Ηλεκτροχημικοί Super πυκνωτές από γραφένιο έρχονται από το μέλλον

Τους έχουμε ακουστά και ως Super ή Ultra πυκνωτές και διαφέρουν από τους πυκνωτές που ήδη χρησιμοποιούμε στις διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές μας στο ότι αυτοί μπορούν να δεχτούν μεγαλύτερη ποσότητα ρεύματος, ενώ φορτίζονται και αποφορτίζονται πιο γρήγορα από τις μπαταρίες. Ερευνητές του UCLA κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν ένα οπτικό DVD drive προκειμένου να δημιουργήσουν ειδικά ηλεκτρόδια από γραφένιο το οποίο και παρουσιάζει εξαιρετικά ηλεκτρικά και μηχανικά χαρακτηριστικά.

Εκτιμάται ότι ένας πυκνωτής με την ενεργειακή πυκνότητα μίας μπαταρίας και την υψηλή του απόδοση θα μπορούσε να θέσει νέα standards στο θέμα της ενεργειακής αποθήκευσης. Η μόνη απαίτηση που έχει είναι η χρήση ειδικών ηλεκτροδίων με μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής από τα συμβατικά. Εδώ είναι που έρχεται να δώσει τη λύση το γραφένιο.

Η ερευνητική ομάδα κατασκεύασε ηλεκτρόδια LSG με μεγαλύτερο χώρο επαφής των ηλεκτρονίων και άρα μεγαλύτερη χωρητικότητα φόρτισης και την ικανότητα της μεταφοράς πολύ υψηλής ενέργειας σε σχέση με έναν τυπικό πυκνωτή. Ο υγρός ηλεκτρολύτης αντικαταστάθηκε με ένα ειδικό πολυμερές σε μία διάταξη τύπου “σάντουιτς” μειώνοντας και τις συνολικές διαστάσεις, άρα με όφελος στο συνολικό όγκο της κάθε συσκευής που θα μπορούσε να τον χρησιμοποιεί.

Ηλεκτροχημικοί Super πυκνωτές από γραφένιο έρχονται στο μέλλον

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Anastasios-Antonios Toulkeridis

χμμ, φαντασου κινητα που φορτιζουν πληρως σε μερικα λεπτα. nice

Dimes

..και κρατανε πανω απο 10 ώρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business NVIDIA ARM

Υπό εξέταση η εξαγορά της ARM από την ΝVIDIA στη Μ. Βρετανία

H βρετανική Κυβέρνηση εξετάζει το ζήτημα της προσφοράς εξαγοράς της βρετανικής ARM από την αμερικανικών συμφερόντων NVIDIA.

Business Bitcoin

Bitcoin: Απαγόρευση λειτουργίας κέντρου εξόρυξης στην Κίνα

Το Inner Mognolia είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εξόρυξης Bitcoin στον κόσμο και η Κίνα απαγορεύει τη λειτουργία του.

Business Huawei

H Huawei μπορούσε να παρακολουθεί το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της KPN στην Ολλανδία

Μία αναφορά από την Ολλανδία ισχυρίζεται ότι η Huawei είχε τη δυνατότητα να παρακολουθεί συνομιλίες στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της KPN.

Business Science

Άνθρωπος και πίθηκος έρχονται εις σάρκαν μίαν…

Το πρώτο υβρίδιο μεταξύ ανθρώπου και πιθήκου είναι πλέον γεγονός στο πλαίσιο εμβρυϊκής μελέτης από τους ερευνητές.