Η Bosch επενδύει εκατομμύρια για να νικήσει τις ελλείψεις chips

Bosch, Η Bosch επενδύει εκατομμύρια για να νικήσει τις ελλείψεις chips

Bosch, Η Bosch επενδύει εκατομμύρια για να νικήσει τις ελλείψεις chips

Η Bosch προχωρά σε γενναίες επενδύσεις προκειμένου να μειώσει τις επιπτώσεις από την κρίση στους επεξεργαστές. Η Bosch αναμένεται να επενδύσει 296 εκατομμύρια δολάρια για τους σκοπούς της κατασκευής ημιαγωγών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Bosch έχει ήδη ανακοινώσει πως θα ξοδέψει το ποσό των 473 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στο 2022, για να δημιουργήσει εργοστάσια κατασκευής ημιαγωγών στη Δρέσδη και τη Στουτγάρδη. Ήδη, κάποιες από τις εγκαταστάσεις αυτές έχουν ξεκινήσει την παραγωγική τους δραστηριότητα, με τους ρυθμούς να αναμένεται να ανέβουν, καθώς προχωρούν οι επενδύσεις.

Οι νέες επενδύσεις της Bosch θα κατευθυνθούν στο εργοστάσιο του Reutlingen κοντά στην Στουτγάρδη, το οποίο θα μπει σε πλήρη λειτουργία μέχρι το 2025, σε μία έκταση 44.000 τετραγωνικών μέτρων, προκειμένου να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση για ημιαγωγούς και ηλεκτρομηχανικά συστήματα.

Ο κύριος όγκος της παραγωγής της Bosch αναμένεται να κατευθυνθεί προς την κατεύθυνση της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος πλήττεται έντονα από τις ελλείψεις σε chips σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι άλλες εγκαταστάσεις της Bosch θα αυξήσουν με τη σειρά τους την παραγωγή τους.

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Bosch

Bosch FreshUp: Φρέσκαρε τα ρούχα σου με τεχνολογία πλάσματος

Η Bosch αξιοποιεί την τεχνολογία πλάσματος μέσω της φορητής συσκευής Bosch FreshUp για να αφαιρούμε κάθε οσμή από τα ρούχα και τις υφασμάτινες επιφάνειες.

Business Bosch

Έξυπνη γεωργία από την Bosch στην Agrotica 2018

Πρώτη συμμετοχή για την Bosch Eλλάδας στην μεγαλύτερη έκθεση αγροτικού κλάδου, «Agrotica 2018», η οποία θα ανοίξει τις πύλες της, 1-4 Φεβρουαρίου 2018 ,στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Gear Bosch

Σύστημα συναγερμού Bosch G Series για gadgetάκηδες

Μέσα στο 2018 θα κυκλοφορήσει στην χώρα μας το νέο σύστημα συναγερμού Bosch G Series με έλεγχο από απόσταση μέσα από το κινητό ή το tablet μας και την δική του αποκλειστική εφαρμογή.

Internet Bosch

Bosch: Οι τάσεις και η αγορά του IoT

Αρχές Οκτωβρίου, βρεθήκαμε στην Κολωνία προσκεκλημένοι της Bosch Hellas για να παρακολουθήσουμε το συνέδριο «Bosch Energy & Building Technology: trends, markets, solutions» με κεντρικό ομιλητή τον Dr. Stefan Hartung μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Robert Bosch GmbH.