Corallia, Μνημόνιο Συνεργασίας με το Hungarian Pole Programme Office

Μνημόνιο Συνεργασίας με το Hungarian Pole Programme Office – τον Ουγγρικό φορέα προώθησης Συνεργατικών Σχηματισμών (Clusters) – υπέγραψε το Corallia Clusters Initiative, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010, στη Βουδαπέστη, στο πλαίσιο του διήμερου Διεθνούς Συνεδρίου «Clusters in Europe II. Mobilizing Clusters for competitiveness» που πραγματοποιήθηκε τις 27 & 28 Ιανουαρίου 2010 στην Ουγγρική πρωτεύουσα.

Κατά την τελετή της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας, το Corallia εκπροσωπήθηκε από τoν Γενικό Δ/ντή, Καθ. Βασίλειο Μακιό, ενώ η Δρ. Zita Zombori, Γενική Δ/ντρια, εκπροσώπησε το Hungarian Pole Programme Office.

Πρόκειται για μια κοινή πρωτοβουλία στρατηγικής σημασίας του Corallia και του Hungarian Pole Programme Office, που αποσκοπεί στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε επίπεδο βελτιστοποίησης δομής και λειτουργίας clusters (συνεργατικών σχηματισμών) προς ένα μοντέλο World Class Clusters, καθώς και στην προώθηση πολιτικών για την ανάδειξη του εργαλείου των συνεργατικών σχηματισμών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Επιπλέον, κοινός στόχος των φορέων, μέσα από τη συνεργασία αυτή είναι η καλλιέργεια συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και ουγγρικών φορέων καινοτομίας (επιχειρήσεων, ακαδημαϊκών ή/ και ερευνητικών ινστιτούτων και εργαστηρίων) για την περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, τόσο των δύο χωρών όσο και της Ευρώπης συνολικά.

Έχει σημασία να σημειωθεί ότι η εν λόγω πρωτοβουλία αποτελεί επιστέγασμα της συνεργασίας που αναπτύχθηκε κατά τη συνάντηση της 2ης Μικτής Ομάδας Εργασίας Ελλάδας-Ουγγαρίας που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Εξωτερικών τον τελευταίο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της οποίας υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για την εντατικοποίηση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας.

Κατά το χαιρετισμό του, ο Καθ. Β. Μακιός ανέφερε: «Σήμερα κάνουμε πράξη αυτό που συζητείται αρκετά και υλοποιείται μέσα από συγκεκριμένες ευρωπαϊκές πολιτικές: ανταλλάσσουμε εμπειρίες και ενεργούμε στοχευμένα με γνώμονα τη συν-ανταγωνιστικότητα. Η συνεργασία μας με το Hungarian Pole Programme Office θέτει το κατάλληλο πλαίσιο για τη δημιουργία νέων καινοτόμων ιδεών που θα δώσουν ώθηση στην υφιστάμενη δυναμική της Ευρώπης να ανταγωνιστεί στις διεθνείς αγορές».

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης, το Hungarian Pole Programme Office υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ίδρυμα Sophia-Antipolis (Γαλλία), όπως αντίστοιχα είχε πράξει το Corallia το 2007, στο πλαίσιο της οποίας συμφωνίας ήδη υλοποιούνται συνεργατικά ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business featured

Οι πολίτες της ΕΕ δεν θα έχουν τέλη περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας τουλάχιστον έως το 2032

Οι πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεχίσουν να μην πληρώνουν τα τέλη περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας όταν χρησιμοποιούν τις συσκευές τους διασυνοριακά εντός του μπλοκ.

Business Apple featured iPhone

Kuo: Ανέτοιμο το μόντεμ 5G της Apple, από την Qualcomm τα τσιπ 5G για τα iPhone του 2023

Ο γκουρού της Apple, Ming-Chi Kuo, δημοσίευσε μια ενημέρωση σχετικά με το μόντεμ 5G της Apple και σε τι στάδιο βρίσκεται.

Business Apple Meta

Η Apple απουσιάζει από τα μέλη του Metaverse Standards Forum

Η Apple απουσιάζει από το metaverse standard forum, στο οποίο συμμετέχουν οι Meta, Microsoft, Sony, Epic Games, Nvidia, Adobe και άλλες.

Business Apple iPhone 14 Samsung Display

iPhone 14: H Apple θα προμηθευτεί 80 εκατ. πάνελ OLED από τη Samsung Display

Η Samsung Display θα παρέχει 80 εκατομμύρια πάνελ για όλα τα μοντέλα της σειράς iPhone 14, μεταδίδει το ΕΤ Νews.