COSMOTE: Πρόστιμο 3.2 εκ. ευρώ από την Α.Δ.Α.Ε.

COSMOTE πρόστιμο, COSMOTE: Πρόστιμο 3.2 εκ. ευρώ από την Α.Δ.Α.Ε.

Στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών υποβλήθηκε στις 10.9.2020 αναφορά Περιστατικού Ασφάλειας από την εταιρεία COSMOTE. Από την αναφορά αυτή συνήγετο ότι έλαβε χώρα διαρροή αρχείου, που περιείχε δεδομένα συνδρομητών (δεδομένα κίνησης και συντεταγμένες σταθμών βάσης μεγάλου αριθμού συνδρομητών τόσο της εταιρείας COSMOTE, όσο και άλλων παρόχων) προς αλλοδαπό πάροχο υπολογιστικού νέφους κατά το χρονικό διάστημα 1/9/2020 – 5/9/2020.

Από τους ελέγχους που διεξήγαγε ακολούθως η Αρχή, προέκυψαν τελικώς τα εξής:
α) διέρρευσαν στοιχεία προσδιοριστικά της εταιρείας και του λογαριασμού πρόσβασης (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) με δικαιώματα διαχειριστή ΠΕΣ (Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων) της εταιρείας, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας περί προστασίας του απορρήτου των επικοινωνιών και συγκεκριμένα των διατάξεων των παρ. 1 και 2 του άρθρου 2 , 3 παρ. 3 και 4 παρ. 1 του ν. 3674/2008
β) διαπιστώθηκαν αποκλίσεις, κατά τον χρόνο εκδήλωσης του υπό εξέταση περιστατικού, ως προς την εφαρμογή της Πολιτικής Ασφάλειας για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών της εταιρείας COSMOTE, όπως έχει εγκριθεί με τις υπ’ αριθμ. 155/2012 και 327/2013 Αποφάσεις της Α.Δ.Α.Ε.

Για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις και λαμβανομένων υπόψη όλων των νομίμων κριτηρίων η Αρχή επέβαλε κατά τη συνεδρίαση της τής 30ης.5ου.2022, κατά πλειοψηφία, στην εταιρεία COSMOTE πρόστιμο συνολικού ύψους 3.200.000 ευρώ.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GREG

Πραγματικά ο COSMOTE έχει πάρει την κατηφόρα και τρέχει με χίλια προς τον πάτο… Μετά από 4 χρόνια με ταχύτητες 15Mbps-20Mbps και Ping 13-16 και χωρίς προβλήματα έτυχε για μια εβδομάδα να έχω αποσυνδέσεις στο οικιακό ίντερνετ, πήρα τηλέφωνο στον Cosmote και ήρθε τεχνικός, πείραξε την καλωδίωση έξω στο κουτί του ΟΤΕ και μου πετάει ένα έχεις πρόβλημα με την καλωδίωση του σπιτιού και φεύγει, ανοίγω το PC κάνω ένα SpeeetTest γιατί ξαφνικά σέρνονταν και βλέπω ένα 6Mbps ταχύτητας, ξαναπαίρνω τηλέφωνο στον Cosmote την επόμενη ημέρα και τους λέω πως καταφέρατε από αποσυνδέσεις να με πάτε και σε 2ο πρόβλημα και να έχω και χαμηλή ταχύτητα Ίντερνετ ??? ξαναέρχεται ο ίδιος (δυστυχώς) τεχνικός και απλά ανοίγει το Κουτί έξω και πετάει ένα αδυναμία της περιοχής, ότι δεν μπορεί ο ΟΤΕ να μου δώσει κάτι καλύτερο και ότι αν θέλω μπορώ να κάνω διακοπή συμβολαίου χωρίς να πληρώσω την ρήτρα… υπόψην ότι μένω στα 2.5χιλιόμετρα από το κέντρο διανομής του ΟΤΕ και στα χίλια μέτρα από την τελευταία καμπίνα του ΟΤΕ, πραγματικά ότι να/ναι δίκτυο αν και το περασμένο φθινόπωρο θέλανε να μου πουλήσουν VDSL50, εν τέλει για να μην κουράζω γιατί είναι ολόκληρη ιστορία που τράβηξε 2εβδομάδες και 10 τηλέφωνα… Συνέχεια »

tomtom92

Αν πιστεύεις οτι παεςι προς το πατο επειδη εσυ εχεις θεμα με το internet απλα γελανε οι μετοχοι, οι μετοχες του ΟΤΕ ειναι η πιο δυνατη μετοχη στην ελλαδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.