eBay και PayPal χωρίζουν τους δρόμους τους από το 2015

Αν και ακουγόταν εδώ και καιρό ότι eBay και PayPal θα χωριστούν σε δυο εταιρίες, το eBay το διέψευδε συνεχώς και τελικά με σημερινή ανακοίνωση δείχνει ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να διαχωρίσει την υπηρεσία του ηλεκτρονικού εμπορίου από την υπηρεσία των online πληρωμών.

Κάπου προς τα μέσα του 2015 θα ολοκληρωθεί ο διαχωρισμός, οπότε eBay και PayPal θα θεωρούνται δυο εντελώς ξεχωριστές εταιρείες. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του νέου Paypal, αναλαμβάνει το πρώην ηγετικό στέλεχος της American Express, Dan Schulman.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα των online αγορών, ο οποίος μοιάζει να είναι πολλά υποσχόμενος, είναι που ώθησαν το eBay να προχωρήσει στο διαχωρισμό. Με αυτόν τον τρόπο θεωρείται ότι το PayPal θα μπορέσει να επικεντρωθεί καλύτερα στις online πληρωμές και να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο από ανταγωνιστές όπως το Apple Pay που ανακοινώθηκε πρόσφατα και το Square.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα έσοδα του PayPal σημείωσαν 19% το 2013, δηλαδή διπλάσια από εκείνα του eBay. Τα ετήσια έσοδα του PayPal εκτιμώνται στα 7.2 δισεκατομμύρια ενώ του eBay στα 9.9 δισεκατομμύρια. Το PayPal είναι διαθέσιμο σε 203 αγορές ανά τον κόσμο και μέσω αυτού πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο online πληρωμές μέσα στο 2013.

paypal ebay χωρίζουν, eBay και PayPal χωρίζουν τους δρόμους τους από το 2015

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
zois95

δλδ η αγορες στο ebay πως θα ειναι ?

Κώστας Βλαχάκης

Με πιστωτική κάρτα 🙂

Georgia

Και το καλό για μας ποιο θα είναι; Μέσω Paypal δεν χρειαζόσουν πιστωτική όπως και δήποτε. Είχες και το προνόμιο του dispute. Τώρα όλα αλλάζουν, λογικά;;;

Antony

Θα εξακολοθει να υπάρχει το paypal σαν τρόπος πληρωμής στο Ebay..Το άρθρο μιλάει για διαχωρισμό των 2 εταιριών και όχι για διακοπή συνεργασίας…

0legri0

Πειμενετε ρε παιδια…αμεσως πιστωτικη.
Διαχωριζονται λενε τα ΜΜΕ.
Αποκλειεται να μην υπαρχει ο τροπος πληρωμης μεσω ppal.

@Βλαχακης, Εισαι σιγουρος Κωστα για την απαντηση σου;

Μας μπερδευψατε.

Κώστας Βλαχάκης

0legri0, Γιατι μπερδέυτηκες? Ψωνίζεις μόνο με PayPall ή μόνο με πιστωτική; Ένας από τους δύο τρόπους ή και τους δύο θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί. Χωρίς να γνωρίζω ακριβώς το τι θα συμβεί, απάντησα γρήγορα στον φίλο παραπάνω γιατι πολύ απλά θα συνεχίζει να αγοράζει από το eBay κάποιος όποιο τρόπο πληρωμής και αν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει αυτό.

Δηλαδή αν διακόψει με το PayPall θα σταματήσουμε να αγοράζουμε από το eBay? Εγώ όχι πάντως.

keysmith

σιγα μη δεν αγοράζεις στο ebay με paypal. Αυτό λεει το άρθρο; Το άρθρο λέει θα είναι “διαφορετικές” εταιρίες. Μηπως τώρα με paypal δεν αγοράζεις από ένα ματσο κάρο esites διάφορα το ebay (πχ wind από Ελλάδα).

Που μπερδεύεστε; Πάλι paypal θα χρησιμοποιείτε, απλά θα έχει άλλο ΑΦΜ

Τους λογιστές αφορά όχι τους καταναλωτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business ebay

eBay: Πρόστιμο 3 εκατ. δολαρίων για παρενόχληση ζευγαριού που έκανε κακή κριτική

Το eBay συμφώνησε να πληρώσει 3 εκατομμύρια δολάρια αφού οι εργαζόμενοι παρενόχλησαν, εκφόβισαν και καταδίωξαν ένα ζευγάρι.

Business ebay

eBay: Κατέγραψε καθαρά κέρδη 672 εκατομμυρίων δολαρίων

Με τον ιδανικότερο τρόπο ολοκληρώθηκε το 2022 για το eBay, καθώς τα κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, γεγονός που ώθησε τη μετοχή να καταγράψει άνοδο 2% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Business ebay

Και το eBay στον “χορό” των απολύσεων – Περικοπές για 500 θέσεις εργασίας

Ολοένα και μεγαλύτερη γίνεται η λίστα των παγκόσμιων εταιρειών που προχωρά σε απολύσεις, με την eBay να είναι η τελευταία που προστίθεται με 500 περικοπές θέσεων εργασίας.

Business PayPal

PayPal: Περικοπή του προσωπικού της κατά 7%

Ακόμη μία εκ των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας, η PayPal προχωρά σε περικοπές προσωπικού κατά 7%, που αντιστοιχεί σε περίπου 2.000 εργαζομένους.