Ηλεκτροχημικοί Super πυκνωτές από γραφένιο έρχονται από το μέλλον

2

Τους έχουμε ακουστά και ως Super ή Ultra πυκνωτές και διαφέρουν από τους πυκνωτές που ήδη χρησιμοποιούμε στις διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές μας στο ότι αυτοί μπορούν να δεχτούν μεγαλύτερη ποσότητα ρεύματος, ενώ φορτίζονται και αποφορτίζονται πιο γρήγορα από τις μπαταρίες. Ερευνητές του UCLA κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν ένα οπτικό DVD drive προκειμένου να δημιουργήσουν ειδικά ηλεκτρόδια από γραφένιο το οποίο και παρουσιάζει εξαιρετικά ηλεκτρικά και μηχανικά χαρακτηριστικά.

Εκτιμάται ότι ένας πυκνωτής με την ενεργειακή πυκνότητα μίας μπαταρίας και την υψηλή του απόδοση θα μπορούσε να θέσει νέα standards στο θέμα της ενεργειακής αποθήκευσης. Η μόνη απαίτηση που έχει είναι η χρήση ειδικών ηλεκτροδίων με μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής από τα συμβατικά. Εδώ είναι που έρχεται να δώσει τη λύση το γραφένιο.

Η ερευνητική ομάδα κατασκεύασε ηλεκτρόδια LSG με μεγαλύτερο χώρο επαφής των ηλεκτρονίων και άρα μεγαλύτερη χωρητικότητα φόρτισης και την ικανότητα της μεταφοράς πολύ υψηλής ενέργειας σε σχέση με έναν τυπικό πυκνωτή. Ο υγρός ηλεκτρολύτης αντικαταστάθηκε με ένα ειδικό πολυμερές σε μία διάταξη τύπου “σάντουιτς” μειώνοντας και τις συνολικές διαστάσεις, άρα με όφελος στο συνολικό όγκο της κάθε συσκευής που θα μπορούσε να τον χρησιμοποιεί.

Ηλεκτροχημικοί Super πυκνωτές από γραφένιο έρχονται στο μέλλον

Πηγή

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Anastasios-Antonios Toulkeridis

χμμ, φαντασου κινητα που φορτιζουν πληρως σε μερικα λεπτα. nice

Dimes

..και κρατανε πανω απο 10 ώρες

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα