Counterpoint: Η TSMC έλεγχε το 70% των αποστολών chipset το Q1

tsmc, Counterpoint: Η TSMC έλεγχε το 70% των αποστολών chipset το Q1

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) ανακηρύχθηκε ο κορυφαίος παγκόσμιος κατασκευαστής ημιαγωγών για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Counterpoint Research.

Πιο συγκεκριμένα, φέρεται να έλεγχε το 70% του επεξεργαστή εφαρμογών (AP), του συστήματος σε τσιπ (SoC) και των κινητών μόντεμ που εισέρχονται σε chipset smartphone. Δεύτερη ήρθε η Samsung Foundry με μερίδιο αγοράς 30%.

Η παγκόσμια αγορά chipset smartphone σημείωσε πτώση 5% σε αποστολές συγκριτικά με το 1ο τρίμηνο του 2021, παρόλο που τα έσοδα για την ίδια περίοδο ήταν 23% υψηλότερα τώρα. Aκόμα, τα chipset που προέρχονται από την TSMC μειώθηκαν κατά 9% σε ετήσια βάση. Η Samsung ήταν ο ηγέτης στα node των chipset για smartphone για το 1ο τρίμηνο του 2022 με μερίδιο 60% χάρη στο Snapdragon 8 Gen 1 της Qualcomm.

Το TSMC αναμένεται να κυριαρχήσει τον υπόλοιπο χρόνο με το node 4nm που χρησιμοποιείται στο SoC Snapdragon 8+ Gen 1. Η Qualcomm, η MediaTek και η Apple αναμένεται να χρησιμοποιούν το node 4nm της TSMC.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17: Η TSMC μπορεί να μην έχει έτοιμα τα chipset 2nm για την Apple

H Apple έγινε το 2023 ο πρώτος κατασκευαστής smartphone που πρόσφερε συσκευές που τροφοδοτούνται από επεξεργαστή εφαρμογών 3 nm (AP).

Business Apple featured TSMC

H Apple θα πάρει πρώτη τσιπ 2 νανομέτρων από την TSMC

Η Apple θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα λάβει τσιπ 2 νανομέτρων από την TSMC, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο DigiTimes.

Smartphones Apple TSMC

Apple iPhone: Η TSMC θα ξεκινήσει να παράγει τσιπ 2 nm το 2025

Η τεχνολογία τσιπ 2 nm επόμενης γενιάς που προορίζεται για μελλοντικές συσκευές Apple έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την παραγωγή του το επόμενο έτος.

Business Apple TSMC

H Apple δοκίμασε πρωτότυπα chip 2nm της TSMC

Η ταϊβανέζικη εταιρεία TSMC είναι το μεγαλύτερο χυτήριο στον κόσμο και η Apple είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της.