Βρές τον σωστό τύπο πελάτη για την επιχείρηση σου

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχήματα που πρέπει να κερδίσει κάθε επιχείρηση για να θεωρηθεί επιτυχημένη είναι η επέκταση και διεύρυνση των δραστηριοτήτων της καθώς και η εύρεση περισσοτέρων και ικανοποιημένων πελατών κάτι που φαντάζει δύσκολο την συγκεκριμένη χρονική περίοδο λόγω και της οικονομικής κατάστασης που βιώνουμε όλοι μας καθώς και οι επιχειρήσεις.

Όμως όπως ξέρουμε και δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε είναι ότι τίποτα δεν είναι δύσκολο αρκεί να το θέλουμε και να έχουμε σωστή πληροφόρηση για να το πετύχουμε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση με την πληροφόρηση εννοούμε ότι η σωστή κατανόηση των αναγκών των δυνητικών αλλά και υφιστάμενων πελατών μας μπορεί να μας δώσει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό που θα μας βοηθήσει να κάνουμε την διαφορά.

Ακόμα πιο καλό θα ήταν αν υπήρχε ένας τρόπος να μαθαίναμε τα θετικά και αρνητικά στοιχεία της επιχείρησης μας νωρίς και όχι όταν είναι πλέον πολύ αργά. Ευτυχώς υπάρχει τρόπος και είναι σχετικά εύκολος για κάθε επιχείρηση.

Ονομάζεται έρευνα των υφιστάμενων πελατών μιας επιχείρησης. Σκοπός να βρούμε τον τύπο πελάτη που είναι ιδανικός για την επιχείρηση μας.Οι πελάτες μιας επιχείρησης αποτελούν ένα κύτταρο το οποίο είναι το απαραίτητο για την λειτουργία μιας επιχείρησης και η κατανόηση των αναγκών τους είναι ότι πιο σημαντικό.

Επίσης και για τους πελάτες η επιχείρηση σας είναι σημαντική μιας και σας χρειάζονται αλλά και σας εμπιστεύονται είτε τους παρέχεται υπηρεσία ή κάποιο προϊόν.

Πως θα βρεις περισσότερους και πιο ικανοποιημένους πελάτες λοιπόν;

Βρές τον σωστό τύπο πελάτη για την επιχείρηση σου, Βρές τον σωστό τύπο πελάτη για την επιχείρηση σου

Δημιούργησε ένα ερωτηματολόγιο και ρώτησε τους πελάτες σου τι είναι αυτό που τους έκανε να επιλέξουν την επιχείρηση σου σε σχέση με τον ανταγωνισμό εξαρχής αλλά και αν θα μπορούσες σαν επιχείρηση να καλύψεις περισσότερες ανάγκες τους ώστε να αυξήσεις τα έσοδα και κέρδη της επιχείρησης σου.

Προσπάθησε να συμπεριλάβεις ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να γνωρίσεις το προφίλ των πελατών σου. Θα πρέπει να έχεις ερωτήσεις δημογραφικές, για θέση και τόπο εργασίας, καθημερινές ανάγκες και προκλήσεις, πώς σας βρήκαν εξαρχής και γιατί σας προτιμούν σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά και τι δεν τους αρέσει σε εσάς και αν θα ήθελαν να δουν κάτι επιπλέον από εσάς όπως μία νέα υπηρεσία ή προϊόν .Επίσης είναι σημαντικό να τους δώσετε την ευκαιρία να σας αναφέρουν κάποιο πρόβλημα που συνάντησαν στην επιχείρηση σας.

Μόλις συγκεντρώσεις έναν ικανοποιητικό αριθμό απαντήσεων τότε θα μπορείς να αναλύσεις όλες τις απαντήσεις και να βρεις τα αδύνατα και δυνατά σημεία της επιχείρησης σου και να καταλάβεις ποιος είναι ο κατάλληλος τύπος πελάτη για την επιχείρηση σου ώστε να εστιάσεις στοχευμένα στην εύρεση πελατών οι οποίοι θα είναι κατάλληλοι για την επιχείρηση σου .

Αυτοί που ασχολούνται με το marketing ονομάζουν τον κατάλληλο τύπο πελάτη για μία επιχείρηση buyer persona και τονίζουν πώς είναι πολύ σημαντικό για μία επιχείρηση να βρεί τον σωστό τύπο πελάτη για αυτή γιατί έχοντας αυτό το στοιχείο είναι εύκολο να προσελκύσεις περισσότερους πελάτες και να τους διατηρήσεις ικανοποιημένους με μικρή προσπάθεια.
buyer_persona.jpg

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Samsung

Η Samsung αυξάνει τις τιμές των καμερών σε smartphones εν μέσω ανάκαμψης της αγοράς

Πηγές του κλάδου αναφέρουν πως η Samsung έχει ειδοποιήσει τους συνεργάτες υλικού της σχετικά με τις αυξήσεις των τιμών των εξαρτημάτων CIS.

Business Apple Apple Card

Η Apple τερματίζει τη συνεργασία της Apple Card με την Goldman Sachs

Η Apple τερματίζει τη συνεργασία της με τη Goldman Sachs όσον αφορά τις πιστωτικές κάρτες, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Business Apple Apple iPhone 5S featured

Foxconn: Ο βασικός προμηθευτής της Apple επενδύει 1,54 δισ. δολάρια στην Ινδία

H Foxconn σχεδιάζει να επεκτείνει τις παραγωγικές της δυνατότητες με μια σημαντική επένδυση 1,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.