Cisco Digital Talks: Διάλλογοι στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

, Cisco Digital Talks: Διάλλογοι στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Η Cisco με την συνεργασία σημαντικών φορέων, στο πλαίσιο της λειτουργίας του DT&S – Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων, διοργανώνει μία σειρά μηνιαίων διαλόγων «Digital Talks @ DT&S» τεχνολογικού, επιχειρηματικού, οικονομικού κλπ ενδιαφέροντος.

Σε αυτές τις συζητήσεις θα παρουσιασθούν και αναλυθούν πληθώρα θεμάτων που απασχολούν την αγορά μας, όπως τα οφέλη και η χρήση του 5G, οι επιδράσεις και οι αλλαγές που επιβάλει η πανδημία COVID, της τηλεργασίας και της τηλεκπαίδευσης, η θέση της γυναίκας στην αγορά του ICT, νεανική επιχειρηματικότητα και πολλά ακόμα.

Σκοπός μας είναι η προώθηση νέων ιδεών, καινοτόμων προσεγγίσεων, και η ανάπτυξη του διαλόγου σε θέματα που αφορούν: την τεχνολογία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για την κοινωνία, την οικονομία και την επόμενη γενιά της χώρας μας.

Η εναρκτήρια εκδήλωση Digital Talks θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Μαρτίου στις 15:00 με θέμα «5G η Ελλάδα αλλάζει ταχύτητα, Προκλήσεις και Ευκαιρίες», με την συμμετοχή του Εργαστήριου Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας – Τμήμα Δημοσιογραφίας, ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, και του DCN Global.

Η εισαγωγή και η λειτουργία των δικτύων πέμπτης γενιάς 5G, η σημασία, η χρησιμότητα, επαγγελματικές και οικονομικές ευκαιρίες του 5G και γενικότερα των τεχνολογικών εξελίξεων στην Ελλάδα. Η δράση του 5G ως καταλύτης και πολλαπλασιαστής του ψηφιακού μετασχηματισμού της ελληνικής κοινωνίας, των έξυπνων πόλεων, του Internet of Things, καθώς και η επίδραση του στην εκπαίδευση, στην έξυπνη γεωργία, στην οικονομία, κλπ.

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν, εγγραφές εδώ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

15:00 Έναρξη / Χαιρετισμοί
• Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
• Αντώνης Τσιμπούκης, Γενικός Διευθυντής, Cisco
• Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
• Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, Πρύτανης ΑΠΘ
• Μαρία Αντωνίου, Διευθύντρια Γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης

15:20 Τοποθετήσεις

• Geoffrey Pyatt, Πρέσβης των ΗΠΑ
• Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
• Service Providers (Cosmote, Vodafone, Wind)
• Η χρήση του 5G στην υπηρεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
• Μιχάλης Κούπκας, Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης
• Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ & Δήμαρχος Τρικκαίων

16:10 Ερωτήσεις Κοινού & Συμπεράσματα

Τοποθετήσεις & ερωτήσεις
Σύνοψη & Συμπεράσματα

Συντονιστής
Νικόλαος Σ. Παναγιώτου
Αναπληρωτής καθηγητής
Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, ΑΠΘ
Επικεφαλής DCN Global

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Cisco featured Μένουμε Σπίτι - Συμβουλές τεχνολογίας

Εκπαίδευση από απόσταση: Πάνω από 1.000.000 Έλληνες μαθητές έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα

Έως την Παρασκευή 3 Απριλίου έχουν διεξαχθεί συνολικά 72.102 μαθήματα με πάνω από 1.000.000 συμμετοχές μαθητών.

Internet Cisco

Κατακόρυφη αύξηση στις τηλεδιάσκεψεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

Οι εταιρείες διεθνώς αποφασίζουν το προσωπικό τους να παραμένει στο σπίτι και να εργάζεται από εκεί σε μια προσπάθεια να επιβραδύνουν την πανδημία του κορονοϊού.

Internet Cisco

Η κίνηση στο ίντερνετ αναμενεται να αυξηθεί πολύ περισσότερο από ότι περιμέναμε

Το διαδίκτυο αποτελείται από χιλιάδες δημόσια και ιδιωτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο. Και από τότε που γεννήθηκε το 1984, έχουν διακινηθεί από αυτό πάνω από 4,7 zettabyte κίνησης IP. Αυτό ισοδυναμεί με το πέρασμα από τα παγκόσμια δίκτυα IP όλων των ταινιών που έγιναν ποτέ σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Business Cisco

Cisco Networking Academy: Συνέντευξη με τον Δημήτρη Τσαούσογλου

To Cisco Academy είναι ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει η Cisco και το προσφέρει μέσω Εκπαιδευτικών Οργανισμών που λειτουργούν ως partners. Η Cisco έχει επαφή με τους partners και αυτοί είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία της ακαδημίας.