Η σημασία του μάρκετινγκ επιχειρήσεων στα κοινωνικά δίκτυα

Τα τελευταία χρόνια η εξέλιξη του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει προσφέρει στους καταναλωτές καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες και προϊόντα. Απο την άλλη πλευρά έχει προσφέρει στις εταιρείες νέες ευκαιρίες και νέα πιο αποτελεσματικά κανάλια για να έρθουν πιο κοντά με τους πελάτες τους.

Η τελευταία εξέλιξη στον τομέα του μάρκετινγκ έχει αναδείξει την αλληλεπίδραση εταιρειών και καταναλωτών σε σημαντικό κομμάτι στις προσπάθειες των επιχειρήσεων στο κομμάτι του μάρκετινγκ. Με κάθε τεχνολογική ή άλλη αλλαγή μεταβάλλεται και αυτό και ο τρόπος που οι επιχειρήσεις προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πελατών τους.

, Η σημασία του μάρκετινγκ επιχειρήσεων στα κοινωνικά δίκτυα

Σε ένα τόσο ανταγωνιστικό κόσμο οι επιχειρήσεις πρέπει να επιλέξουν σωστά τις σωστές πρακτικές και την σωστή ομάδα η οποία θα καθοδηγήσει τις προσπάθειες συνολικά της εταιρείας στα κοινωνικά δίκτυα.

Εδώ συμπεριλαμβάνονται τα blogs τα κοινωνικά δίκτυα και τα forums.Ένα άλλο σημείο στο οποίο πρέπει να αναφερθούμε είναι το χαμηλό κόστος σε σχέση με άλλους παραδοσιακούς τρόπους προσέγγισης και μάλιστα με πολύ καλά αποτελέσματα στην αλληλεπίδραση με τους πελάτες.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν καταλάβει το πόσο σημαντικό είναι να δυναμώσουν τις προσπάθειες τους στο μάρκετινγκ που αφορά στα κοινωνικά δίκτυα και για αυτό συνεχώς αυξάνονται και τα σχετικά διαθέσιμα χρηματικά ποσά για τον σκοπό αυτό.

Οι καταναλωτές έχουν σταματήσει να ανταποκρίνονται τόσο καλά σε άλλες μορφές προσέγγισης από τις επιχειρήσεις όπως το email μάρκετινγκ και οι διαφημίσεις με banners και κείμενο.
Οπότε από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε εύκολα ότι έχει μεγάλη σημασία η ενδυνάμωση των προσπαθειών μάρκετινγκ στα κοινωνικά δίκτυα. Έτσι τώρα μπορούν να προσεγγίσουν ανθρώπους που παλιότερα δεν μπορούσαν και μπορούν να δημιουργήσουν μία σχέση εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές τους.

Στο επόμενο άρθρο μας θα ασχοληθούμε με τα κύρια βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει μία επιχείρηση ώστε να αναπτύξει και να εκτελέσει σωστά τα απαιτούμενα βήματα για μία σωστή στρατηγική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.