Κινέζικη εταιρεία ένδυσης μηνύει την Apple επειδή το logo της είναι ίδιο με του App Store

Apple App Store logo Κινέζικη εταιρεία ένδυσης μηνύει, Κινέζικη εταιρεία ένδυσης μηνύει την Apple επειδή το logo της είναι ίδιο με του App Store

Οι κορυφαίοι κατασκευαστές τούτου του πλανήτη έχουν στο… ιστορικό τους περισσότερες δικαστικές υποθέσεις από ότι όλα τα προϊόντα που έχουν κυκλοφορήσει. Κατά καιρούς ακούμε διάφορες διαμάχες μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου που λαμβάνουν χώρα υπό το φως της δικαιοσύνης.

Ανάμεσα στις προαναφερθείσες εταιρείες είναι φυσικά και η Apple που σχεδόν μόνιμα εκπροσωπείται από δικηγόρους είτε ως κατηγορούμενη, είτε ως κατήγορος. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις “επικές” διαμάχες μεταξύ του Αμερικανού κατασκευαστή και του Κορεάτη γίγαντα, Samsung, την στιγμή μάλιστα που οι δύο συνεργαζόντουσαν για την κατασκευή των iPhones; Τους τελευταίους μήνες όμως η Qualcomm έχει πάρει τα ηνία και είναι εκείνη που… κοντράρεται περισσότερο με το Cupertino. Βέβαια, υπάρχουν πάντα και άλλες ενδιαφέρουσες υποθέσεις, όπως είναι η νεότερη που δημοσιεύτηκε πριν λίγο.

Apple App Store logo Κινέζικη εταιρεία ένδυσης μηνύει, Κινέζικη εταιρεία ένδυσης μηνύει την Apple επειδή το logo της είναι ίδιο με του App Store

Το περασμένο καλοκαίρι, η Apple επανασχεδίασε το λογότυπο της δημοφιλούς εφαρμογής λήψης… εφαρμογών της, του App Store. Συγκεκριμένα, αφαίρεσε το πινέλο, το μολύβι και τον χάρακα που μαζί σχημάτιζαν ένα τρίγωνο. Την θέση τους πήραν τρία απλά ευθύγραμμα τμήματα με στρογγυλεμένες γωνίες, σχηματίζοντας και πάλι το προαναφερθέν σχήμα. Όμως, το πρόβλημα φαίνεται να είναι πως οι σχεδιαστές τη Apple είτε δεν έψαξαν καλά για πιθανή χρήση του νέου λογότυπου, είτε απλώς το αντέγραψαν από κάπου. Το αποτέλεσμα είναι απλό: Μια Κινέζικη εταιρεία ένδυσης χρησιμοποιεί ήδη το logo και όπως ήταν αναμενόμενο, μήνυσε την Apple.

Η εταιρεία, ονόματι Kon, έχει σχεδόν το ίδιο σχήμα για σήμα κατατεθέν της, με μόνη διαφορά τις γωνίες των ευθειών που δεν είναι στρογγυλεμένες, αλλά αυστηρές (τετραγωνισμένες). Οι ευθείες υποτίθεται πως απεικονίζουν κόκαλα, με την Kon να εξηγεί ότι το λογότυπο είναι εμπνευσμένο από το μουσικό άλμπουμ των Sex Pisotols, “Anarchy in the UK”. Το Λαϊκό Δικαστήριο του Πεκίνου έκανε αποδεκτή την μήνυση της Κινέζικης εταιρείας και πλέον μένει να δούμε τις αντιδράσεις του Cupertino που τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση, σίγουρα δεν… καινοτόμησε. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα μάθουμε περισσότερα σχετικά με την νέα αυτή υπόθεση.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols γκεγκε?

Agnostos13

χαχαχαχαχαχαχαχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

Φήμες ότι το iPhone 16 Plus θα αντικατασταθεί από το iPhone 17 Slim που θα έχει οθόνη 6,55″

Το iPhone 17 Plus ή αλλιώς «iPhone‌ 17 Slim» της Apple θα διαθέτει οθόνη 6,55 ιντσών, σύμφωνα με τον αναλυτή Ross Young της DSCC.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Νέα καλούπια αποκαλύπτουν αλλαγές στο MagSafe

Η φετινή σειρά iPhone 16 ίσως υιοθετήσει μια αλλαγή στους μαγνήτες ευθυγράμμισης MagSafe, όπως αποκαλύπτουν εικόνες.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: H Apple θα αργήσει να φέρει το Face ID κάτω από την οθόνη

Κάθε τόσο εμφανίζεται και μία νέα φήμη για τα σχέδια της Apple σχετικά με το Face ID κάτω από την οθόνη στο iPhone.

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.