Έκθεση CeBIT 2016: Άνοιγμα στις ελληνικές startups

Εδραιωμένες εταιρείες εμπιστεύονται ολοένα και περισσότερο τις νέες επιχειρήσεις ως καταλύτες της ψηφιακής μεταμόρφωσης. Ακολουθώντας την τάση αυτή, το SCALE11 επιστρέφει το 2016 στην CeBIT με μια νέα, διευρυμένη μορφή και αποτελεί την σημαντικότερη πλατφόρμα της Ευρώπης για startups και επαναστατικά μοντέλα.

Η CeBIT ισχυροποιεί τη θέση της ως η σημαντικότερη έκθεση καινοτομίας και επαναστατικών επιχειρηματικών μοντέλων με τη μαζική διεύρυνση της πλατφόρμας SCALE11 για τις startups. Η νέα μορφή του SCALE11 διαθέτει πέντε κύρια στοιχεία.

Πρώτον, θα δημιουργηθεί μια πλατφόρμα όπου πολλές νέες επιχειρήσεις θα παρουσιάζουν το έργο τους. Αυτή θα υποστηριχθεί από μια πλατφόρμα συνεδρίων που θα περιλαμβάνει μια δυναμική ομάδα κορυφαίων ομιλητών από όλο τον κόσμο. Ένα από τα καλύτερα σημεία του συνεδρίου θα είναι η Σύνοδος Κορυφής Νέων Επιχειρήσεων της Πόλης, όπου εκπρόσωποι ηγετικών πόλεων όσον αφορά τις νεοσυσταθείσες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου, του Παρισιού και του Τελ Αβίβ, θα λάβουν το βήμα για να μοιραστούν τα μυστικά της δημιουργίας ενός φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε μια νέα επιχείρηση.

Το τρίτο στοιχείο του SCALE11 αφορά εκπροσώπους νέων επιχειρήσεων που θα παίρνουν το λόγο για να προωθήσουν καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα στους εμπορικούς επισκέπτες και τους επενδυτές της CeBIT. Το βήμα αυτό αποτελεί μια ευκαιρία για τις νέες επιχειρήσεις προκειμένου αυτές να γνωρίσουν τους χορηγούς ιδιωτικών και επιχειρηματικών κεφαλαίων, να διασφαλίσουν κεφάλαια για το επόμενο στάδιο ανάπτυξής τους και να βρουν νέους συνεργάτες. Το βήμα παρουσίασης θα λειτουργήσει επίσης ως πλατφόρμα για τον τελικό γύρο του διαγωνισμού μεταξύ των νέων επιχειρήσεων που λαμβάνει χώρα σε επίπεδο Ευρώπης και έχει τον τίτλο «Best of CeBIT». Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της φάσης αναζήτησης είναι το «Founders Fight Club» όπου ζεύγη ιδρυτών νέων εταιρειών θα παρουσιάζουν τις ιδέες τους μέσα από μια σειρά «αγώνων μποξ» πάνω σε ένα πραγματικό ρινγκ.

Το τέταρτο στοιχείο του τομέα παρουσίασης SCALE11 αφορά ένα πρόγραμμα εργαστηρίων που διοργανώνονται σε ένα συγκεκριμένο χώρο της Αίθουσας 11. Εκεί, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να διερευνήσουν βαθύτερα τις οικονομικές ευκαιρίες που προκύπτουν κατά την αναζήτηση, να παρέχουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με τα επιχειρηματικά τους μοντέλα και να αναπτύξουν άμεσα διάλογο με τους πιθανούς πελάτες σε νέες, διεθνείς αγορές.

Το πέμπτο στοιχείο του τομέα παρουσίασης τη δικτύωση. Κάθε απόγευμα στην έκθεση CeBIT, η Αίθουσα 11 θα φιλοξενεί εκδηλώσεις που θα αφορούν την δικτύωση διαλογικής επικοινωνίας μεταξύ των βασικών πρωταγωνιστών της κοινότητας των νέων επιχειρήσεων. Τα σημαντικότερα σημεία εδώ περιλαμβάνουν τη διοργάνωση ‘ταχυραντεβού’ [speed-dating] και συγκεντρώσεων για γυναίκες επιχειρηματίες.

Έκθεση CeBIT 2016: Άνοιγμα στις ελληνικές startups, Έκθεση CeBIT 2016: Άνοιγμα στις ελληνικές startups

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στο SCALE11 του επόμενου έτους θα διαχωριστούν σε τρεις μεγάλες ομάδες. Η πρώτη θα περιλαμβάνει δίκτυα ιδρυτών – εδραιωμένες εταιρείες και συμβούλους που συνεργάζονται προκειμένου να συμβουλέψουν και να στηρίξουν τις νέες επιχειρήσεις. Η δεύτερη θα περιλαμβάνει αντιπροσώπους από διάφορες πόλεις του κόσμου που χαρακτηρίζονται από υψηλού επιπέδου νέες επιχειρήσεις και οι οποίοι θα παρουσιάσουν πληθώρα εταιρειών και επιτυχημένων επιχειρηματικών ιδεών από τα δικά τους τοπικά οικοσυστήματα νέων επιχειρήσεων. Και τέλος, θα υπάρχουν πολλές νέες επιχειρήσεις που θα πραγματοποιήσουν τις δικές τους παρουσιάσεις. Μεταξύ πολλών άλλων, οι νέες επιχειρήσεις θα έχουν την επιλογή να πραγματοποιήσουν παρουσιάσεις που θα αφορούν μία από τις 15 θεματικές ενότητες, όπως Μαζικά Δεδομένα, Ψηφιακή Υγεία, Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Οικονομική Τεχνολογία, Διαδίκτυο των Αντικειμένων, Εφοδιαστική (Logistics), Μέσα και Διαφήμιση. Κάθε μία από αυτές τις θεματικές ενότητες θα διαθέτουν «Αρχηγό Κοινότητας» – ένα εδραιωμένο παίκτη που θα αναλάβει τον ρόλο του μέντορα για τις νέες επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν. Η ομάδα CeBIT θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα καταχώρησης των συμμετεχόντων προκειμένου να ορίσει άμεσα νέες επιχειρήσεις και αρχηγούς κοινότητας και η δικτύωση στις ενότητες αυτές να μπορεί να ξεκινήσει πριν ακόμη από την έναρξη της CeBIT.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα εδώ.

Σχετικά με τη CeBIT
Η έκθεση CeBIT, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Αννόβερο της Γερμανίας, είναι η σημαντικότερη έκθεση παγκοσμίως για την ψηφιοποίηση. Διεθνείς επιχειρήσεις, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νέες επιχειρήσεις και λοιπές εταιρείες και οργανισμοί συμμετέχουν σε αυτή την μοναδική έκθεση/ συνέδριο προκειμένου να ενημερωθούν για βασικά ζητήματα, όπως Μαζικά Δεδομένα & Αναλύσεις, Εφαρμογές Cloud, Λύσεις Κινητών Επικοινωνιών, Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων και Διαδίκτυο των Αντικειμένων. Παρουσιάζοντας πάνω από 200 εξειδικευμένους ομιλητές, τα παράλληλα Διεθνή Συνέδρια της CeBIT προσφέρουν ένα περιεκτικό σύνολο κεντρικών ιδεών και φόρουμ που ασχολούνται με όλες τις επίκαιρες τάσεις της ψηφιακής βιομηχανίας. Η χώρα εταίρος για την CeBIT 2016 είναι η Ελβετία. Για λεπτομέρειες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.cebit.de.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business

Επανάσταση στην αποθήκευση δεδομένων: Οπτικοί Δίσκοι 3D 200TB

Οπτικοί δίσκοι που μπορούν να αποθηκεύσουν έως και 200 ​​TB δεδομένων θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα χάρη σε μια νέα τεχνολογία.

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.

Business Google Google AI Reddit

H Google θα εκπαιδεύει τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης με δεδομένα χρηστών του Reddit

H Google εργάζεται πολύ εντατικά στο κομμάτι ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και αναζητά νέες πηγές δεδομένων.

Business featured

To Odysseus γράφει ιστορία: Το πρώτο εμπορικό διαστημόπλοιο που προσγειώθηκε στη Σελήνη

Η Intuitive Machines προσγείωσε ένα διαστημόπλοιο στην επιφάνεια της Σελήνης και έγινε η πρώτη ιδιωτική εταιρεία στην ιστορία που το πέτυχε.