CES 2023: Η BMW αποκαλύπτει πρωτότυπο – ανταγωνιστή του Apple Car

ces 2023 bmw, CES 2023: Η BMW αποκαλύπτει πρωτότυπο – ανταγωνιστή του Apple Car

Η BMW ανακοίνωσε σήμερα το ηλεκτρικό σπορ σεντάν i Vision Dee στην CES, ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που φαίνεται σαν βασικός ανταγωνιστής του φημολογούμενου ηλεκτρικού οχήματος της Apple, του Apple Car.

Το όχημα χρησιμοποιεί κάποια τεχνολογία αναγνώρισης φωνής της Amazon, αλλά κυρίως προβάλλει την προσέγγιση λογισμικού της BMW για οχήματα επόμενης γενιάς με χαρακτηριστικά σχεδιασμένα για να αντιμετωπίσουν εταιρείες τεχνολογίας, όπως είναι η Apple.

Η BMW έχει προσφέρει ενημερώσεις λογισμικού over-the-air για εκατομμύρια οχήματά της από το 2019 και στο εξής, λέει ότι επικεντρώνεται στην προστασία δεδομένων, στην καθοδήγηση προγραμματιστών και στην απρόσκοπτη ψηφιακή ενσωμάτωση.

Ο οδηγός του i Vision Dee μπορεί να επιλέξει μεταξύ πέντε διαφορετικών επιπέδων πληροφοριών χρησιμοποιώντας ένα “Slider Mixed Reality” στο ταμπλό, συμπεριλαμβανομένων ενδείξεων κατεύθυνσης επαυξημένης πραγματικότητας και ειδοποιήσεων μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ολόκληρο το παρμπρίζ λειτουργεί ως μια μεγάλη προβαλλόμενη οθόνη, ενώ ο φωνητικός βοηθός επόμενης γενιάς της BMW, που ονομάζεται Dee, μπορεί να παρέχει βοήθεια στον οδηγό, να αναγνωρίζει την ταυτότητά του, να ανοίγει αυτόματα τις πόρτες και πολλά άλλα.

https://www.youtube.com/watch?v=r8wUIoyN_TA&feature=emb_title

Ακόμα, διαθέτει 240 ξεχωριστά ελεγχόμενα τμήματα βαφής e-ink που μπορούν να αλλάξουν ολόκληρο το χρώμα και τα μοτίβα οθόνης του αυτοκινήτου.

Το όχημα θα είναι διαθέσιμο από το 2025 ως μέρος της κυκλοφορίας μιας ευρύτερης πλατφόρμας οχημάτων με λογισμικό.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

XAXAXAXA, Που έμαθαν αυτοί από premium smooth αυτοκίνητα με steering βουτυρο κ επιτάχυνση γάργαρο νερακι χάρη στις βιονικ πλας μπαταρίες μας!! Άσε ρε βαρβαροι βαυαροί!! Καθίστε στα αυγά σας που θα κοντράρετε το ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΧΗΜΑ ΑΠΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ ΕΩΣ ΝΕΜΠΟΥΛΑ!!
Και εχουμε κ κάτι κομπλεξικούς να πετάγονται πως η BMW (γεια σου CHRIS! Μη το παρεις!! Μη μας πουλήσεις) έχει ήδη αυτοκίνητα, η Apple είναι μόνο λόγια κ φήμες.. ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ κ περιφρονήστε τους!! Η Θεά μας μπορεί ακόμη να μην έχει βγάλει το αμαξι, ΑΛΛΑΑΑ θα τελειοποιήσει το ζαντολαστιχο κ την εμπειρία κλεισίματος την πόρτας με παντεταρισμενο χερουλι. Σας δίνω είδηση τώρα αγαπητε αρθρογράφε.. Αν είστε έξυπνος θα την αρπάξετε και θα κεντήσετε ομορφιές..

Δημητρης

Οπα. Εδω εχουμε συγκρουση “συμφεροντων”.
Αναμενουμε να παρει θεση ο Chris!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.

Business Apple Apple Car featured

Πώς το Apple Car μπορούσε να αλλάξει το πρόσωπο της βιομηχανίας αυτοκινήτων

Τον περασμένο μήνα, η Apple αποφάσισε να σταματήσει το project για την κατασκευή του Apple Car, μετά από εργασίες δέκα ετών.

Business Apple Apple Car featured

Apple Car: Μετά από μια δεκαετία, ακυρώνεται το project

Η Apple ακύρωσε όλα τα σχέδια για την κυκλοφορία ενός αυτόνομου, ηλεκτρικού οχήματος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Smartphones Apple BMW iPhone 15

iPhone 15: Η Apple παραδέχεται το πρόβλημα ασύρματης φόρτισης σε BMW

Η Apple αναγνώρισε επιτέλους ένα πρόβλημα ασύρματης φόρτισης σε οχήματα BMW που επηρεάζει τη σειρά iPhone 15.