Πως θα πραγματοποιείται στο μέλλον ο έλεγχος στα αεροδρόμια

Στο κοντινό μέλλον οι ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν το αεροπλάνο δεν θα χρειάζεται να ελέγχονται προσωπικά αυτοί ή οι χειραποσκευές τους από κάποιο άτομο της ασφάλειας αεροδρομίου και να αισθάνονται ίσως ότι παραβιάζετε η ιδιωτικότητά τους, απλά θα διασχίζουν ένα διάδρομο μήκους 6 μέτρων και ο έλεγχος θα γίνεται αυτόματα.

Check Point of the Future

Στη αρχή ο ταξιδιώτης θα τοποθετεί το διαβατήριό του σε μια ειδική υποδοχή και ένας ειδικός αισθητήρας θα σκανάρει την ίριδα του ματιού του. Κατόπιν θα διασχίζει τον διάδρομο και ειδικοί αισθητήρες θα ελέγχουν αν έχει πάνω του μεταλλικά αντικείμενα, υγρά ή εκρηκτικά.

Σύμφωνα με της IATA (International Air Transport Association) αυτή η τεχνολογία θα μπορέσει να εφαρμοστεί στα αεροδρόμια μέσα στα επόμενα 5-7 χρόνια και μειώνει την αναμονή των ταξιδιωτών στο έλεγχος έως και 30%.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
FORO-XRISTOS

καλη φαση…αλλα μηπως βλεπουνε τι ακριβως εχουμε μεσα στις συσκευες και τα αποθηκευουν?

an

Πως θα παραβιάζεται λιγότερο η ιδιωτικότητά μας, την στιγμή που ο έλεγχος αυτός θα είναι πιθανόν πιο αναλυτικός από αυτόν ενός ανθρώπου και επίσης θα είναι πολύ πιο εύκολο να διατηρούν αρχείο με ότι βρίσκουν;

Δεν κατάλαβα πως θα γίνεται ο διαχωρισμός στους 3 διαφορετικούς διαδρόμους; Και τι διαφορετικό έχει ο καθένας.

ΠΑΥΛΟς

Μην μένουμε μονό σε αυτό, σκεφτείτε πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν έτσι, γιαυτό γίνονται όλα για να μειωθεί το κόστος των αεροδρομίων.

Παύλο, αυτό που λες είναι κάπως άστοχο, μιας και ο “σκοπός” της τεχνολογίας είναι να μας κάνει την ζωή καλύτερη. Το αν μειώνουν το προσωπικό, δεν ευθύνεται η τεχνολογία. Με το ίδιο σκεπτικό, τα αεροπλάνα έχουν στοιχίσει σε καράβια και τρένα.

jansi

Οι ανθρωποι σε λίγα χρόνια θα ασχολούνται με ΑΕΡΑ…. και δεν εννοώ αεροπλάνα….Εννοω τρίτης γενιάς επαγγέλματα ….παροχής υπηρεσιών… πουλώντας και αγοράζοντας αερα….! Κάποιοι μεγάλοι θα έχουν τον έλεγχο των τροφών αφού κανεις δεν θα ασχολείτε με τα επαγγέλματα πρώτης γενιάς (αγρότης κλπ) Άλλωστε βλέπετε πόσο απαξιώνονται σήμερα τα επαγγάλματα αυτά και πόσο πολύ προβάλονται άχρηστα επαγγέλματα…. Ακόμα και ένα blog σαν αυτό… E στην συνέχεια για να μην χάνουμε διαβατήρια ταυτότητα κάρτα ΑΤΜ κλπ θα εννοποιηθούν σε μια κάρτα με το πρόσχημα (και εύλογο) να μην τις χάνεις… ε και μετά επειδή θα είναι πολύ σημαντική η κάρτα αυτή για να την χάσεις θα πάμε στα της αποκάλυψης…. Αυτα….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business TSMC

Η TSMC απολύει εργαζομένους της για τις διαρροές

Η TSMC απέλυσε 7 υπαλλήλους που πιστεύεται ότι έχουν διαρρεύσει εμπιστευτικές πληροφορίες σε τρίτους.

Business Tim Cook Apple

H Apple θέλει να τα βάλει με όσους κάνουν διαρροές

Ο Tim Cook απέστειλε email στους εργαζόμενους της Apple, προειδοποιώντας όσους κάνουν διαρροές για τα προϊόντα της.

Business

Beyond 4.0: Το μεγαλύτερο συνέδριο τεχνολογίας για Α.Ι. έρχεται στην Θεσσαλονίκη

Το κύριο θέμα της τεχνολογικής πλατφόρμας του BEYOND 4.0 θα είναι το “THE FUTURE of AI” με παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών, στρογγυλά τραπέζια και δικτύωση για το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Business SpaceX Science

SpaceX: Ιστορική αποστολή πολιτών στο Διάστημα

Ο διαστημικός τουρισμός παίρνει σάρκα και οστά, με την SpaceX να εκτοξεύει την αποστολή Inspiration4.