Κομισιόν: Θέλει ίδιες τιμές ψηφιακών προϊόντων σε όλη την ΕΕ

Αν και στην ΕΕ υπάρχει κοινό νόμισμα, ωστόσο σε πολλές χώρες οι τιμές στα ψηφιακά προϊόντα διαφέρουν και είναι πιο οικονομικές ή πιο ακριβές, ανάλογα με την περιοχή. Για παράδειγμα ένα παιχνίδι στο Steam μπορεί να έχει άλλη τιμή αν είσαι στην Γερμανία και άλλη τιμή στην Ιταλία. Αυτό φαίνεται πως θα το αλλάξει η Κομισιόν.

Για την ακρίβεια προτείνει την επιβολή κοινών τιμών σε όλα τα ψηφιακά αγαθά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό σημαίνει ότι παιχνίδια σε Steam, PlayStation Store ή Xbox Live, θα έχουν την ίδια τιμή, ασχέτως με την χώρα που βρίσκεσαι.

Με δήλωσή της η Κομισιόν επισημαίνει ότι η Πρωτοβουλία Ψηφιακής Ενιαίας αγοράς επιδιώκει να παράσχει και στις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ ένα κοινό σημείο αναφοράς. Mε πιο απλοποιημένους κανόνες έτσι ώστε να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να πωλούν τα προϊόντα τους σε ψηφιακή μορφή σε περισσότερες χώρες και να δοθεί ώθηση στην δημιουργία μιας δυνατών ψηφιακών αγορών, όπως εκείνη των games.

Κομισιόν: Θέλει ίδιες τιμές ψηφιακών προϊόντων σε όλη την ΕΕ, Κομισιόν: Θέλει ίδιες τιμές ψηφιακών προϊόντων σε όλη την ΕΕ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Elaspre

Μαγκιά θα ήταν να συνέβαινε για όλα τα προϊόντα, ασχετα με τον φ.π.α. καθε χωρας (εφοσον μπορει να γινει για τις ψηφιακες αγορές γιατι οχι και στα υπολοιπα;)!
Για το ιδιο προϊόν, ιδια τιμή σε όλες τις χώρες!

tech21man

Ναι γιατι οι μισθοι της ελλαδας ειναι ακριβως ιδιοι με των αλλων χωρων ασχετα απο το φπα στο steam ε?

Αποστόλης

Αν επιβάλλετε και ίδιους μισθούς σε όλη την ΕΕ, τότε να επιβάλλετε και ίδιες τιμές. Διαφορετικά είναι εντελώς άδικο και δυσανάλογο το όλο εγχείρημα.

μαρια

Όμως σε χώρες με καλύτερη ποιότητα ζωής, όπως η Γερμανία, οι τιμές είναι καλύτερες απ’ ότι εδώ και αυτό δεν μπορώ να καταλάβω. Αφού είμαστε που είμαστε σε αυτή την κατάσταση γιατί τα προϊόντα αυτά είναι πιο ακριβά εδώ;

Δημήτρης Κ.

Αυτή η πρόταση ισχύει και για περιφερειακά υπολογιστών?Όπως κάρτες γραφικών,SSD και λοιπά?

steliosGR

Μπορει το κινητρο να ειναι καλο, αλλα εκ πρωτης οψεως μου ακουγεται αδικο, εφ οσον δεν ειναι και τα εσοδα ιδια σε καθε χωρα.

Darth

@Elaspre στην παρσουσα φαση ειναι αδυνατο αυτο που ζητας………

πχ αν ένα κιλό κρέας θα κόστιζε πχ στην Ελλάδα 3,50 ευρώ με βασικό μισθό 470 ευρω (Στην καλύτερη) και με 60% ανεργία……. και στην αγγλια πχ πάλι 3,50 ευρώ αλλα με βασικό μισθό 2 χιλιάδες……… για μας θα ήταν οκ η τιμή για την αγγλια όμως παμφθηνο…….

η να ήταν πχ αντι για 3,50 8 ευρώ….. για την αγγλια θα ήταν οκ…. για μας θα ήταν αδύνατο να το πάρουμε………..

κλπ κλπ……..

αλλα αν όλες χώρες θα έχουν ίδιο μισθό και παροιμιες κοινωνικές συνθήκες (ουσιαστικά όλη η Ευρώπη ενα κράτος)…… τοτε ναι γινετε…. στην παρούσα μορφή ουτε για αστείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.