Bloomberg: 200 άτομα εργάζονται για το Apple car που έρχεται το 2020

Όπου υπάρχει καπνός μάλλον υπάρχει και φωτιά. Την προηγούμενη εβδομάδα ακούστηκε ότι η Apple σταματά να ασχολείται μόνο με κινητά, tablet, υπολογιστές και φιλοδοξεί να κυκλοφορήσει το πρώτο αυτοκίνητο με σήμα το δαγκωμένο μήλο. Η πληροφορία μεταδόθηκε από μεγάλα πρακτορεία όπως Reuters, Financial Times, Wall Street Journal και σήμερα έρχεται να επιβεβαιωθεί και από το Bloomberg.

Συγκεκριμένα το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι το “Titan” είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Apple πάνω στο οποίο εργάζεται μια ομάδα 200 ατόμων με ειδικούς στον τομέα των μπαταριών και της ρομποτικής τεχνολογίας. Στόχος της ομάδας είναι να παραδώσει το αυτοκίνητο μέχρι το 2020 αλλά αν τα στελέχη της Apple δεν είναι ευχαριστημένα με το αποτέλεσμα, η κυκλοφορία του θα καθυστερήσει κι άλλο.

Σε ερώτηση σχετικά με το επερχόμενο αυτοκίνητο της Apple, ο πρώην CEO της General Motors, Dan Akerson, παρότρυνε την Apple να μείνει μακριά από τον τομέα των αυτοκινήτων. Ανέφερε ότι πολλοί που είναι άσχετοι με το συγκεκριμένο κομμάτι δεν αντιλαμβάνονται τι κάνουν και το υποτιμούν. “Η Apple θα πρέπει να το σκεφτεί καλύτερα αν θέλει να μπει στην σκληροπυρηνική κατασκευή [αυτοκινήτων]”. “We take steel, raw steel, and turn it into car. They have no idea what they’re getting into if they get into that”.

apple αυτοκίνητο, Bloomberg: 200 άτομα εργάζονται για το Apple car που έρχεται το 2020

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Junkermann

Εδώ δεν κατάφερε να φτιάξει τηλεόραση(!), που μας είχαν ζαλίσει μόνο πέντε χρόνια τώρα, θα φτιάξει αυτοκίνητο;!!!

200 άτομα είναι πολύ λίγα για να κατασκευάσεις ένα αυτοκίνητο.

Για κανένα iPod, καλά είναι…

_Junkermann

edd

Θα βάλει μια Κινέζικη να το φτιάχνει και θα κολλάει την στάμπα της πάνω, το υπέρτατο hipster gadget. Αναμένεται επανεφεύρεση του τροχού και κύκλος μηνύσεων που θα φτάνει μέχρι τους Σουμέριους.

viel

@Junkermann

ειχε πει ποτε η apple οτι θα φτιαξει τηλεωραση..? :/

nikmour

@viel τηλεώραση όχι τηλεόραση ναι.

viel

@nikmour
για δειξε μας την ανακοίνωση σε παρακαλω

jonjon

Προς το παρόν ηλεκτρικό αυτοκίνητο= Tesla!

nikmour

@viel αν περιμένεις ανακοίνωση από μέρους της apple δεν θα δεις. Ούτε για την τηλεόραση ούτε για το αυτοκίνητο. Η παραπάνω είδηση είναι από φήμες όπως από φήμες ήταν για την τηλεόραση. Κάνε google ή Bing και θα σου βγάλει αποτελέσματα.

Telis

Θα φτιάξει ένα μοντέλο σαν το Smart (με το οποίο έχει σκοτωθεί πολύς κόσμος) το οποίο θα κατασκευάζεται στην Κίνα και θα κοστίζει 5-6000 ευρώ και θα το πουλάει 4 φορές πάνω. Σαν το iphone δηλαδή.

παπαροκας tiamat

Συμφωνω κ γω με edd.
H MLS αμερικης οπως συνηθιζει, θα παιρνει τα μηχανικα μερη του αυτοκινητου ετοιμα σε συνεργασία με αλλες εταιρειες του χωρου και θα εποπτεύεται του design και της υλοποιησης του.

Υπαρχει τεραστιο κοινο για ενα μικρο apple αυτοκινητο. Ειναι το ιδιο που επιλεγει smart. Αποδεδειγμενα το πιο ελεεινο και εμετικό κοινο hipster “οδηγων” (αναφερομαι στη ψωροκωσταινα ελλαδα, εξω μπορει να το παιρνουν μια χαρα ανθρωποι -δε το γνωριζω )

viel

@nikmour
φημη δεν ειναι ανακοινωση! εσυ ειπες οτι σε ζαλισε 5 χρονια τωρα! απο φημες καθε μερα βγαινει και μια! στο θεμα μας τωρα, μακαρι να βγουνε γενικα αυτοκινητα με μπαταρια μονο

ΕΥΡΩΛΗΓΟΥΡΗΣ

Αυτός είναι ο καπιταλισμός ή ¨ελεύθερη αγορά” που λένε παλικάρια μου….
Πληρώνεις φίρμα που φτιάχνεται σε συνθήκες γαλέρας και είναι για πέταμα!
Ουστ και έξω από δω στον …παλιοσοσιαλισμό που τα κηνυγάει αυτά τα πράγματα!….Τι σκατά ελέυθεροι θα είμαστε αν δεν μας πιάνουν “κώτσους” όλα αυτά τα γεράκια των πολυεθνικών???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.