεται επανεφεύρεση του τροχού και κύκλος μηνύσεων που θα φτάνει μέχρι τους Σουμέριους.

  3. viel viel

    @Junkermann

    ειχε πει ποτε η apple οτι θα φτιαξει τηλεωραση..? :/

  4. nikmour nikmour

    @viel τηλεώραση όχι τηλεόραση ναι.

  5. viel viel

    @nikmour
    για δειξε μας την ανακοίνωση σε παρακαλω

  6. jonjon jonjon

    Προς το παρόν ηλεκτρικό αυτοκίνητο= Tesla!

  7. nikmour nikmour

    @viel αν περιμένεις ανακοίνωση από μέρους της apple δεν θα δεις. Ούτε για την τηλεόραση ούτε για το αυτοκίνητο. Η παραπάνω είδηση είναι από φήμες όπως από φήμες ήταν για την τηλεόραση. Κάνε google ή Bing και θα σου βγάλει αποτελέσματα.

  8. Telis Telis

    Θα φτιάξει ένα μοντέλο σαν το Smart (με το οποίο έχει σκοτωθεί πολύς κόσμος) το οποίο θα κατασκευάζεται στην Κίνα και θα κοστίζει 5-6000 ευρώ και θα το πουλάει 4 φορές πάνω. Σαν το iphone δηλαδή.

  9. παπαροκας tiamat παπαροκας tiamat

    Συμφωνω κ γω με edd.
    H MLS αμερικης οπως συνηθιζει, θα παιρνει τα μηχανικα μερη του αυτοκινητου ετοιμα σε συνεργασία με αλλες εταιρειες του χωρου και θα εποπτεύεται του design και της υλοποιησης του.

    Υπαρχει τεραστιο κοινο για ενα μικρο apple αυτοκινητο. Ειναι το ιδιο που επιλεγει smart. Αποδεδειγμενα το πιο ελεεινο και εμετικό κοινο hipster “οδηγων” (αναφερομαι στη ψωροκωσταινα ελλαδα, εξω μπορει να το παιρνουν μια χαρα ανθρωποι -δε το γνωριζω )

  10. viel viel

    @nikmour
    φημη δεν ειναι ανακοινωση! εσυ ειπες οτι σε ζαλισε 5 χρονια τωρα! απο φημες καθε μερα βγαινει και μια! στο θεμα μας τωρα, μακαρι να βγουνε γενικα αυτοκινητα με μπαταρια μονο

  11. ΕΥΡΩΛΗΓΟΥΡΗΣ ΕΥΡΩΛΗΓΟΥΡΗΣ

    Αυτός είναι ο καπιταλισμός ή ¨ελεύθερη αγορά” που λένε παλικάρια μου….
    Πληρώνεις φίρμα που φτιάχνεται σε συνθήκες γαλέρας και είναι για πέταμα!
    Ουστ και έξω από δω στον …παλιοσοσιαλισμό που τα κηνυγάει αυτά τα πράγματα!….Τι σκατά ελέυθεροι θα είμαστε αν δεν μας πιάνουν “κώτσους” όλα αυτά τα γεράκια των πολυεθνικών???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ροή ειδήσεων