Dell: Έκανε την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της τεχνολογίας

Η Dell προέβη σε μια εξωπραγματικού κόστους αγορά της EMC corporation, μια συμφωνία η οποία έφτασε τα 67 δισεκατομμύρια δολάρια. Η EMC δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, πολλά προϊόντα της και θυγατρικές σχετίζονται με οικιακές συσκευές, ενώ είναι και στον τομέα των Cloud υπηρεσιών, πουλάει αποθηκευτικό χώρο και analytic solutions σε μεγάλες εταιρείες.

Στην EMC εκτός άλλων, ανήκει η εταιρεία ασφάλειας RSA και η VMware. Το deal είναι πολύ μεγάλο, τόσο ώστε χαρακτηρίζεται το μεγαλύτερο τεχνολογικό deal στην ιστορία. Η EMC αξίζει όσα και η Dell τώρα και έχει περίπου 70.000 εργαζόμενους παγκοσμίως.

Φυσικά, άξιο απορίας είναι πως η Dell μπορεί να αντέξει οικονομικά ένα τέτοιο deal. Η συμφωνία αυτή θα χρηματοδοτηθεί από την MSD Capital (Michael Dell’s investment firm) σε συνεργασία με την Silver Lake, η οποία έχει βοηθήσει ξανά στο παρελθόν σε εξαγορές σχετικές με την Dell. Αν τελικά το σχέδιο της εξαγοράς περάσει από τις ρυθμιστικές αρχές, το αποτέλεσμα θα είναι μία από τις πιο μεγάλες εταιρείες στον χώρο της πληροφορικής.

Σε αυτό το deal των 67 δισεκατομμυρίων, υπάρχει μόνο ένα εμπόδιο και αυτό είναι η VMware. Λέγεται ότι η VMware δεν θα απορροφηθεί από την Dell, αλλά θα παραμείνει ανεξάρτητη. Η Dell λέγεται ότι έχει συμφωνήσει να πληρώσει 24.05 δολάρια για κάθε μετοχή, συν tracking stock στην VMware. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το τελικό ποσό είναι κατά προσέγγιση και μπορεί να αλλάξει όταν η συμφωνία ολοκληρωθεί.

Πάντως το τεράστιο deal που έκλεισε η Dell έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια από διάφορους αναλυτές. Επισημαίνεται ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες ανακοινώνουν διαχωρισμό των τμημάτων τους θεωρώντας ότι αυτό είναι καλύτερο, αλλά η Dell πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα.

Dell: Έκανε την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της τεχνολογίας, Dell: Έκανε την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της τεχνολογίας

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gericho

Dell κορυφαία εταιρεία.

Στα της είδησης.
Να φανταστεί κανείς το 2013 ο ιδρυτής Michael Dell ανέκτησε τον έλεγχο της Dell με επαναγορά μετοχών έναντι 24,4 δισ $,
και το 2015 η εταιρεία EMC που εξαγοράζεται από τη Dell τιμάται σε 67 δισ $,
παραπάνω δηλαδή κι από τα λεφτά που κόστισε η ίδια η Dell για να περάσει στον έλεγχο του ιδρυτή της.

Έτσι είναι ο κόσμος της μπίζνας, σκοτεινός και περίεργος.

spirios1992

gericho,
ο michael dell όμως εκανε επαναγορα ποσων μετοχων; δηλαδη προηγουμενως δεν ειχε καμια; ή ειχε π.χ. ηδη περιπου τις μισες ή και παραπανω απο τις μισες μετοχες;

gericho

Ναι δεν έγραψα πως αγόρασε την εταιρεία,
έγραψα ανέκτησε τον έλεγχο αγοράζοντας μετοχές έναντι αυτού του ποσού.
Γύρω στα 2 δισ $ πήρε δάνειο από τη Microosoft
και τώρα εξαγοράζει την EMC έναντι 67 δισ $.

Και αν το ποσό που χρειάστηκε ο Dell είναι το 1/3 σχεδόν μιας εξαγοράς που στη συνέχεια έκανε,
και πάλι τα νούμερα παραμένουν εντυπωσιακά.

Christos

Και δεν ειναι καν εισηγμένη στο χρηματιστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Dell

Η Dell καταργεί περίπου 6.650 θέσεις εργασίας

Η κατασκευάστρια υπολογιστών Dell Technologies Inc θα καταργήσει 6.650 θέσεις απασχόλησης, αριθμό που αναλογεί σε περίπου 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς πλήττεται από μείωση της ζήτησης για τα προϊόντα της, αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ.

Gear Dell

H Dell επεκτείνει την σειρά Dell PowerEdge με νέα μοντέλα servers

Η Dell επεκτείνει την σειρά Dell PowerEdge με επιπλέον 13 νέα μοντέλα επόμενης γενιάς servers, σχεδιασμένους για κορυφαίες επιδόσεις computing, επιταχύνοντας την απόδοση και αξιοπιστία στο σύγχρονο Data Center, στο public cloud και στο edge.

Business Dell

Dell PowerEdge: Servers επόμενης γενιάς με προηγμένες επιδόσεις και ενεργειακά αποδοτικότεροι

Η Dell Technologies επεκτείνει την κορυφαία εμπορικά σειρά Dell PowerEdge με επιπλέον 13 νέα μοντέλα επόμενης γενιάς servers.

Business Dell

Dell: Καλείται να πληρώσει 1 δισ. δολάρια σε συμβιβασμό αγωγής

Η Dell αναμένεται να καταβάλει το ποσό του 1 δισ. δολαρίων σε συμβιβασμό για τη διευθέτηση αγωγής που είχαν υποβάλει μέτοχοι της εταιρείας.