Βρές τον σωστό τύπο πελάτη για την επιχείρηση σου

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχήματα που πρέπει να κερδίσει κάθε επιχείρηση για να θεωρηθεί επιτυχημένη είναι η επέκταση και διεύρυνση των δραστηριοτήτων της καθώς και η εύρεση περισσοτέρων και ικανοποιημένων πελατών κάτι που φαντάζει δύσκολο την συγκεκριμένη χρονική περίοδο λόγω και της οικονομικής κατάστασης που βιώνουμε όλοι μας καθώς και οι επιχειρήσεις.

Όμως όπως ξέρουμε και δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε είναι ότι τίποτα δεν είναι δύσκολο αρκεί να το θέλουμε και να έχουμε σωστή πληροφόρηση για να το πετύχουμε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση με την πληροφόρηση εννοούμε ότι η σωστή κατανόηση των αναγκών των δυνητικών αλλά και υφιστάμενων πελατών μας μπορεί να μας δώσει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό που θα μας βοηθήσει να κάνουμε την διαφορά.

Ακόμα πιο καλό θα ήταν αν υπήρχε ένας τρόπος να μαθαίναμε τα θετικά και αρνητικά στοιχεία της επιχείρησης μας νωρίς και όχι όταν είναι πλέον πολύ αργά. Ευτυχώς υπάρχει τρόπος και είναι σχετικά εύκολος για κάθε επιχείρηση.

Ονομάζεται έρευνα των υφιστάμενων πελατών μιας επιχείρησης. Σκοπός να βρούμε τον τύπο πελάτη που είναι ιδανικός για την επιχείρηση μας.Οι πελάτες μιας επιχείρησης αποτελούν ένα κύτταρο το οποίο είναι το απαραίτητο για την λειτουργία μιας επιχείρησης και η κατανόηση των αναγκών τους είναι ότι πιο σημαντικό.

Επίσης και για τους πελάτες η επιχείρηση σας είναι σημαντική μιας και σας χρειάζονται αλλά και σας εμπιστεύονται είτε τους παρέχεται υπηρεσία ή κάποιο προϊόν.

Πως θα βρεις περισσότερους και πιο ικανοποιημένους πελάτες λοιπόν;

buyer persona

Δημιούργησε ένα ερωτηματολόγιο και ρώτησε τους πελάτες σου τι είναι αυτό που τους έκανε να επιλέξουν την επιχείρηση σου σε σχέση με τον ανταγωνισμό εξαρχής αλλά και αν θα μπορούσες σαν επιχείρηση να καλύψεις περισσότερες ανάγκες τους ώστε να αυξήσεις τα έσοδα και κέρδη της επιχείρησης σου.

Προσπάθησε να συμπεριλάβεις ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να γνωρίσεις το προφίλ των πελατών σου. Θα πρέπει να έχεις ερωτήσεις δημογραφικές, για θέση και τόπο εργασίας, καθημερινές ανάγκες και προκλήσεις, πώς σας βρήκαν εξαρχής και γιατί σας προτιμούν σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά και τι δεν τους αρέσει σε εσάς και αν θα ήθελαν να δουν κάτι επιπλέον από εσάς όπως μία νέα υπηρεσία ή προϊόν .Επίσης είναι σημαντικό να τους δώσετε την ευκαιρία να σας αναφέρουν κάποιο πρόβλημα που συνάντησαν στην επιχείρηση σας.

Μόλις συγκεντρώσεις έναν ικανοποιητικό αριθμό απαντήσεων τότε θα μπορείς να αναλύσεις όλες τις απαντήσεις και να βρεις τα αδύνατα και δυνατά σημεία της επιχείρησης σου και να καταλάβεις ποιος είναι ο κατάλληλος τύπος πελάτη για την επιχείρηση σου ώστε να εστιάσεις στοχευμένα στην εύρεση πελατών οι οποίοι θα είναι κατάλληλοι για την επιχείρηση σου .

Αυτοί που ασχολούνται με το marketing ονομάζουν τον κατάλληλο τύπο πελάτη για μία επιχείρηση buyer persona και τονίζουν πώς είναι πολύ σημαντικό για μία επιχείρηση να βρεί τον σωστό τύπο πελάτη για αυτή γιατί έχοντας αυτό το στοιχείο είναι εύκολο να προσελκύσεις περισσότερους πελάτες και να τους διατηρήσεις ικανοποιημένους με μικρή προσπάθεια.
buyer_persona.jpg

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Neuralink Elon Musk Science

To πείραμα της Neuralink με τον πίθηκο ξεκινά μια μεγάλη συζήτηση

Η παρουσίαση του συστήματος της Neuralink με έναν πίθηκο να παίζει games με τη σκέψη εγείρει πολλά ερωτήματα.

Business featured

Το “δικαίωμα στην αποσύνδεση” από την εργασία

Θεμελιώδες το δικαίωμα των εργαζομένων να αποσυνδέονται από την εργασία τους και να μην είναι διαθέσιμοι πέραν του εργασιακού τους ωραρίου.

Business Microsoft

Μεγάλο deal της Microsoft για τεχνολογία αναγνώρισης φωνής

Η Microsoft δήλωσε ανοιχτά την πρόθεσή της να εξαγοράσει την εταιρεία δημιουργίας λογισμικού αναγνώρισης φωνής Nuance.

Business Apple Siri iPad 12.9-inch

Τι μας ετοιμάζει η Apple στο event της 20ης Απριλίου;

Σε μια αποκάλυψη που έγινε μέσω… Siri, έγινε γνωστό ότι η Apple έχει προγραμματίσει ένα event στις 20 Απριλίου.