Bloomberg: Η Samsung βιάστηκε με το Note 7 για να προλάβει την Apple

Με το περσινό Samsung Galaxy Note 5 η Samsung αποφάσισε να ανακοινώσει για πρώτη φορά νωρίτερα από το συνηθισμένο το νέο της phablet με τα αποκαλυπτήρια να γίνονται μέσα Αυγούστου. Φέτος η ανακοίνωση του Note 7 έγινε ακόμη νωρίτερα στις αρχές Αυγούστου.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, στο άκουσμα των φημών ότι η Apple δεν θα κάνει μεγάλες αλλαγές φέτος στα iPhone 7 βιάστηκε να προλάβει να κυκλοφορήσει το Samsung Galaxy Note 5, στα 3500mAh στο Note 7.

Η κατασκευή των μπαταριών για όλο τον κόσμο (με εξαίρεση την Κίνα) ανατέθηκε για πρώτη φορά στην Samsung SDI και η πίεση να προλάβουν τις προθεσμίες ήταν τόσο μεγάλη, που αναφέρεται ότι οι υπάλληλοι της Samsung έπρεπε να κοιμούνται στα γραφεία τους για να μην χάνουν χρόνο στις μετακινήσεις.

Η Samsung SDI συνεργάστηκε με υπεργολάβους και χρησιμοποίησε ελαφρώς μεγαλύτερη μπαταρία απ από αυτή που μπορούσαν θεωρητικά να χωρέσουν οι συγκεκριμένες θήκες. Η διαφορά μπορεί να ήταν αμελητέα, όμως αυτό τοποθέτησε περιττή πίεση στην μπαταρία συνθλίβοντας τις πλάκες απομόνωσης μεταξύ ανόδου και καθόδου. Το αποτέλεσμα είναι το βραχυκύκλωμα της μπαταρίας, η υπερθέρμανση και σε πολλές περιπτώσεις η φωτιά.

Όταν έγινε η πρώτη αναφορά για την έκρηξη στο Samsung Galaxy Note 7, μηχανικός της Samsung είχε γράψει στο forum της εταιρείας την 1η Σεπτεμβρίου: “Παρακαλώ ανακαλέστε όλα τα Note 7 και ανταλλάξτε τα με νέα”. Ύστερα από μια συνάντηση με τους υπαλλήλους του, ο DJ Koh, επικεφαλής του τμήματος mobile, ανακοίνωσε την παύση των πωλήσεων και την ανάκληση του Note 7.

Η Samsung υπολογίζεται ότι θα υποστεί ζημιά πάνω από 2 δισ. δολάρια από όλη την ιστορία του Note 7 συν το πλήγμα στο brand της. Η ίδια αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με το δημοσίευμα του Bloomberg.

O νέος Πρόεδρος της Samsung Electronics, Jay Y Lee ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα 12 Σεπτεμβρίου στην πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων χρόνων.

, Bloomberg: Η Samsung βιάστηκε με το Note 7 για να προλάβει την Apple

, Bloomberg: Η Samsung βιάστηκε με το Note 7 για να προλάβει την Apple

Πηγή:1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιωργος

Κ η apple που πηρε τον χρονο της αρχισαν να κανουν τα τρανζιστορ τα κινητα.ρε σοβαρευτητε κανα 2 τετοια ακομα κ σας κανανε κιμα οι κινεζοι.ειδη κατι huawei η οποια ερχετε επισημα με τους επεξεργαστες της αυτονομη τελειως βγαζει κατι τεφαρικια σε ολα τα βαλαντια.

Beowulf Ahates

Ευτυχώς που μας ενημέρωσε το Bloomberg ότι φταίει η βιασύνη της Samsung,…μόνοι μας θα ήταν αδύνατο να το σκεφτούμε…

ChristosT

Όποιος δεν έχει κάνει ποτέ λάθος άς μας το πεί. Προσωπικά δεν χαίρομαι ποτέ με την κακοτυχία καμίας εταιρείας. Απο πίσω τους βρίσκονται φτωχοί άνθρωποι που την πληρώνουν. Άν κλείσει ευαιρεία τέτοιου ύψους και οποιαδήποτε άλλη οι συνέπειες είναι τρομερά δυσμενείς. Άς αφήνουμε λοιπόν τον φανατισμό στην άκρη και άς αφήσουμε τις αγορές να περπατήσουν.
Ένα λάθος σε κάνει καλύτερο πάντα.

@papaki

Εύχομαι για του χρόνου, οι δύο εταιρείες Samsung και Apple να κάνουν την έκπληξή τους το Δεκέμβριο του 2017 για το 2018. Η Samsung με το Note 8, και η Apple με το Iphone 8 χωρίς βιασύνη γιατί θα τρελάνουν από τη μεγάλη κοροιδία που πουλάνε. Κρίμα!

Mary

‘Η κατασκευή των μπαταριών για όλο τον κόσμο (με εξαίρεση την Κίνα) ανατέθηκε για πρώτη φορά στην Samsung SDI και η πίεση να προλάβουν τις προθεσμίες ήταν τόσο μεγάλη, που αναφέρεται ότι οι υπάλληλοι της Samsung έπρεπε να κοιμούνται στα γραφεία τους για να μην χάνουν χρόνο στις μετακινήσεις.’

Εντάξει ότι και να πούμε είναι λίγο. Ποσο για τον @@@@ …

One

Όλες οι εταιρίες κάνουν λάθη. Σημασία έχει να τα παραδέχονται και να κάνουν τις απαραίτητες ανακλήσεις. Για μένα τη στιγμή που έκαναν γρήγορες κινήσεις, και σεβάστηκαν τους καταναλωτές έχουν τον σεβασμό μου. Αν δεν το έκαναν αυτό, τότε δικαίως να έτρωγαν κράξιμο.

bezilys

@One οποιαδήποτε εταιρία και να ήταν θα το έκανε αυτό γιατί αλλιώς δεν την συμφέρει!αν δεν έκαναν το αδιανόητο όχι απλός θα τρώγανε κράξιμο αλλά δεν θα ξαναπερνε κάνεις πάλι κινητό από αυτήν τουλάχιστον αυτή που δεν είναι fan γτ αυτοί μόνο θα την κράζανε και θα ξανάπερνανε !!!!!!

panos

Ηθελε να προλαβει το iPhone και την πατησε! Ας μαθει απο το λαθος της την επομενη φορα και ας παψει να θελει να γινει βεζυρης στη θεση του βεζυρη. Οσοι ηθελαν το προιον της θα το αγοραζαν και μετα την παρουσιαση του iPhone. Το να πουλαει ενα προιον που εκρηγνυται λογω βιασυνης ξεπερναει οποιοδηποτε ξεφλουδισμα λυγισμα ή οτι αλλο.. Ας παψει να εχει εμμονες και ας επικεντρωθεί στα προιοντα της γιατι θελοντας να γινει κατι αλλο ξεχναει οτι υπαρχουν και αλλοι παιχτες εκτος της apple. Προσωπικα εχω laptop Samsung εδω και 3 χρονια και ειναι απο τα καλυτερα που ειχα ποτε ομως αυτο που ακουω απο οσους εχουν κινητα Samsung ειναι οτι μετα τον 1χρονο κολλανε και λαγκαρουν.

ChristosT

@panos εγώ πάντως το έχω δύο χρόνια και άν αγόραζα smartphone πάλι samsung θα έπαιρνα. Τρέχει το ίδιο όπως το άνοιξα απο το κουτί. Η διαφορά ξέρεις ποιά είναι;
Δεν βάζω μα****ες τύπου clean master, antivirus κλπ που βάζουν ΟΛΟΙ αυτοί που τους κολλάνε(και το ξέρω επειδή βαρέθηκα να τους τα σβήνω) ενώ η apple ΔΕΝ σου επιτρέπει τέτοιες εφαρμογές. Μην βλέπεις μόνο το κινητό, αλλά και τον ΧΡΗΣΤΗ.
Eπίσης έχω κάνει απο την 4,4,4 μέχρι την 6,0,1 μόνο ένα format. Το ios θέλει πολλά set ups new για να κάτσει η rom.

Ioannis

Σαν τον κινέζο δεν έχει για πλάκα θα την σβήσουν την Samsung

Γιωργος

Ο christos t τα ειπε σωστα.μακρια τα task killers ειδικα clean master κ antivarius να μη κατεβαζετε την σαρα κ την μαρα απο εφαρμογες οπως επισης την εσωτερικη μνημη να μη την μπαζαρετε ας πουμε πανω απο το 80% κ ολα τα σημερινα android θα πηγαινουν μια χαρα συνεχεια.επισης κ κανα reboot να κανετε γιατι μικρα pc ειναι το χρειαζονται κ αυτα κ ολα μελι γαλα.
Μακρια απο τον καρκινο cleanmaster κ antivarius λοιπον τοσο απλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.