Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Apple iPhone, Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει λεπτομερώς ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung και έχει διαρρεύσει τώρα στο X από τον tipster Revegnus.

Ο οδικός χάρτης προέρχεται από τη Samsung Securities, το τμήμα του νοτιοκορεατικού ομίλου ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων που είναι υπεύθυνος για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του. Η Samsung οφείλει να γνωρίζει και να λαμβάνει υπόψιν της τι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της στον κόσμο. Πολλές από αυτές τις φήμες έχουν ακουστεί ξανά, ωστόσο η ανάλυση της Samsung δίνει περισσότερη βαρύτητα και κύρος.

Apple iPhone, Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ο οδικός χάρτης ξεκινά το 2023 και αναφέρεται στην αναβάθμιση RAM 8 GB του iPhone 15 Pro, στην αναβάθμιση ζουμ περισκοπίου 5x του iPhone 15 Pro Max και στο σώμα του από τιτάνιο. Κάνει λόγο για το Apple Vision Pro, επισημαίνοντας τα διπλά chipset M2/R1, τις οθόνες microLED και τις κάμερες παρακολούθησης ματιών.

Με την κυκλοφορία του Vision Pro φτάνουμε στο σήμερα, με τη Samsung να υποστηρίζει πως φέτος θα δούμε iPad 11 ιντσών και 13 ιντσών με οθόνες OLED, και μεγαλύτερες οθόνες και 5x κάμερες περισκοπίου τόσο για το iPhone 16 Pro όσο και για το iPhone 16 μοντέλα Pro Max. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αναφορά για το τυπικό iPhone 16, ίσως σημαίνει ότι περιμένει μόνο περιορισμένες αναβαθμίσεις για το βασικό νέο iPhone.

Προχωρώντας στο επόμενο έτος, το 2025, το iPhone SE 4 αναμένεται να εμφανιστεί με οθόνη OLED 6,1 ιντσών και κάμερα 48 MP. Θα εισαχθεί, επίσης, ένα σύστημα τριπλής πίσω κάμερας 48MP και μπροστινή κάμερα 48MP με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS), πιθανώς για το iPhone 17 Pro. 12 GB RAM είναι επίσης στα σχέδια, όπως και μια οθόνη POL-LESS, ένα αναβαθμισμένο πάνελ OLED κατασκευασμένο από τη Samsung που κάνει την οθόνη πιο λεπτή, φωτεινότερη και πιο αποτελεσματική.

Το 2026 αναφέρεται ως η χρονιά που μπορεί επιτέλους να αποκτήσουμε ένα αναδιπλούμενο iPhone. Αυτό θα μπορούσε να είναι 6 και 8 ιντσών σύμφωνα με το γραφικό, το οποίο υποδηλώνει ότι η Apple κατασκευάζει ένα αναδιπλούμενο book-style τελικά.

Πέρα από αυτό, προφανώς μπορούμε επίσης να περιμένουμε ένα φθηνότερο XR headset που θα ακολουθήσει τα μοντέλα Vision Pro, OLED iPad Air και iPad mini και τα πρώτα OLED MacBook, τα οποία θα υποθέταμε ότι θα είναι μοντέλα Pro λόγω των 14 ιντσών και αναφορές μεγεθών 16 ιντσών.

Ο οδικός χάρτης ισχυρίζεται επίσης ότι η Apple θα υιοθετήσει την ταχύτερη και πιο αποτελεσματική LLW DRAM της Samsung και μια τεχνολογία πάνελ αισθητήρων υπερύθρων.

Στο τέλος του οδικού χάρτη, που σηματοδοτεί το 2027 και μετά, η Samsung Securities προβλέπει ότι η Apple θα παράγει τα πρώτα της γυαλιά AR με οθόνες RGD microOLED ή microLED 1,4 ιντσών. Όσον αφορά τις πιο καθιερωμένες σειρές συσκευών του, αυτή είναι η χρονιά που θα αποκτήσουμε ένα αναδιπλούμενο iPad 20 ιντσών, μια πληροφορία που έρχεται σε σύγκρουση με προηγούμενες φήμες που το ήθελαν να έρχεται πριν το αναδιπλούμενο iPhone.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.