Beyond 4.0

Συνέδριο του Economist για την καινοτομία και την ευρυζωνικότητα

Συνέδριο με θέμα «Μπορεί η Ελλάδα να βγει από την κρίση χωρίς επενδύσεις στην ευρυζωνικότητα;» οργανώνουν τα Economist Conferences με ιδρυτικό χορηγό την Ericsson Hellas, που θα διεξαχθεί στις 6 Απριλίου 2011 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης και ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Ζώης καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα κατά πόσο υπάρχουν προϋποθέσεις εξόδου της Ελλάδας από την κρίση μέσω επενδύσεων στην ευρυζωνικότητα.

Economist Conference Greece 2011

Την πραγματικότητα που διαμορφώνει η ευρυζωνικότητα στην Ευρώπη θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Λεωνίδας Κανέλλος, ενώ για τις ΗΠΑ θα μιλήσει ο David McNeill, Ανώτερος Εμπορικός Σύμβουλος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, ο Henrik Hansson, Πολιτικός Σύμβουλος του Υπουργείου Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Επικοινωνιών της Σουηδίας θα μιλήσει αναφορικά με την ψηφιακή ατζέντα της χώρας του, αναδεικνύοντας τη σημασία της πληροφορικής για τη Σουηδία.

Η διασυνδεδεμένη κοινωνία ως οδός για την ευημερία των πολιτών θα είναι το επίκεντρο της συζήτησης του κύκλου εργασιών στον οποίο η Στοκχόλμη θα παρουσιαστεί ως υπόδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης και ευρυζωνικής καινοτομίας. Κεντρικός εισηγητής θα είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stokab Σουηδίας, Jorgen Kleist, ενώ με ομιλίες τους τον πλαισιώνουν η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αντώνης Μαρκόπουλος και η Αντιδήμαρχος Διαφάνειας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη του Δήμου Αθηναίων, Εύα Κοντοσταθάκου.

Στην επίδραση των τηλεπικοινωνιών στην κοινωνία θα εστιάσει ο Jeffrey Cole, Διευθυντής της Σχολής Annenberg του Κέντρου για το Ψηφιακό Μέλλον του Πανεπιστημίου της Ν. Καλιφόρνιας, ο οποίος θα καταδείξει το ρόλο των επιχειρήσεων αλλά και των κυβερνήσεων.

Την προώθηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της ενέργειας με το βλέμμα και στην κλιματική αλλαγή, πραγματεύονται οι εισηγήσεις της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη, του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ, Αρθούρου Ζερβού.

Τον τρόπο με τον οποίο οι υποδομές ευρυζωνικότητας προωθούν την ανάπτυξη στον 21ο αιώνα θα πραγματευτεί ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού επί θεμάτων Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Παντελής Τζωρτζάκης καθώς και ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με το Σωκράτη Κάτσικα, Γενικό Γραμματέα Επικοινωνιών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το Μιχάλη Αχιλλέως, Γενικό Διευθυντή της Cyta Ελλάς, τον Αντώνη Κεραστάρη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της hellas online, το Ζαχαρία Πιπερίδη, Εκτελεστικό Γενικό Διευθυντή του Ομίλου ΟΤΕ και το Δαμιανό Χαραλαμπίδη, Chief Operating Officer της Vodafone. Θα υπάρξει επίσης απευθείας διαδικτυακή σύνδεση με τους Δήμους Βελιγραδίου και Πάντσεβο, κατά τη διάρκεια της οποίας η εκπρόσωπος της Ericsson για τα Βόρεια Βαλκάνια Milena Matic θα παρουσιάσει Ecobus μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα συνοψίσουν από κοινού ο Επικεφαλής Νοτιοανατολικής Μεσογείου και Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson Hellas Σπύρος Νικολάου και ο εκπρόσωπος του περιοδικού The Economist John Andrews.

Αμέσως μετά το τέλος των εργασιών του συνεδρίου, θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου με τους John Andrews, Λεωνίδα Κανέλλο, Jorgen Kleist και Jeffrey Cole στις 15.15.

Πληροφορίες: Hazlis & Rivas, Τηλ. 210 94 08 750
www.economistconferences.com/innovation_greece

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Teo

η είσοδος ξέρουμε αν είναι ελεύθερη;

Κώστας Βλαχάκης

Στη ηλεκτρονική διεύθυνση που δίνω παραπάνω, αναφέρει: This event is attended by invitation only.

Μπορείς να επισκεφτείς την ιστοσελίδα του Συνεδρίου ή να καλέσεις στο τηλέφωνο που αναφέρω στο άρθρο.

Ben

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Samsung

Samsung Life Unstoppable: Μια ξενάγηση στο “house of surprises”

Η Samsung παρουσίασε το “Life Unstoppable 2021”, μια εξελιγμένη ψηφιακή εμπειρία μέσω μίας ταινίας μικρού μήκους γεμάτης χρώμα και στυλ, που ξεναγεί τους θεατές στο “house of surprises”.

Business

Ανοίγει τις πύλες η BEYOND 4.0, η 1η διεθνής έκθεση για την τεχνολογία και την καινοτομία

Το κύριο ζήτημα που θα απασχολήσει την τεχνολογική έκθεση Beyond 4.0 είναι “Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης”, με workshops από startup και μεγάλες εταιρείες του χώρου.

Business

Sitecore: Λανσάρει το πρώτο πακέτο επιχειρηματικών υπηρεσιών SaaS

H Sitecore, ο παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή λογισμικού πλατφόρμας ψηφιακής εμπειρίας, παρουσιάζει το Experience Manager Cloud, την πρώτη, εξολοκλήρου cloud-native λύση.

Business ΙΒΜ

IBM CodeNet: O προγραμματισμός σε φυσική γλώσσα έρχεται

Το project CodeNet της IBM θέλει να αλλάξει την εικόνα μας για το πώς γίνεται ο προγραμματισμός.