eBay: Κατέγραψε καθαρά κέρδη 672 εκατομμυρίων δολαρίων

eBay, eBay: Κατέγραψε καθαρά κέρδη 672 εκατομμυρίων δολαρίων

Με τον ιδανικότερο τρόπο ολοκληρώθηκε το 2022 για το eBay, καθώς τα κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, γεγονός που ώθησε τη μετοχή να καταγράψει άνοδο 2% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέγραψε καθαρά κέρδη 672 εκατομμυρίων δολαρίων ή 1,23 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με 1,97 δισεκατομμύρια δολάρια ή 3,25 δολάρια ανά μετοχή πέρυσι. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της FactSet είχαν προβλέψει κέρδη 1,07 δολάρια ανά μετοχή.

Αντιστοίχως σε επίπεδο εσόδων η εταιρεία ανακοίνωσε 2,51 δισ. δολάρια από 2,61 το προηγουμενο τρίμηνο με τους αναλυτές να αναμένουν 2,47 δισ. δολάρια.

Για ολόκληρο το έτος, η εταιρεία κατέγραψε καθαρή ζημία 1,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 2,27 δολάρια ανά μετοχή και έσοδα 9,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία απέδωσε κυρίως σε απώλεια αξίας των επενδύσεών της. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 4,11 δολαρίων ανά μετοχή με έσοδα 9,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η EBay ανακοίνωσε ότι αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη α’ τριμήνου 1,05 έως 1,09 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 2,46 έως 2,5 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει προσαρμοσμένα κέρδη 1,07 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 2,37 δισ.δολάρια.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ανακοίνωσε επίσης τριμηνιαίο μέρισμα 25 σεντς ανά μετοχή, αύξηση 14% από προηγούμενο μέρισμα.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business ebay

eBay: Πρόστιμο 3 εκατ. δολαρίων για παρενόχληση ζευγαριού που έκανε κακή κριτική

Το eBay συμφώνησε να πληρώσει 3 εκατομμύρια δολάρια αφού οι εργαζόμενοι παρενόχλησαν, εκφόβισαν και καταδίωξαν ένα ζευγάρι.

Business ebay

Και το eBay στον “χορό” των απολύσεων – Περικοπές για 500 θέσεις εργασίας

Ολοένα και μεγαλύτερη γίνεται η λίστα των παγκόσμιων εταιρειών που προχωρά σε απολύσεις, με την eBay να είναι η τελευταία που προστίθεται με 500 περικοπές θέσεων εργασίας.

Computers ebay Bitcoin

Φθηνά CPU, SSD και μητρικές αναμένεται να γεμίσει σύντομα το eBay

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, ως γνωστόν, βασίζεται στην παράλληλη λειτουργία GPUs, οπότε όλα τα υπόλοιπα οδεύουν προς πώληση.

Internet GPU Amazon ebay

Τα bots αγοράζουν κάρτες γραφικών στην εποχή της έλλειψης GPU

Στη νέα εποχή της έλλειψης διαθέσιμων GPU, πολλοί αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη των bots για τις αγορές τους.