Πως θα πραγματοποιείται στο μέλλον ο έλεγχος στα αεροδρόμια

Στο κοντινό μέλλον οι ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν το αεροπλάνο δεν θα χρειάζεται να ελέγχονται προσωπικά αυτοί ή οι χειραποσκευές τους από κάποιο άτομο της ασφάλειας αεροδρομίου και να αισθάνονται ίσως ότι παραβιάζετε η ιδιωτικότητά τους, απλά θα διασχίζουν ένα διάδρομο μήκους 6 μέτρων και ο έλεγχος θα γίνεται αυτόματα.

Check Point of the Future

Στη αρχή ο ταξιδιώτης θα τοποθετεί το διαβατήριό του σε μια ειδική υποδοχή και ένας ειδικός αισθητήρας θα σκανάρει την ίριδα του ματιού του. Κατόπιν θα διασχίζει τον διάδρομο και ειδικοί αισθητήρες θα ελέγχουν αν έχει πάνω του μεταλλικά αντικείμενα, υγρά ή εκρηκτικά.

Σύμφωνα με της IATA (International Air Transport Association) αυτή η τεχνολογία θα μπορέσει να εφαρμοστεί στα αεροδρόμια μέσα στα επόμενα 5-7 χρόνια και μειώνει την αναμονή των ταξιδιωτών στο έλεγχος έως και 30%.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
FORO-XRISTOS

καλη φαση…αλλα μηπως βλεπουνε τι ακριβως εχουμε μεσα στις συσκευες και τα αποθηκευουν?

an

Πως θα παραβιάζεται λιγότερο η ιδιωτικότητά μας, την στιγμή που ο έλεγχος αυτός θα είναι πιθανόν πιο αναλυτικός από αυτόν ενός ανθρώπου και επίσης θα είναι πολύ πιο εύκολο να διατηρούν αρχείο με ότι βρίσκουν;

Δεν κατάλαβα πως θα γίνεται ο διαχωρισμός στους 3 διαφορετικούς διαδρόμους; Και τι διαφορετικό έχει ο καθένας.

ΠΑΥΛΟς

Μην μένουμε μονό σε αυτό, σκεφτείτε πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν έτσι, γιαυτό γίνονται όλα για να μειωθεί το κόστος των αεροδρομίων.

Παύλο, αυτό που λες είναι κάπως άστοχο, μιας και ο “σκοπός” της τεχνολογίας είναι να μας κάνει την ζωή καλύτερη. Το αν μειώνουν το προσωπικό, δεν ευθύνεται η τεχνολογία. Με το ίδιο σκεπτικό, τα αεροπλάνα έχουν στοιχίσει σε καράβια και τρένα.

jansi

Οι ανθρωποι σε λίγα χρόνια θα ασχολούνται με ΑΕΡΑ…. και δεν εννοώ αεροπλάνα….Εννοω τρίτης γενιάς επαγγέλματα ….παροχής υπηρεσιών… πουλώντας και αγοράζοντας αερα….! Κάποιοι μεγάλοι θα έχουν τον έλεγχο των τροφών αφού κανεις δεν θα ασχολείτε με τα επαγγέλματα πρώτης γενιάς (αγρότης κλπ) Άλλωστε βλέπετε πόσο απαξιώνονται σήμερα τα επαγγάλματα αυτά και πόσο πολύ προβάλονται άχρηστα επαγγέλματα…. Ακόμα και ένα blog σαν αυτό… E στην συνέχεια για να μην χάνουμε διαβατήρια ταυτότητα κάρτα ΑΤΜ κλπ θα εννοποιηθούν σε μια κάρτα με το πρόσχημα (και εύλογο) να μην τις χάνεις… ε και μετά επειδή θα είναι πολύ σημαντική η κάρτα αυτή για να την χάσεις θα πάμε στα της αποκάλυψης…. Αυτα….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Intel Google 5G

Intel και Google συνεργάζονται για την ταχεία επέκταση του 5G

H Intel και η Google έρχονται σε συνεργασία με σκοπό τους την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ανάπτυξη του 5G.

Business GERMANOS

ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Προσαρμοστικότητα και ευελιξία το 2020 με τον πελάτη στο επίκεντρο

Προσαρμοστικότητα και ευελιξία επέδειξε το 2020 η εταιρεία ΓΕΡΜΑΝΟΣ, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο συνεργατών της, που φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ψηφιακά.

Business featured

Βιντεοκάμερες: Η ιστορία τους

Η ιστορία της βιντεοκάμερας ξεκινάει πριν από σχεδόν 100 χρόνια, τη δεκαετία του 1910 όταν υπήρξε η ανάγκη για μια συσκευή η οποία θα είχε τη δυνατότητα λήψης κινούμενης εικόνας.

Business

Η Microsoft ενδιαφέρθηκε για την εξαγορά του Pinterest

Μία σημαντική αποκάλυψη έκαναν οι Financial Times, βγάζοντας την είδηση ότι η Microsoft έδειξε ενδιαφέρον για την απόκτηση του Pinterest.