Ολοκλήρωση της Διαγωνιστικής Διαδικασίας Φάσματος Συχνοτήτων Κινητής Τηλεφωνίας

Δήλωση Γενικού Διευθυντή ΕΕΚΤ κ. Γιώργου Στεφανόπουλου: “Σε ένα ιστορικά κρίσιμο περιβάλλον, κοινωνικά – οικονομικά και πολιτικά, ο κλάδος της Κινητής Τηλεφωνίας επανεπένδυσε 298 εκ. ευρώ, για την ανανέωση των αδειών κινητής τηλεφωνίας και 82 εκ. ευρώ για την απόκτηση νέων δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων, δίνοντας το πρώτο αισιόδοξο μήνυμα στη Διεθνή Επενδυτική Κοινότητα για την Ελλάδα.

Λαμβάνοντας υπόψη το αβέβαιο χρηματοοικονομικό περιβάλλον στο οποίο έχει επέλθει η χώρα, η επένδυση στην παραχώρηση των αδειών, αποδεικνύει ότι οι Εταιρείες Κινητής Τηλεφωνίας δείχνουν εμπιστοσύνη στη προοπτική της Ελληνικής Αγοράς και στην πρόθεση της Δημόσιας Διοίκησης να προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές που θα καταστήσουν την Ελλάδα, μια Χώρα Φιλική στις επενδύσεις.

Με τη θέσπιση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου που θα επιτρέψει την ομαλή αδειοδότηση των Δικτύων κινητής τηλεφωνίας και τις κατάλληλες φορολογικές ρυθμίσεις, ο κλάδος μπορεί να αποτελέσει όχημα για ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και την εισροή δημοσίων εσόδων. Ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας, σημαίνει παροχή νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία της Πολιτείας.

Ο Κλάδος των Κινητών Επικοινωνιών αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, με περισσότερες από 6 δις επενδύσεις συνολικά και έναν από τους σημαντικότερους εταίρους στα δημόσια έσοδα συνεισφέροντας το 2010 1,8 δισ. ευρώ και 1,6% του ΑΕΠ.

Στο πλαίσιο αυτό, ελπίζουμε ότι η ανάπτυξη του Κλάδου θα αποτελέσει προτεραιότητα του Κυβερνητικού έργου”.

ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων)
Προέδρος ΕΕΤΤ, Δρ Λεωνίδας Κανέλλος: “Στις τρείς συμμετέχουσες εταιρίες COSMOTE, VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ και WIND κατακυρώθηκε όλο το προς διάθεση φάσμα στις ζώνες των 900 MHz και 1800 MHz. Το συνολικό τίμημα που εξασφάλισε η ΕΕΤΤ υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, ανέρχεται σε 380,535 εκατ. ευρώ (298,2 για το GSM και 82,2 για το DCS), δηλαδή συνολικά 110 εκ. Ευρώ περισσότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις ύψους 270 εκ. ευρώ.”

Cosmote
«Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα και τις τηλεπικοινωνίες, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην αγορά και στηρίζουμε τις προσπάθειες ανάκαμψης, επενδύοντας στο μέλλον των κινητών επικοινωνιών», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της COSMOTE, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Vodafone
Η Vodafone συνεχίζει να παρέχει την πλέον αξιόπιστη κινητή επικοινωνία, τόσο φωνής όσο και δεδομένων, επενδύοντας 168.502.000 ευρώ για την εξασφάλιση έξι (6) τμημάτων στη ζώνη των 900 ΜHz καθώς και δύο (2) επιπλέον τμημάτων στη ζώνη των 1800 MHz συμμετέχοντας με επιτυχία στη διαγωνιστική διαδικασία φάσματος συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας που συντόνισε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

WIND
«Η WIND Ελλάς είναι ένας δυνατός παίκτης της ελληνικής αγοράς κινητής τηλεφωνίας και της ελληνικής οικονομίας. Μέχρι σήμερα έχουμε επενδύσει 2€ δις. για την ανάπτυξη του δικτύου μας ενώ ακόμη και στις παρούσες δυσχερείς οικονομικές συνθήκες συνεχίζουμε να επενδύουμε ίδια κεφάλαια σε έργα υποδομών για τη χώρα, όντας σταθερά προσηλωμένοι στην ανάπτυξη» τόνισε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Christos

H Vodafone πάντως θ βγεί μπροστά πιστεύω κάποια στιγμή απ τν Cosmote!

Tony

Ουτε καν!

Christos

@Tony αφού τ μόνο π κρατάει τν Cosmote είναι π έχει περισσότερους συνδρομητές… Η Vodafone είναι όπως είπε κ ο Κώστας η πλέον πιο αξιόπιστη…. Προσφέρει πολύ πιό πολλά από τν Cosmote κ πιό φθηνά… Κ έχει τ καλύτερο δίκτυο στν Ελλάδα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Kotsovolos

Οι Apple Masters Plus στα καταστήματα Κωτσόβολος

Οι 24 εξειδικευμένοι Apple Masters Plus θα βρίσκονται σε 18 καταστήματα του δικτύου Κωτσόβολος και θα φέρουν τη διακριτική σήμανση με pin της Apple.

Business Facebook

To Facebook αρνείται την πρόσληψη σε μαύρους υποψηφίους

Την άρνησή του Facebook να προσλάβει μαύρους υποψήφιους κατέδειξε πρόσφατο δημοσίευμα, λόγω “πολιτισμικής διαφοροποίησης”.

Business Bitcoin China

Η εξόρυξη Bitcoin στην Κίνα μπορεί να έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον

Η Κίνα είναι το… βασίλειο του Bitcoin mining, αλλά αυτό μπορεί να απομακρύνει τη χώρα από τους περιβαλλοντικούς της στόχους.

Business Sony

Η Sony κυριαρχεί στους αισθητήρες κάμερας για smartphones

Η ζήτηση για αισθητήρες καμερών για τα smartphones είναι μεγάλη και η Sony φαίνεται πως επωφελείται από αυτό.