Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας [ανακοίνωση]

Με αφορμή τις αναφορές σε μέσα ενημέρωσης σχετικά με προβλήματα στις κινητές επικοινωνίες κατά τη διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης (Τετάρτη 25 Μαίου) στο κέντρο της Αθήνας, ενημερώνουμε ότι λόγω της μεγάλης πληθυσμιακής συγκέντρωσης καθώς και της εξαιρετικά αυξημένης τηλεπικοινωνιακής ζήτησης…

…προκλήθηκε στο συγκεκριμένο σημείο περιορισμένης εμβέλειας συμφόρηση στα δίκτυα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν προβλήματα στην επικοινωνία στη συγκεκριμένη περιοχή.

, Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας [ανακοίνωση]

Επισημαίνεται ότι η αρχιτεκτονική και ο τρόπος σχεδιασμού των δικτύων κινητής τηλεφωνίας διεθνώς παρέχει συγκεκριμένη χωρητικότητα και προβλέπει την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση συγκεκριμένου αριθμού χρηστών, με βάση την κίνηση σε ώρες αιχμής. Το χθεσινό φαινόμενο (Τετάρτη 25 Μαίου) τοπικής συμφόρησης των δικτύων κινητής τηλεφωνίας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην αυξημένη χρήση υπηρεσιών δεδομένων -όπως MMS και πρόσβαση στο Internet- από το συγκεντρωμένο πλήθος. Οι υπηρεσίες αυτές καταλαμβάνουν αυξημένη χωρητικότητα στο δίκτυο κινητών επικοινωνιών σε σύγκριση με τις υπηρεσίες φωνής και απαιτούν ιδιαίτερα πυκνό δίκτυο σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των χρηστών.

Πάγιο πρόβλημα του κλάδου, και ειδικά στο δήμο της Αθήνας, αποτελεί το γεγονός ότι πολλές από τις κεραίες των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω των περιορισμών και των ελλείψεων στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

www.eekt.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
customer

Εκχμ, δεν έχουν τεθεί κεραίες εκτός λειτουργίας λόγω “έλλειψης” του νομοθετικού πλαισίου, αλλά επειδή ήταν καμουφλαρισμένες ως θερμοσίφωνες, να λέμε τα σύκα σύκα. Έξυπνος ελιγμός ….

nklive

Παλιότερα αυτό ίσχυε. Θυμάμαι σε πρωτοχρονιές στο κέντρο της αθήνας δεν μπορούσες να πάρεις τηλ ή να στείλεις sms. Είχε γίνει και θέμα. Τα τελευταία χρόνια όμως αυτό δεν ισχύει, μια χαρά το δίκτυο τα καταφέρνει, οπότε είναι απλά ψέματα όσο ισχυρίζονται. Και φέτος την πρωτοχρονιά δεν είχαμε πρόβλημα στο κέντρο που ήμουν μαζί με άλλο πολύ κόσμο. Εκτός και αν τις κεραίες τις έβγαλαν πρίν λίγες εβδομάδες.

Petros

@nkilive Την πρωτοχρονιά όμως δεν έστελναν όλοι δεδομένα μέσω 3G και ούτε έμπαιναν internet!

nklive

@Petros Συγγνώμη αλλά κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Την πρωτοχρονιά όλοι σχεδόν συγχρόνως κάνανε χρήση του κινητού τους, ειδικά τα νεαρά παιδιά, άλλοι παίρνανε τηλέφωνο, στέλνανε μήνυμα ή email, ή γράφανε στο facebook, μέχρι και φωτογραφίες από τα happenings στέλνανε οι τουρίστες. Ειδικά εκείνη η περίοδος το δίκτυο πρέπει να φορτώθηκε άγρια αλλά δεν έπεσε. Και τώρα έπεσε από μια συγκέντρωση που κράτησε πάνω από 3 ώρες. Έλεος, ποιον θέλουν να κοροϊδέψουν; Παρεμπιπτόντως, δεν είμαι γενικά καχύποπτο άτομο αλλά πιστεύω σθεναρά ότι μας κοροϊδεύουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Business Meizu

Η Meizu πουλάει αυτοκίνητα στους εκθεσιακούς χώρους τηλεφώνων της

Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να προωθήσει την πώληση αυτοκινήτων επέλεξε η Meizu, καθώς τα τοποθετεί στους εκθεσιακούς της χώρους.

Business Business Wi-Fi

Η ασύρματη φόρτιση μπορεί σύντομα να είναι τόσο εύκολη όσο η σύνδεση με το Wi-Fi

Η ασύρματη φόρτιση είναι μια τεχνολογία που υπάρχει στην αγορά εδώ και μερικά χρόνια. Οι περισσότεροι καταναλωτές την γνωρίζουν λόγω των κινητών τηλεφώνων, πολλά από τα οποία μπορούν να φορτίσουν και χωρίς καλώδια.

Business Apple Business

Apple, 35η θέση στη λίστα με τις ιδανικότερες εταιρείες για απασχόληση

Στην ετήσια λίστα με τις “Καλύτερες Εταιρείες για Εργασία το 2014” που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Glassdoor, οι αναφορές από τους εργαζόμενους στην Apple την τοποθετούν στο νούμερο 35, μια θέση χαμηλότερα σε σχέση με το περσινό έτος, στη λίστα με τις εταιρείες που θεωρούνται σαν ιδανικές για απασχόληση.

Business Business

Innovation Act, Νομοσχέδιο των ΗΠΑ κατά των patent trolls

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ πέρασε ένα νέο νομοσχέδιο, το Innovation Act, για την προάσπιση των εταιριών τεχνολογίας ενάντια στα patent trolls. Το νέο νομοσχέδιο, απαιτεί από τον ενάγων πολλές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς ο εναγόμενος καταπατεί τις πατέντες του πρώτου. Επίσης αναγκάζει τον ενάγων να κατονομάσει όλες τις πλευρές που έχουν […]