Ηλεκτροχημικοί Super πυκνωτές από γραφένιο έρχονται από το μέλλον

Τους έχουμε ακουστά και ως Super ή Ultra πυκνωτές και διαφέρουν από τους πυκνωτές που ήδη χρησιμοποιούμε στις διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές μας στο ότι αυτοί μπορούν να δεχτούν μεγαλύτερη ποσότητα ρεύματος, ενώ φορτίζονται και αποφορτίζονται πιο γρήγορα από τις μπαταρίες. Ερευνητές του UCLA κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν ένα οπτικό DVD drive προκειμένου να δημιουργήσουν ειδικά ηλεκτρόδια από γραφένιο το οποίο και παρουσιάζει εξαιρετικά ηλεκτρικά και μηχανικά χαρακτηριστικά.

Εκτιμάται ότι ένας πυκνωτής με την ενεργειακή πυκνότητα μίας μπαταρίας και την υψηλή του απόδοση θα μπορούσε να θέσει νέα standards στο θέμα της ενεργειακής αποθήκευσης. Η μόνη απαίτηση που έχει είναι η χρήση ειδικών ηλεκτροδίων με μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής από τα συμβατικά. Εδώ είναι που έρχεται να δώσει τη λύση το γραφένιο.

Η ερευνητική ομάδα κατασκεύασε ηλεκτρόδια LSG με μεγαλύτερο χώρο επαφής των ηλεκτρονίων και άρα μεγαλύτερη χωρητικότητα φόρτισης και την ικανότητα της μεταφοράς πολύ υψηλής ενέργειας σε σχέση με έναν τυπικό πυκνωτή. Ο υγρός ηλεκτρολύτης αντικαταστάθηκε με ένα ειδικό πολυμερές σε μία διάταξη τύπου “σάντουιτς” μειώνοντας και τις συνολικές διαστάσεις, άρα με όφελος στο συνολικό όγκο της κάθε συσκευής που θα μπορούσε να τον χρησιμοποιεί.

Ηλεκτροχημικοί Super πυκνωτές από γραφένιο έρχονται στο μέλλον

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

χμμ, φαντασου κινητα που φορτιζουν πληρως σε μερικα λεπτα. nice

Dimes

..και κρατανε πανω απο 10 ώρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Kotsovolos

Πρόστιμο 40.000 ευρώ σε Κωτσόβολο και Εθνική Τράπεζα για παραβίαση δικαιώματος πρόσβασης καταναλωτή

Πρόστιμο 40.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε δύο υπεύθυνους επεξεργασίας για μη ικανοποίηση του δικαιώματος πρόσβασης καταναλωτή σε αλληλογραφία μεταξύ τους.

Business Google Play Store

Google Play Store: Κόβεται στα μισά η συνδρομή των apps

H Google ανακοίνωσε ότι το κόστος συνδρομών τρίτων στο Google Play Store θα πέσει στα μισά από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Business

Beyond 4.0: Τέθηκαν οι βάσεις για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε κόμβο τεχνολογίας

Τις βάσεις για την ανάδειξή της ως της κορυφαίας έκθεσης καινοτομίας και τεχνολογίας στη χώρα έθεσε η πρώτη Beyond 4.0, που διοργανώθηκε από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Business PayPal Pinterest

Το PayPal ενδιαφέρεται για την εξαγορά του Pinterest

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το PayPal ενδιαφέρεται να αποκτήσει έναντι 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων την πλατφόρμα του Pinterest.