Η Coinbase διαφωνεί με την Apple για προμήθειες σε συναλλαγές NFT

Coinbase Apple, Η Coinbase διαφωνεί με την Apple για προμήθειες σε συναλλαγές NFT

Όταν ένα NFT πωλείται στο aftermarket, υπάρχουν μερικά διαφορετικά μέρη που βγάζουν χρήματα, όπως ο πωλητής του NFT, ο αρχικός δημιουργός και η πλατφόρμα. Πλέον υπάρχει ένα ακόμη μέρος που θα ήθελε να πληρωθεί για αυτές τις συναλλαγές NFT: η Apple.

Σύμφωνα με το Coinbase, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης στις ΗΠΑ, επί του παρόντος δεν μπορούν να διαπραγματεύονται NFT στην εφαρμογή Coinbase Wallet. Η εταιρεία λέει ότι η Apple αυτή τη στιγμή μπλοκάρει την τελευταία έκδοση της εφαρμογής. Ο λόγος είναι ότι η Apple θέλει το Coinbase είτε να καταργήσει τη δυνατότητα είτε να εφαρμόσει τις συναλλαγές ως μέρος του συστήματος αγορών εντός εφαρμογής της Apple. Με αυτόν τον τρόπο, η Apple πληρώνει το 30% της περικοπής της από κάθε συναλλαγή.

Βασικά, όταν ένας χρήστης συμμετέχει σε μια συναλλαγή NFT, πρέπει να πληρώσει αυτό που είναι γνωστό ως “τέλος αερίου”. Τα τέλη φυσικού αερίου είναι βασικά τέλη συναλλαγών blockchain και το ποσό εξαρτάται από το πόσο απασχολημένο είναι το συγκεκριμένο δίκτυο εκείνη τη στιγμή. Όσο πιο απασχολημένο είναι το δίκτυο, τόσο υψηλότερο είναι το τέλος. Το τέλος καταβάλλεται σε όσους επικυρώνουν τα μπλοκ στο blockchain. Δεδομένου ότι αυτές οι χρεώσεις αερίου δεν πηγαίνουν στην Coinbase, το 30 τοις εκατό της Apple δεν θα προέκυπτε από την περικοπή της Coinbase. Αυτό πιθανότατα θα απαιτούσε από τους χρήστες που πληρώνουν τέλη φυσικού αερίου μέσω μιας εφαρμογής που έχουν αγοραστεί στο App Store να πληρώνουν περισσότερα για συναλλαγές NFT εντός εφαρμογής από ό,τι θα πληρώνουν εκτός του οικοσυστήματος του App Store.

Σύμφωνα με την Apple, η εταιρεία μόλις πρόσφατα ενημέρωσε τις πολιτικές της σχετικά με τις συναλλαγές NFT, γι’ αυτό και η πιο πρόσφατη έκδοση του Coinbase ήταν η πρώτη που μπλοκαρίστηκε. Παρόλο που φαίνεται ότι το Coinbase είναι η πρώτη μεγάλη πλατφόρμα κρυπτογράφησης που δημοσιεύτηκε με το ζήτημα, η Apple λέει ότι αυτός ο κανόνας θα ισχύει για όλους τους προγραμματιστές.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Smartphones featured TCL TCL Android smartphones

TCL 50 SE: Ξεκίνησε η διάθεσή του στην Ελλάδα με τιμή από 159 ευρώ

Η TCL ανακοινώνει την έναρξη της διάθεσης στην Ελληνική αγορά του 1ου μοντέλου της σειράς 50 του TCL 50 SE.

Smartphones featured HMD Global

HMD Pulse: Leak αποκαλύπτει οθόνη IPS LCD 6,56″ και μπαταρία 5.000 mAh

Η HMD Global μπορεί να κυκλοφορεί τηλέφωνα με την επωνυμία Nokia, αλλά ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει και το δικό της brand.