Έκθεση CeBIT 2016: Άνοιγμα στις ελληνικές startups

Εδραιωμένες εταιρείες εμπιστεύονται ολοένα και περισσότερο τις νέες επιχειρήσεις ως καταλύτες της ψηφιακής μεταμόρφωσης. Ακολουθώντας την τάση αυτή, το SCALE11 επιστρέφει το 2016 στην CeBIT με μια νέα, διευρυμένη μορφή και αποτελεί την σημαντικότερη πλατφόρμα της Ευρώπης για startups και επαναστατικά μοντέλα.

Η CeBIT ισχυροποιεί τη θέση της ως η σημαντικότερη έκθεση καινοτομίας και επαναστατικών επιχειρηματικών μοντέλων με τη μαζική διεύρυνση της πλατφόρμας SCALE11 για τις startups. Η νέα μορφή του SCALE11 διαθέτει πέντε κύρια στοιχεία.

Πρώτον, θα δημιουργηθεί μια πλατφόρμα όπου πολλές νέες επιχειρήσεις θα παρουσιάζουν το έργο τους. Αυτή θα υποστηριχθεί από μια πλατφόρμα συνεδρίων που θα περιλαμβάνει μια δυναμική ομάδα κορυφαίων ομιλητών από όλο τον κόσμο. Ένα από τα καλύτερα σημεία του συνεδρίου θα είναι η Σύνοδος Κορυφής Νέων Επιχειρήσεων της Πόλης, όπου εκπρόσωποι ηγετικών πόλεων όσον αφορά τις νεοσυσταθείσες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου, του Παρισιού και του Τελ Αβίβ, θα λάβουν το βήμα για να μοιραστούν τα μυστικά της δημιουργίας ενός φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε μια νέα επιχείρηση.

Το τρίτο στοιχείο του SCALE11 αφορά εκπροσώπους νέων επιχειρήσεων που θα παίρνουν το λόγο για να προωθήσουν καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα στους εμπορικούς επισκέπτες και τους επενδυτές της CeBIT. Το βήμα αυτό αποτελεί μια ευκαιρία για τις νέες επιχειρήσεις προκειμένου αυτές να γνωρίσουν τους χορηγούς ιδιωτικών και επιχειρηματικών κεφαλαίων, να διασφαλίσουν κεφάλαια για το επόμενο στάδιο ανάπτυξής τους και να βρουν νέους συνεργάτες. Το βήμα παρουσίασης θα λειτουργήσει επίσης ως πλατφόρμα για τον τελικό γύρο του διαγωνισμού μεταξύ των νέων επιχειρήσεων που λαμβάνει χώρα σε επίπεδο Ευρώπης και έχει τον τίτλο «Best of CeBIT». Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της φάσης αναζήτησης είναι το «Founders Fight Club» όπου ζεύγη ιδρυτών νέων εταιρειών θα παρουσιάζουν τις ιδέες τους μέσα από μια σειρά «αγώνων μποξ» πάνω σε ένα πραγματικό ρινγκ.

Το τέταρτο στοιχείο του τομέα παρουσίασης SCALE11 αφορά ένα πρόγραμμα εργαστηρίων που διοργανώνονται σε ένα συγκεκριμένο χώρο της Αίθουσας 11. Εκεί, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να διερευνήσουν βαθύτερα τις οικονομικές ευκαιρίες που προκύπτουν κατά την αναζήτηση, να παρέχουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με τα επιχειρηματικά τους μοντέλα και να αναπτύξουν άμεσα διάλογο με τους πιθανούς πελάτες σε νέες, διεθνείς αγορές.

Το πέμπτο στοιχείο του τομέα παρουσίασης τη δικτύωση. Κάθε απόγευμα στην έκθεση CeBIT, η Αίθουσα 11 θα φιλοξενεί εκδηλώσεις που θα αφορούν την δικτύωση διαλογικής επικοινωνίας μεταξύ των βασικών πρωταγωνιστών της κοινότητας των νέων επιχειρήσεων. Τα σημαντικότερα σημεία εδώ περιλαμβάνουν τη διοργάνωση ‘ταχυραντεβού’ [speed-dating] και συγκεντρώσεων για γυναίκες επιχειρηματίες.

CeBIT 2016 startups

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στο SCALE11 του επόμενου έτους θα διαχωριστούν σε τρεις μεγάλες ομάδες. Η πρώτη θα περιλαμβάνει δίκτυα ιδρυτών – εδραιωμένες εταιρείες και συμβούλους που συνεργάζονται προκειμένου να συμβουλέψουν και να στηρίξουν τις νέες επιχειρήσεις. Η δεύτερη θα περιλαμβάνει αντιπροσώπους από διάφορες πόλεις του κόσμου που χαρακτηρίζονται από υψηλού επιπέδου νέες επιχειρήσεις και οι οποίοι θα παρουσιάσουν πληθώρα εταιρειών και επιτυχημένων επιχειρηματικών ιδεών από τα δικά τους τοπικά οικοσυστήματα νέων επιχειρήσεων. Και τέλος, θα υπάρχουν πολλές νέες επιχειρήσεις που θα πραγματοποιήσουν τις δικές τους παρουσιάσεις. Μεταξύ πολλών άλλων, οι νέες επιχειρήσεις θα έχουν την επιλογή να πραγματοποιήσουν παρουσιάσεις που θα αφορούν μία από τις 15 θεματικές ενότητες, όπως Μαζικά Δεδομένα, Ψηφιακή Υγεία, Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Οικονομική Τεχνολογία, Διαδίκτυο των Αντικειμένων, Εφοδιαστική (Logistics), Μέσα και Διαφήμιση. Κάθε μία από αυτές τις θεματικές ενότητες θα διαθέτουν «Αρχηγό Κοινότητας» – ένα εδραιωμένο παίκτη που θα αναλάβει τον ρόλο του μέντορα για τις νέες επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν. Η ομάδα CeBIT θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα καταχώρησης των συμμετεχόντων προκειμένου να ορίσει άμεσα νέες επιχειρήσεις και αρχηγούς κοινότητας και η δικτύωση στις ενότητες αυτές να μπορεί να ξεκινήσει πριν ακόμη από την έναρξη της CeBIT.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα εδώ.

Σχετικά με τη CeBIT
Η έκθεση CeBIT, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Αννόβερο της Γερμανίας, είναι η σημαντικότερη έκθεση παγκοσμίως για την ψηφιοποίηση. Διεθνείς επιχειρήσεις, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νέες επιχειρήσεις και λοιπές εταιρείες και οργανισμοί συμμετέχουν σε αυτή την μοναδική έκθεση/ συνέδριο προκειμένου να ενημερωθούν για βασικά ζητήματα, όπως Μαζικά Δεδομένα & Αναλύσεις, Εφαρμογές Cloud, Λύσεις Κινητών Επικοινωνιών, Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων και Διαδίκτυο των Αντικειμένων. Παρουσιάζοντας πάνω από 200 εξειδικευμένους ομιλητές, τα παράλληλα Διεθνή Συνέδρια της CeBIT προσφέρουν ένα περιεκτικό σύνολο κεντρικών ιδεών και φόρουμ που ασχολούνται με όλες τις επίκαιρες τάσεις της ψηφιακής βιομηχανίας. Η χώρα εταίρος για την CeBIT 2016 είναι η Ελβετία. Για λεπτομέρειες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.cebit.de.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business TSMC

Η TSMC απολύει εργαζομένους της για τις διαρροές

Η TSMC απέλυσε 7 υπαλλήλους που πιστεύεται ότι έχουν διαρρεύσει εμπιστευτικές πληροφορίες σε τρίτους.

Business Tim Cook Apple

H Apple θέλει να τα βάλει με όσους κάνουν διαρροές

Ο Tim Cook απέστειλε email στους εργαζόμενους της Apple, προειδοποιώντας όσους κάνουν διαρροές για τα προϊόντα της.

Business

Beyond 4.0: Το μεγαλύτερο συνέδριο τεχνολογίας για Α.Ι. έρχεται στην Θεσσαλονίκη

Το κύριο θέμα της τεχνολογικής πλατφόρμας του BEYOND 4.0 θα είναι το “THE FUTURE of AI” με παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών, στρογγυλά τραπέζια και δικτύωση για το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Business SpaceX Science

SpaceX: Ιστορική αποστολή πολιτών στο Διάστημα

Ο διαστημικός τουρισμός παίρνει σάρκα και οστά, με την SpaceX να εκτοξεύει την αποστολή Inspiration4.