Στο Cottingham το μεγαλύτερο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας από μπαταρίες στην Ευρώπη

σύστημα αποθήκευσης ενέργειας, Στο Cottingham το μεγαλύτερο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας από μπαταρίες στην Ευρώπη

Tο μεγαλύτερο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας από μπαταρίες της Ευρώπης άρχισε να λειτουργεί κοντά στο Hull, στην Αγγλία. Πιο συγκεκριμένα, βρίσκεται στο Cottingham.

Η λειτουργία του ξεκίνησε τη Δευτέρα και λέγεται ότι μπορεί να αποθηκεύσει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει 300.000 σπίτια για δύο ώρες.

Οι ιθύνοντες έφεραν την κυκλοφορία του τέσσερις μήνες νωρίτερα καθώς -και- το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει πιθανές ελλείψεις ενέργειας αυτόν τον χειμώνα.

Η εγκατάσταση αναπτύχθηκε από την εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Βόρειου Γιορκσάιρ Harmony Energy και χρησιμοποιήθηκε τεχνολογία με την υπογραφή της Tesla.

Αυτά τα συστήματα που αποθηκεύουν ενέργεια από μπαταρίες συγκρατούν την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, όπως οι ανεμογεννήτριες και τα ηλιακά πάρκα, προτού την απελευθερώσουν σε περιόδους που υπάρχει υψηλή ζήτηση.

Η εγκατάσταση Pillswood έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας έως και 196 MWh σε έναν μόνο κύκλο.

Έχει κατασκευαστεί δίπλα στον υποσταθμό Creyke Beck του National Grid, που θα συνδεθεί με το Dogger Bank, το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, όταν θα ξεκινήσει στη Βόρεια Θάλασσα μέσα στην επόμενη δεκαετία.

«Τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας από μπαταρίες είναι απαραίτητα για την απελευθέρωση του πλήρους δυναμικού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο και ελπίζουμε ότι αυτό το συγκεκριμένο θα αναδείξει το Yorkshire ως ηγέτη στις λύσεις πράσινης ενέργειας.

Αυτά τα έργα δεν υποστηρίζονται από επιδότηση φορολογουμένων και θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη συμβολή στη μετάβαση στο Net Zero, καθώς και στη διασφάλιση της μελλοντικής ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου και μειωμένης εξάρτησης από εισαγωγές ξένου φυσικού αερίου», δήλωσε ο Peter Kavanagh, διευθυντής της Harmony Energy.

Το σύστημα, το οποίο θα χρησιμοποιεί το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης της Tesla, επρόκειτο να ενεργοποιηθεί σε δύο στάδια τον Δεκέμβριο του 2022 και τον Μάρτιο του 2023. Ωστόσο, αυτό έγινε νωρίτερα «για να υποστηρίξει το National Grid στις προσπάθειές του να παρέχει σταθερή και ασφαλή ενέργεια στα νοικοκυριά του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια της δύσκολης χειμερινής περιόδου».

Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας Ofgem έχει προειδοποιήσει ότι υπάρχει «σημαντικός κίνδυνος» ελλείψεων ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτόν τον χειμώνα λόγω του ρωσοουκρανικού και της διακοπής του εφοδιασμού με φυσικό αέριο.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Watch featured

Apple: Σκιέρ ενεργοποιούν κατά λάθος τη λειτουργία σύγκρουσης του iPhone

Η δυνατότητα ανίχνευσης σύγκρουσης που είναι ενσωματωμένη στα μοντέλα iPhone 14, iPhone 14 Pro και Apple Watch αναγκάζει τους σκιέρ να καλούν κατά λάθος τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Smartphones featured Nothing Phone 1

Nothing Phone (1): Ξεκινούν οι εγγραφές για την ενημέρωση beta Android 13

H Nothing είχε δηλώσει πως το Android 13 δεν θα φτάσει στο Phone (1) μέσα στη χρονιά, αλλά φαίνεται πως το χρονοδιάγραμμα άλλαξε ελαφρώς.

Business Elon Musk featured Tesla

H Neuralink του E.Musk θα δοκιμάσει εγκεφαλικό τσιπ σε ανθρώπους – Υπόσχεται “θαύματα”

H Neuralink αποτελεί μία ακόμη τεχνολογική εταιρεία του Elon Musk, που δραστηριοποιείται στο πεδίο της ιατρικής νευροτεχνολογίας και υπόσχεται πρωτοπόρα πράγματα για τους ασθενείς.

Smartphones Apple featured iPhone

Apple: Νέα διαφήμιση τονίζει τις δυνατότητες προσβασιμότητας σε iPhone, Mac και άλλα

Η Apple μοιράστηκε μια νέα διαφήμιση με τίτλο “The Greatest” που επισημαίνει τις δυνατότητες προσβασιμότητας που είναι διαθέσιμες σε iPhone, iPad, Mac και Apple Watch.