Διαφήμιση της Samsung πιέζει την Apple να υιοθετήσει το RCS

Apple RCS, Διαφήμιση της Samsung πιέζει την Apple να υιοθετήσει το RCS

Η Samsung στέκεται πλάι στη Google στην προσπάθειά της να πείσει την Apple να υιοθετήσει το πρότυπο Rich Communication Services (RCS) ανταλλαγής μηνυμάτων που προωθεί η δεύτερη.

Σε μια σύντομη διαφήμιση με αέρα από τον καταδικασμένο έρωτα του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, δύο επαφές συνομιλούν στα smartphone τους.

Η Ιουλιέτα είναι το iPhone και οι γονείς της (δηλαδή η Apple) δεν την αφήνουν να υιοθετήσει το RCS. “Τι τους κάναμε εμείς οι πράσινοι;”, αναρωτιέται το Android Ρωμαίος. “Και κυριολεκτικά όλοι θέλουν να είμαστε μαζί. Ουφ”, απαντά η Ιουλιέτα.

«Οι πράσινες φυσαλίδες και οι μπλε φυσαλίδες θέλουν να είναι μαζί» γράφει η Samsung στον τίτλο της διαφήμισης και συμπεριλαμβάνει την ετικέτα “Help Apple #GetTheMessage” και το hashtag που χρησιμοποιεί η Google για την καμπάνια RCS της.

Η Google προσπαθεί να πείσει την Apple να υιοθετήσει το RCS εδώ και αρκετά χρόνια χρησιμοποιώντας διαφημίσεις, διαφημιστικές πινακίδες, ιστότοπους, καμπάνιες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πολλά άλλα, αλλά χωρίς επιτυχία.

Το RCS, ή Rich Communication Services, είναι ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας που σχεδιάστηκε και υιοθετήθηκε από την Google. Η Apple από την πλευρά της συνεχίζει να υποστηρίζει το παλαιότερο πρωτόκολλο SMS. H Google υποστηρίζει, λοιπόν, ότι η Apple είναι υπεύθυνη για όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες Android και ‌iPhone‌ στέλνοντας μηνύματα μεταξύ τους, όπως η έλλειψη κρυπτογράφησης, οι κατεστραμμένες ομαδικές συνομιλίες, οι εικόνες και τα βίντεο με pixel και οι πράσινες bubbles.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, τον Σεπτέμβριο του 2022 είπε ότι το RCS δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Apple και ότι δεν είναι μια δυνατότητα που ζητούν οι χρήστες του iPhone.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16 Pro Max: Φήμες ότι έρχεται με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας

Η Apple στο iPhone 16 Pro Max θα χρησιμοποιεί κυψέλες μπαταρίας με αυξημένη ενεργειακή πυκνότητα, σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Διέρρευσαν οι πολυαναμενόμενες λεπτομέρειες και προδιαγραφές

Η Samsung ετοιμάζεται να παρουσιάσει τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6 τους επόμενους μήνες, με διαρροές να έχουν ήδη αποκαλύψει πολλά.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung One UI

Samsung Galaxy A73 & Galaxy A33 αποκτούν τώρα το One UI 6.1

Η Samsung ξεκίνησε πρόσφατα τη διάδοση του One UI 6.1 στις μεσαίας κατηγορίας συσκευές της και σήμερα είναι η σειρά των Galaxy A73 και Galaxy A33.

Smartphones featured OPPO

Oppo Reno 12: Δείτε το εξαιρετικά λεπτό smartphone σε όλα τα χρώματα

H Oppo ετοιμάζεται να αποκαλύψει τα επόμενα smartphone της, τα Reno 12 και Reno 12 Pro, στις 23 Μαΐου.