Εκδήλωση: “Παιχνίδι, Μάθηση και Τεχνολογία” το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Παιχνίδι, Μάθηση και Τεχνολογία – μια διαδραστική έκθεση ψηφιακών και αναλογικών παραγωγών για την μάθηση μέσα από το παιχνίδι. Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011, από τις 10.00 το πρωί έως τις 3.30 το απόγευμα στον χώρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, παιδιά αλλά και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ψηφιακά παιχνίδια και διαδραστικές εφαρμογές που συμφιλιώνουν την διασκέδαση και την μάθηση.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη δωρεάν για όλους.
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, στο κέντρο της Αθήνας.

, Εκδήλωση: “Παιχνίδι, Μάθηση και Τεχνολογία” το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης “Παιχνίδι, Μάθηση και Τεχνολογία”, που διοργανώνεται από το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ, με την υποστήριξη του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη συνεργασία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, θα μπορούν όχι μόνο να δουν παραγωγές πολυμέσων αλλά και να παίξουν ψηφιακά παιχνίδια που δείχνουν ότι, ακόμη και μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή, η γνώση μπορεί να κερδίζεται μέσα από το χαμόγελο.

Στην διαδραστική αυτή έκθεση φιλοξενούνται πρωτότυπα ψηφιακά παιχνίδια μαθησιακού σκοπού, όπως και άλλες ψηφιακές και αναλογικές παραγωγές με σκοπό την μάθηση μέσα από το παιχνίδι, οι οποίες διακρίθηκαν στις εκθέσεις (Serious Games Showcase & Best Practices) και Playful Learning Media που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού επιστημονικού συνεδρίου ECGBL 2011, για την μάθηση μέσα από τα ψηφιακά παιχνίδια. Ταυτόχρονα, στην έκθεση συμπεριλαμβάνονται ψηφιακά παιχνίδια περιπέτειας όπως (Το Μαγικό Φίλτρο), παιχνίδια αφήγησης στην πλατφόρμα της (Μηλιάς) και άλλες πρωτότυπες παραγωγές από ερευνητικές ομάδες του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών, που έχουν διακριθεί για την ποιότητά τους σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Όλες αυτές οι παραγωγές θα είναι διαθέσιμες στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της έκθεσης, για να τις εξερευνήσουν, να τις χαρούν αλλά και να δώσουν εντυπώσεις και κριτικές στους δημιουργούς που θα είναι παρόντες.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.

Business Apple iOS

Απόλυση και μήνυση σε μηχανικό της Apple που έστελνε leaks με το iPhone του στα μέσα

Όταν ο μηχανικός της Apple έτρεχε στο διάλειμμά του στην τουαλέτα, το έκανε όχι γιατί τον καλούσε η φύση αλλά για να διαγράψει εφαρμογές,

Business Samsung

Η Samsung θέλει να μπει στο mobile banking με «super app» τύπου WeChat

H Samsung εργάζεται στο να ξεκινήσει ένα «super app» για mobile banking σε συνεργασία με μια μεγάλη τράπεζα της Νότιας Κορέας