Εγκαινιάστηκε καφέ όπου τα ρομπότ-σερβιτόροι ελέγχονται απομακρυσμένα από άτομα με κινητικά προβλήματα

Ανέκαθεν η Ιαπωνία ήταν μια πολύ ανεπτυγμένη χώρα η οποία ενδιαφέρεται για τους πολίτες της χωρίς διακρίσεις. Αυτό φαίνεται και από το ότι εγκαινιάστηκε καφέ όπου οι σερβιτόροι είναι ρομπότ που ελέγχονται απομακρυσμένα από ανθρώπους με ειδικές ικανότητες.

Η σπουδαία κίνηση έγινε σε καφέ στο προάστιο Μινάτο στο Τόκιο, όπου οι πελάτες που το επισκέπτονται εξυπηρετούνται από σερβιτόρους-ρομπότ οι οποίοι ελέγχονται απομακρυσμένα από ανθρώπους με ειδικές ικανότητες. Ο έλεγχος γίνεται από τον υπολογιστή του κάθε ανθρώπου που δε μπορεί να μετακινηθεί και αντιμετωπίζει καθημερινές δυσκολίες για να εργαστεί.

Οι άνθρωποι αυτοί πάσχουν από Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση (ALS), μια προοδευτική νευροεκφυλιστική πάθηση που επηρεάζει τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο και στην σπονδυλική στήλη, και παρά το γεγονός πως το καφέ θα λειτουργήσει δοκιμαστικά, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι παίρνουν παραγγελίες από τους πελάτες μέσω του υπολογιστή τους, και στη συνέχεια σερβίρουν τους καφέδες και το φαγητό σα να ήταν εκεί.

ρομπότ σερβιτόροι ελέγχονται απομακρυσμένα ανθρώπους ειδικές ικανότητες, Εγκαινιάστηκε καφέ όπου τα ρομπότ-σερβιτόροι ελέγχονται απομακρυσμένα από άτομα με κινητικά προβλήματα

Τα ρομπότ που ονομάζονται OriHime-D μεταδίδουν εικόνα, video και ήχο μέσω internet, επιτρέποντας στους χειριστές να τα ελέγχουν από το σπίτι τους μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Σύμφωνα με το CEO της εταιρείας Ory Lab Inc. που κατασκεύασε τα ρομπότ, Kentaro Yoshifuji, τα ρομπότ δίνουν τη δυνατότητα εργασίας και κοινωνικοποίησης στους χειριστές τους, οι οποίοι αμείβονται με 1000 Γιέν (7.75 ευρώ) την ώρα.

Το συγκεκριμένο καφέ, το οποίο αποτελεί δημιουργία των Ory Lab Inc., Nippon Foundation και ANA Holdings Inc., λειτουργεί δοκιμαστικά μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου ενώ θα ετοιμαστεί ένα ακόμα σε μόνιμη λειτουργία για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020 που θα πραγματοποιηθούν στο Τόκιο.

Τέλος, οι τρεις εταιρείες τόνισαν πως έχουν έρθει σε συμφωνία για συνεργασία με σκοπό την προώθηση τη βοήθεια για εργασία σε ανθρώπους με ειδικές ικανότητες μέσω του απομακρυσμένου χειρισμού ρομπότ στους τομείς των μετακινήσεων και της επικοινωνίας, δίνοντας την ευκαιρία για εργασία σε αυτούς τους ανθρώπους που η καθημερινότητά τους είναι δύσκολη.

ρομπότ σερβιτόροι ελέγχονται απομακρυσμένα ανθρώπους ειδικές ικανότητες, Εγκαινιάστηκε καφέ όπου τα ρομπότ-σερβιτόροι ελέγχονται απομακρυσμένα από άτομα με κινητικά προβλήματα

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πέτρος

Δεν λεγομαστε άτομα με ειδικές ικανότητες ούτε θέλουμε να μας αποκαλείτε έτσι. Ατομα με αναπηρία είμαστε και δεν χρειαζομαστε τα λεκτικά χαδάκια περί ειδικών ικανοτήτων.

ilias

ειδικές ανάγκες ρε, τί ειδική ικανότητα…

χωρίς να θέλω να γίνω κακός, αν εγώ αύριο κάτι παθω και χάσω το χέρι μου θα είμαι άτομο με ειδική ικανότητα; και αν ναι, ποια θα είναι αυτη;;;;

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά δεν ξέρω ποιος είναι ο σωστός τρόπος να το πεις. Τα τελευταια χρόνια συνηθίζεται και έτσι. Οπως νομίζει ο καθενας είναι το καλύτερο. Ας το πούμε άτομα με κινητικά προβλήματα. Δεν είμαι σεμνοτυφος, όπως το καταλαβαίνω σας το λέω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business

eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2024: 24 – 26 Μαΐου 2024, Αθήνα

Η Verticom, διοργανώτρια της eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe 2024, ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.