Ηλεκτροχημικοί Super πυκνωτές από γραφένιο έρχονται από το μέλλον

Τους έχουμε ακουστά και ως Super ή Ultra πυκνωτές και διαφέρουν από τους πυκνωτές που ήδη χρησιμοποιούμε στις διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές μας στο ότι αυτοί μπορούν να δεχτούν μεγαλύτερη ποσότητα ρεύματος, ενώ φορτίζονται και αποφορτίζονται πιο γρήγορα από τις μπαταρίες. Ερευνητές του UCLA κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν ένα οπτικό DVD drive προκειμένου να δημιουργήσουν ειδικά ηλεκτρόδια από γραφένιο το οποίο και παρουσιάζει εξαιρετικά ηλεκτρικά και μηχανικά χαρακτηριστικά.

Εκτιμάται ότι ένας πυκνωτής με την ενεργειακή πυκνότητα μίας μπαταρίας και την υψηλή του απόδοση θα μπορούσε να θέσει νέα standards στο θέμα της ενεργειακής αποθήκευσης. Η μόνη απαίτηση που έχει είναι η χρήση ειδικών ηλεκτροδίων με μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής από τα συμβατικά. Εδώ είναι που έρχεται να δώσει τη λύση το γραφένιο.

Η ερευνητική ομάδα κατασκεύασε ηλεκτρόδια LSG με μεγαλύτερο χώρο επαφής των ηλεκτρονίων και άρα μεγαλύτερη χωρητικότητα φόρτισης και την ικανότητα της μεταφοράς πολύ υψηλής ενέργειας σε σχέση με έναν τυπικό πυκνωτή. Ο υγρός ηλεκτρολύτης αντικαταστάθηκε με ένα ειδικό πολυμερές σε μία διάταξη τύπου “σάντουιτς” μειώνοντας και τις συνολικές διαστάσεις, άρα με όφελος στο συνολικό όγκο της κάθε συσκευής που θα μπορούσε να τον χρησιμοποιεί.

Ηλεκτροχημικοί Super πυκνωτές από γραφένιο έρχονται στο μέλλον

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Anastasios-Antonios Toulkeridis

χμμ, φαντασου κινητα που φορτιζουν πληρως σε μερικα λεπτα. nice

Dimes

..και κρατανε πανω απο 10 ώρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business SpaceX NASA

H SpaceX θα πάει την αποστολή της NASA στην Ευρώπη του Δία

Η SpaceX κέρδισε ένα σημαντικό συμβόλαιο με τη NASA για την επερχόμενη αποστολή της στον δορυφόρο του Δία.

Business featured MLS

MLS Πληροφορική: Πρόστιμα 815.000 ευρώ από την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε 12 πρόσωπα

Την επιβολή προστίμων, συνολικού ύψους 815.000 ευρώ, σε 12 φυσικά πρόσωπα για την υπόθεση της MLS αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Business featured

Libre Space Foundation: Ασφάλεια στο διάστημα με Ελληνική υπογραφή

Ο προϋπολογισμός του έργου αυτού ανέρχεται στα 750 χιλ. Ευρώ, και θα διαρκέσει 3 χρόνια περιλαμβάνοντας και εκτόξευση νέων αποστολών στο διάστημα.

Business Amazon

O Jeff Bezos της Amazon ολοκληρώνει το ταξίδι του στο Διάστημα

Ο Jeff Bezos της Amazon, εκτοξεύτηκε μαζί με άλλα τρία άτομα στο Διάστημα και επέστρεψε με απόλυτη επιτυχία στη Γη.